Lukuvinkki: Nathan Hill - The Nix

Käytin tämän kirjan lukemiseen aika kauan, ottaen huomioon miten paljon siitä pidin. No, tavallaan parempi, pääsi kunnolla nautiskelemaan. Pureskelemaan, mitä näitä on.

Kyseessä on pari vuotta sitten ilmestynyt "suuri amerikkalainen romaani" (jep, näihin aina lankean), josta kuulin kirjakerhomme jäseneltä. Koska kirjakerhot ovat Illuminatiin verrattavia salaseuroja, en kerro kuka hän oli. Kuten en sitäkään, keneltä Kirjaviinikerhon jäseneltä kuulin seuraavaksi lukuun ottamastani Little Life (Pieni elämä) -kirjasta.The Nix on kirjoittajansa debyytti, mikä tuntuu uskomattomalta. Jos ymmärsin loppusanoja oikein, Nathan Hill oli työstänyt tätä kirjaa kymmenen vuoden ajan, mikä kuulostaa realistiselta, niin runsas kirja on.

Olen tästä aiemminkin saarnannut, mutta pitäisi olla joku hyvä kirjamedia joista tällaisista tapauksista kuulisi, jos ei ehdi aktiivisesti seurata Hesarin harvoja kirja-arvioita. Podcasti, anyone? Blogeja on toki paljon, joten pitäisi varmaan lukea niitä vielä enemmän.

"Suuri amerikkalainen romaani" on kirjatyyppi johon rakastun helposti ja usein. Perhettä käsittelevä, vuosikymmenien yli pyyhkivä humoristinen mutta vakava katsaus tuon hienon valtion paidan alle toimii minulle aina. Tai ainakin aina silloin, kun aineksia on riittävästi ja kirjoittajalla varmuutta.

Lyhyesti The Nix kertoo Andersonin perheestä, ja tarkemmin Samuel Andersonista, joka on äidinkielen professori collegessa. Hänen äitinsä katosi Samuelin ollessa 11-vuotias, ja tästä jäi luonnollisesti parantumattomia traumoja, joita The Nixissä lähdetään avaamaan.

(Tämä kaikille talojen remontoijille): "On television, the husband was being interviewed about how he sent his wife to a giant home-improvement store to fetch a tool that does not actually exist: a countertop caliper. “These people can’t repair their relationship,” Faye said, “so they repair their relationship’s largest metaphor.”

Samuelin äiti, Faye Andresen-Anderson, ei luonnollisesti ole se mustavalkoinen pahis, joksi kirjan alku hänet maalaa, vaan hänen lähtöönsä on painavia syitä. En sano että hyviä, sillä muun muassa juuri tätä kirja pohtii: Voiko olla hyväksyttäviä syitä lähteä perheensä luota sanaakaan sanomatta?

Kirja on rakennettu ehkä Don DeLilloon tai Jonathan Franzeniin verrattuna tarinallisemmaksi, jonka huomasin hieman häiritsevän joissain kohdin. Haluaisin vain kuulla mitä näille ihmisille tapahtuu, en tarvitse välttämättä JUONTA, joka loksahtelee välillä yllätyksellisestikin paikoilleen. Onneksi nämä käänteet eivät kuitenkaan olleet The Nixin tärkein anti, joten liian tiiviistä juonesta allergisia reaktioita saavatkin voivat tästä nauttia.

Useimmiten kirja kuitenkin lähinnä vain hengästytti upeudellaan. Se on niin monin paikoin VIISAS, sortumatta saarnaamiseen. Tämä on äärimmäisen vaikeaa, mutta Andersonien elämää poukkoillen seuratessa oppi itsestäänkin jotain. Mikä on tietenkin suurinta mitä romaani voi lukijalleen antaa. Henkilökohtaisesti uskon, että romaaneista voi muutenkin oppia paljon enemmän kuin mistään tyrkyttävästä self help -oppaasta. Johtuen ehkä siitä, että kun omalle oivallukselle jätetään se kriittinen pieni tila, oppi ja oivallus on konkreettisemman tuntuinen.

"Time heals many things because it sets us on trajectories that make the past seem impossible."

