Tärkeä hetki suomalaisille radioille

Kyllä, otsikkoa ei ole yhtään liioiteltu! Tämä hetki on tärkeä kaikille suomalaisille toimiluvan varassa toimiville radioille!

Ennen kuin päästään itse asiaan, lyhyt tiedotus: Blogin loma on ohi. Kreeta oli ihq, mutta siitä lisää myöhemmin.

Viime viikolla julkaistiin Radiot-niminen sovellus, jonka pitäisi löytyä Microsoftin, Googlen ja Applen sovelluskaupoista. Eli siis se toimii Windos Phoneilla, Androideilla ja iPhoneilla. Samalla avattiin Radiot.fi-nettisivu.

Sivulta löytyy linkki ainakin Android-version lataukseen. App Storeen ja Windows Phonen kauppaan (mikä ikinä sen nimi onkaan) ei jostain oudosta syystä ole, mutta tässä App Store -linkki ja Windows Phone -linkkiä en onnistunut löytämään, mutta jos teillä on sellainen, myykää se ja ostakaa joko Android tai iPhone. Kai se on tulossa se Windows Phone -versiokin pian. Tälle viikolle on luvattu.

MIKSI TÄMÄ ON NIIN TÄRKEÄTÄ KAIKILLE RADIOILLE SUOMESSA?

Siksi, että FM-virittimellä varustettujen puhelinten vähentyessä suomalaisia radioita on ollut hankala kuunnella kännykän kautta. TOKI se on onnistunut lataamalla radion oman sovelluksen, mutta ihan rehellisesti sanottuna niiden taso on vaihdellut ok:sta huonoon. Parin päivän käytön perusteella voi sanoa, että Radiot-sovellus on parempi kuin nämä.

Tai sitten on voinut käyttää TuneIniä tai muuta nettiradiosovellusta, mutta siellä on suomalaisten kanavien lisäksi miljoona genrekanavaa ja kaikkea mahdollista tohkaa.

Pitää vain toivoa, että kaikki radiotalot ovat vahvasti Radiot-sovelluksen takana, sillä omien softien markkinoiminen tai suosiminen ei tässä kohtaa aja kenenkään etua. On kaikille radiolle parasta, että kuulija saa kaikki suomalaiset kanavat helposti kuunneltavakseen. Ei niin, että ne ovat piilossa eri sovellusten takana.

Varsinkin jangstereiden parissa mobiilikäyttö kasvaa edelleen kiihkeästi, joten heidät on näin myös hienoa saada mukaan tutustumaan hienoihin suomalaisiin radiokanaviin.

Toki Radiot-sovelluksessakin on paljon kehittämisen varaa. Esimerkiksi joku yhtenäistetty palautekanava suoraan studioon / kanavan väelle puuttuu vielä tässä vaiheessa, mutta Radiomedian (edustaa yksityisiä radioita) ja Ylen edustajat lupasivat tiedotteessa, että sovelluksen kehitys on jatkuvaa.

Ainakin ensimmäisenä lisäisin selkeät sovelluksen latausohjeet Radiot.fi-etusivulle. Selainta käytettäessä ei ole ongelmallista käyttää radiokanavan omia nettisivuja, joten kuuntelu onnistuu jatkossakin sieltä, mutta mobiilikäytön ajaminen Radiot-sovellukseen on sitäkin tärkeämpää.

Halusitpa siis kuunnella saamelaisten radiota tai Voicea, lataa tuo ÄPPI sassiin!

Kirjoitan #muuten uudessa Soundissa samasta aiheesta vähän laajemmin, lue se artikkeli!
This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tärkeä hetki suomalaisille radioille

 1. Tulikin tuo radiot.fi-sovellus androidille latailtua ja kyllä muuten toimii!
  Yksi asia joka kaihertaa, on se, ettei itse voi lisätä listaan harrastelijoiden nettiradioita, joita silloin tällöin tulee kuunneltua.

  Muuten sovellus on ihan ok, varsinkin, kun voi lisätä suosikkiohjelmiaan suosikit listalle.
  Ehkäpä palaute-kilkatin saadaan myöhemmin mukaan, sekin on yksi tärkeimpiä osia näissä sovelluksissa.

  Samalla kertaa poistoon lähti jopa 7 eri sovellusta, mukaan lukien TuneIn.
  Sen pro-version tallennusominaisuuden kun vielä saisi Radiot-applikaatioon, niin olisi aivan kuningas-sovellus.

 2. Jussi says:

  .
  :
  :
  :
  ::
  :
  Kiitos kommentista Markus. Tuo blogin kommentointi Google+ -tunnareilla on edelleen rikki, joten kopioin kommenttisi tähän:
  "Markus Haapasaari says:
  25. kesäkuuta 2014 18.21
  Tulikin tuo radiot.fi-sovellus androidille latailtua ja kyllä muuten toimii!
  Yksi asia joka kaihertaa, on se, ettei itse voi lisätä listaan harrastelijoiden nettiradioita, joita silloin tällöin tulee kuunneltua.

  Muuten sovellus on ihan ok, varsinkin, kun voi lisätä suosikkiohjelmiaan suosikit listalle.
  Ehkäpä palaute-kilkatin saadaan myöhemmin mukaan, sekin on yksi tärkeimpiä osia näissä sovelluksissa.

  Samalla kertaa poistoon lähti jopa 7 eri sovellusta, mukaan lukien TuneIn.
  Sen pro-version tallennusominaisuuden kun vielä saisi Radiot-applikaatioon, "
  :
  :
  :
  Ja olen samaa mieltä, kehitettävää vielä on, mutta alku on erittäin lupaava! Luulenpa, että radioiden intresseissä ei ole ollut tarjota mahdollisuutta muiden kuin suomalaisten fm-kanavien lisäämiseen, siksi sitä ei ole mahdollistettu. Tallennus taas saattaa olla tekijänoikeuskysymys.

  Kiitos joka tapauksessa kommentistasi.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...