Jenni Vartiainen - Junat ja naiset (eli "järjettömiin odotuksiin vastaaminen")

Jenni Vartiainen sanoi minulle joskus, että twiittaan liikaa. Tämä ihan näin sivuasiana. 

Eilen ilmestyi virallisesti Jenni Vartiaisen tulevan Terra-albumin ensimmäinen sinkku Junat ja naiset. Seili-levyä on kaupattu rapiat 160 000 kappaletta, joten odotukset uutuutta kohtaan ovat ehtineet nousta melkoisiksi.

Jenni Vartiainen onnistuu vastaamaan odotuksiin. Junat ja naiset on uhmakas ja tyylikäs biisi, jonka koukku on hienosti ujutettu rytmitykseen.Eilen ajauduin kollegoiden kanssa sanasotaan Loreen-vaikutteista. Minusta Junat ja naiset ei biisinä kuulosta Loreenilta, mutta video ja promokuva ovat hyvin samantyylisiä kuin "Lorpalla". Oikeastaan video ei minusta onnistu edustamaan kappaleen parhautta. Loreen meets Madonnan Frozen. Onhan Yenza tietysti edustava, ei sillä.

Minusta Jenni Vartiainen ei ole vielä tehnyt täysosuma-albumia. Jos Terralla onnistutaan pitämään kiinni tässä esitellystä asenteesta ja tyylistä, voidaan ainakin toistaiseksi odotuksia nostaa edelleen ylöspäin.

Loistavan biisin erottaa hyvästä c-osa. Junat ja naiset -biisin c-osa on helvetin hieno. Kylmät väreet pärähti heti ensimmäisellä kerralla. Tosin on sanottava, että minusta Mariska on edelleen melko yliarvostettu sanoittajana. Jenni sen sijaan laulaa biisin upeasti, ja Immos-Jukan tuotantoa voi verrata kenen tahansa ulkomaanelävän toimiin.

Onnea Jenni ja Jukka, olette onnistuneet! Olet Jenni sitä paitsi koiraihminen! Tämäkään ei nyt liity asiaan! Sanoituspuolella ei pidä sortua yliyrittämiseen, sellaisen ujon neuvon haluaisin Terran loppubiiseille antaa.This entry was posted in . Bookmark the permalink.

3 Responses to Jenni Vartiainen - Junat ja naiset (eli "järjettömiin odotuksiin vastaaminen")

 1. Anonyymi says:

  Minusta tuntuu, että osa suomalaisista musiikkitoimittajista on seonnut Loreeniin vähän liikaa. Lähinnä kai siksi,että Loreen jotenkin onnistui osoittamaan,että euroviisujenkin joukossa on ihan kelpoisia kokonaisuuksia. Miten sen sanoisi, kontekstiin liittyvien negatiivisten ennakko-odotusten toteutumattomuus ja tämän aikaansaama käänteinen noste kontekstia tuntemattomassa kohderyhmässä.

  Videosta etenkään en löydä Loreenia, eihän Loreenin liikekieli ole ollenkaan tuollaista perinteistä - nyt se klise - euroviisukiemurtelua matkailumainostaustalla, pohjoisessa. Tummasävyisiä videoita pohjoisessakin maisemassa on kuitenkin tehty pitkään ennen kuin Loreenista kukaan tiesi mitään.

  Omasta mielestäni asia joka eniten Jenniä ja Loreenia yhdistää on se, että molemmat ovat pohjoisia kauniita, tummatukkaisia poppareita, jotka tekevät poppiaan yhdistämällä aineksia kaikkialta aiemmin tehdystä ja tasoittavat vaikutteista valtavirtaan sopivaa käyttömusiikkia. Eikös siitä juuri popissa ole kyse?

 2. Hyvin kirjoitettu. Ja asia saattaa olla juuri noin. Eihän Loreenilta lopulta juuri muuta saatu kuin yksi hyvä single.

 3. Anonyymi says:

  Hei Jussi!

  Aluksikin kiitos mahtavasta blogista.
  Luin näitä blogikirjoituksia vähän väärässä järjestyksessä, joten luin kirjoituksesi Terrasta ennen tätä. Kuunneltuani Junat ja Naiset-biisin ja nähtyäni videon levyarvion yhteydessä (olen onnistunut olemaan kuulematta kyseistä biisiä tätä ennen, syytän ulkomailla asumista), eka spontaani reaktio oli "no Loreenhan se siinä!". Video, Jennin tyyli, ja laulun woowoo kohdat on ihan My heart is refusing me:tä. Joten luin mielenkiinnolla tätä keskustelua.

  T. Anni

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...