 Ja silti The Nix ei ole liian vakava. Se tekee päähenkilöistään pilkkaa, eli se tekee itsestään pilkkaa. Toki se pilkkaa lempeästi myös Amerikkaa, mutta mikään itseruoskinta tämä ei ole. Meta-tasolla kirja piikittelee jopa kirjailijalle itselleen:

“Plus it’s a little coming-of-agey.” “You didn’t like it much, did you.” “Slipped into some familiar coming-of-age conventions, is all I’m saying. Also what’s the big message here? What’s the life lesson?” “What do you mean?” “It’s no secret that most memoirs are really self-help books in disguise. So what’s your book going to help people do better? What is it going to teach?” “I have not thought about that for even one second.” “How about, for your life lesson: Vote Republican.” “No. That is not at all what I’m writing about. Not in the same galaxy.” “Listen to Mister Artist Guy all of a sudden. Look. In today’s market, most readers want books with accessible, linear narratives that rely on big concepts and easy life lessons. The life lessons in your mother’s story are, to put it kindly, diffused.”

Rakastumistani kirjaan edesauttoi varmasti muutamat hyvin vahvasti samaistuttavat kohtaukset. Esimerkiksi nuoren Samuelin ihastuminen kauniiseen Bethanyyn ja sitä seurannut teini-ikäisen pojan päänsisäinen paniikki oli hyvin tutun tuntuisesti kuvattu. Itselle tuttuja tapahtumia tietysti tulee vastaan melkein kaikissa lukemissani romaaneissa, mutta vain harvoin ne osuvat niin suoraan kuin The Nixin tapauksessa. HIeno tunne.

Koska kirjassa tosiaan on JUONI, en nyt halua spoilata sitä liikaa. Sanonpahan vaan, että minusta The Nix kertoo ensisijaisesti pakenemisesta. Luonnollinen liskoaivojen reaktio, jolla voi olla elämänmittaisia seurauksia.

Samuel pakenee sitä tosiasiaa, ettei ole saanut mitään aikaiseksi elämässään. Hän pakenee sitä, ettei uskaltanut yrittää saada Bethanya omakseen. Hän pelaa World of Warcraft -henkistä peliä, joka ehkä pakenemisen kuvauksena on jo aavistuksen kulunut, mutta Hill osaa kuljettaa tarinaa myös virtuaalimaailmassa, vaikkei Neal Stephensonin Reamden tai Ernest Clinen Ready Player Onen (ei helvetti, olen lukenut nuo kirjat KUUSI VUOTTA SITTEN, jos olisi pitänyt arvata olisin sanonut kaksi) tasolle päästäkään. Pwnagen sairasvuoteella käyty keskustelu on sekä osoitus virtuaalimaailman onnistuneesta upottamisesta romaaniin, mutta myös Hillin huumorista.

Faye pakenee tietysti epäonnistunutta elämäänsä, itseään toisin sanoen. Aivan kuten isänsäkin. Ja poikansa, tietysti. Tarina siitä, miksi Faye pakeni perheensä luota Samuelin ollessa 11-vuotias on raivostuttava ja mahtava.

Lyhyesti sanottuna: Kehun tätä kirjaa lähes varauksetta. Jos nyt pitää jostain motkottaa, omien somekanavien keksiminen ja näppärä esittely oli raskasta, samoin virtuaaliroolipelin maailman esittelyyn oli käytetty liikaa aikaa. Lisäksi "suurissa amerikkalaisissa romaaneissa" ollaan päähenkilöille usein liian ankaria, mikä tekee hahmoista paikoin epäuskottavan tuntuisia. Samuelia lyödään ja löydään, ja silti sieltä kuoriutuu ehjempi ihminen.

Mutta jos pidät romaaneista ja haluat välillä haukkoa henkeäsi kirjallisen upeuden edessä, The Nix on sinun kirjasi.

"The problem is, we can never really feel it. Empathy. Most people think empathy is like understanding someone else or relating to them. But it’s more than that. Real empathy is the actual corporeal feeling of someone else’s emotions, so that it’s experienced not only in the brain but also in the body, the body vibrating like a tuning fork to the sadness and suffering of another, as in, for example, you cry at the funerals of people you never even knew, you feel actual physical hunger when you see a starving child, you get vertigo when you watch an acrobat. And so forth.”

This entry was posted in ,,,,,. Bookmark the permalink.

