Netflix vai HBO Nordic - osa 2

Paljon on bittejä virrannut sadan megan Sonera Koti-TV -nettiliittymässäni (joka tosin testien mukaan on oikeasti vähän yli 30 megan) sen jälkeen kun bloggasin HBO Nordicin ja Netflixin suomeentulosta.

Tuolloin en vielä tiennyt sitä, että Netflix onnistuisi avaamaan palvelunsa Pohjoismaissa noin 2 kuukautta ennen HBO Nordicia - joka tosin on sikäli ymmärrettävää, että Pohjoismaat ovat HBO:lle ensimmäinen paikka - pilottihanke - jossa nettipalvelu avataan. Ilmeisesti käynnistysvaikeuksia ilmeni melko tavalla, sillä firman viestintäkin lupaili Nordicin avautuvan jo paljon aiemmin.

Onneksi sentään jouluksi.

Olen ollut tyytyväinen Netflixin käyttäjä sen "launtsaamisesta" lähtien. Spotifyn Premium-käyttäjänä sain alkuun 3 kuukauden ilmaisen testijakson, joka loppuu tammikuun alussa. Olin jo valmistautunut maksajaksi siirtymistä, mutta satuin saamaan duuniin yhteistyökumppanilta korruptiojoululahjana vuoden Netflix-tilauksen ilmaiseksi. Not half bad! Tämä on ainoa syy siihen, että nyt edes harkitsen HBO:n kelkkaan lähtemistä, sen verran uudet tiedot palvelusta ovat intoa latistaneet.

Ensinnäkin Samsungin sopimusasiakkaita lukuunottamatta peruspalvelua tarjotaan vain 12 kuukauden määräaikaisella sopimuksella. Eli Nordicin kelkkaan pitäisi lähteä vähintään vuodeksi. Soneran Koti-TV:n asiakkaita (eli mm. minua) hellitään tässä sikäli, että meidän on mahdollista tilata HBO Nordic myös kuukaudeksi kerrallaan - tuolloin hinta on tosin 15 euroa kuukaudessa. Tosin nyt kun Netflixistä ei tarvitse maksaa mitään, saatan hyvinkin tämän uhrauksen tehdä.

HBO:sta ei ole Netflixin korvaajaksi, varsinkin kun olen nyt jo yli kuukauden käyttänyt Firefoxissa Media Hint -addonia, joka on helppo tapa saada itselleen jenkkiläinen ip-osoite ja sitä kautta jenkkilän Netflixin valikoima. En harrasta piratismia periaatteesta, mutta tämän olen itselleni antanut anteeksi, kun en pidä sitä varsinaisesti laittomuutena. Suomen valikoimaan verrattuna leffoja ja sarjoja on tarjolla muhkeasti. Tosin välillä on kätevä laittaa addon pois päältä ja tarkasta mitä Suomi-valikomassa tapahtuu - julkaisuoikeuksien viidakossa kun jotkut elokuvat ovat tarjolla Suomessa, mutta eivät USA:ssa (kuten esimerkiksi Taru Sormusten Herrasta -leffat ja Purppuravirrat).

Päällimmäisenä tästä hässäkästä jäi mieleen HBO Nordicin epäonnistunut viestintä - tällä hetkellä heidän Facebook-seinänsä on täynnä uhoa - liittyen lähinnä määräaikaiseen soppariin. Sarjavalikoimasta puuttuvat ainakin Deadwood ja Curb Your Enthusiasm, vaikka mainonta lupasi KAIKKIA HBO-sarjoja (tai näin minä ainakin mainonnan kärjen muistan). Kun äläkkä nousi, C-More Total pisti heti mainoskampanjan pystyyn, jossa luvattiin Boardwalk Empiren uudet jaksot samana päivänä kuin Jenkeissä - kuukauden irtisanomisajalla.

C-More Total ei ole on-demand-palvelu, joten minulle se ei siis tarkoita mitään. Tästä lähin TV-sarjat ja elokuvat katsotaan joko jättimäisestä digiboksin varastosta tai on-demandina, niin se vain on.

Tammikuussa luultavasti lähden HBO Nordicin kelkkaan, joten raporttia tulossa myöhemmin lisää. Tällä hetkellä olen oikein tyytyväinen Netflixin käyttäjä.

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...