24 Responses to Lukuvinkki: Nathan Hill - The Nix

 1. Mikko says:

  Sivumennen-podcastista ainakin saa oivallisia lukuvinkkejä tasaista tahtia. Marko Suomen Takakansi-podcast vaikuttaa sekin lupaavalta.

 2. Titta says:

  Mulla on The Nix parhaillaan luettavana, oon noin puolivälissä ja olen koko ajan miettinyt, että tuleekohan tästä mitään. Hienosti ja taitavasti kirjoitettu kyllä, mutta Fayen tarina ei ole auennut vielä yhtään, Samuelista taas on jauhettu vähän liiankin yksityiskohtaisesti. No, ehkä loppupuoli pelastaa kirjan.

  Little Lifesta tykkäsin aivan valtavasti, mutta jotenkin veikkaan, että se ei sulle kolahda yhtä kovaa.

 3. 666 AGENT says:

  Tämä on virallinen valaistu viesti maailmassa
  HUOMAUTUS: EI OLE OSALLISTETTAVA IHMISEN UHRAA, EIKÄ VALITTU MYÖS REKISTERÖINTIMAKSUA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: +1661-777-5633

  Oletko liikemies, poliitikko, muusikko? Haluat olla rikas

  kuuluisa, voimakas elämässä, liity Illuminatin veljeyden kulttiin

  tänään ja saat rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa ja ilmainen

  Auto, jossa päätät asua tässä maailmassa ja saat jopa $

  1 000 000 hyödyksi uuden elämän aloittamiseen.


  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: illuminate666temple@outlook.com tai
  Whatsapp: (+ 1661-777-5633)

 4. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
  HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

  Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat asua tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

  Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
  1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
  3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
  WhatsApp: (+905526952390)

 5. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
  HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

  Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat asua tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

  Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
  1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
  3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
  WhatsApp: (+905526952390)

 6. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
  HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

  Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat asua tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

  Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
  1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
  3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
  WhatsApp: (+905526952390)

 7. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
  HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

  Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat elää tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

  Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
  1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
  3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
  WhatsApp: (+905526952390)

 8. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
  HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

  Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat elää tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

  Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
  1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
  3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
  WhatsApp: (+905526952390)

 9. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
  HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

  Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat elää tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

  Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
  1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
  3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
  WhatsApp: (+905526952390)

 10. Terveisiä ILLUMINATIN SUURELLA TILAUKSELLA maailmanlaajuisesti. Oletko yritys, mies vai nainen, poliitikko, muusikko, pastori, lakimies, näyttelijä, näyttelijä, pankkiiri, jalkapalloilija, malli, jatko-opiskelija, insinööri ja haluat olla rikas, kuuluisa ja voimakas elämässä. Voit saavuttaa unelmasi olemalla suuren ILLUMINATI-veljeskunnan jäsen. Tämän avulla kaikki unelmasi ja sydämesi halusi voidaan saavuttaa täysin, jos todella haluat olla jäsenenä suuressa ILLUMINATI-veljeskunnassa. Huomautus; vasta rekrytoiduilla jäsenillä on oikeus suuriin etuihin ja palkintoihin, ei ole ihmisuhreja. Jos olet todella kiinnostunut liittymisestä Illuminatiin, ota meihin yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja WhatsApp: +12342487286
  Sähköposti: illuminatikingdomempire@gmail.com

 11. Hei rakas, haluan käyttää tätä tilaisuutta kiittääkseni herra marcus damea, joka lopulta auttoi minua tulemaan täysivaltaiseksi Illuminatin veljeskunnan jäseneksi ja nyt elän elämääni onnellisuudessa. ja olin kerran köyhä ja elän elämääni äärimmäisessä köyhyydessä ja elintaso muuttui niin köyhäksi ja matalaksi, että opetin jopa itsemurhasta, köyhyys kuristi minut syvästi ja minulla ei ollut kehoa auttamaan minua, syödä on ongelma minulle ja perheelleni, kunnes tapasin suuren antelias illuminaatin miehen nimeltä herra James, joka kertoi minulle, ettei minun tarvitsisi minun kuolla, ja hän esitteli minut rikkauksien ja maineen valtakuntaan. Hän käski minun hankkia jäsenlomakkeen, jonka tein, ja hän käski minun valmistautua vihkipäivääni varten ja että kaikilla uusilla jäsenillä on tietty palkinto 500 000 dollaria vihkipäivänäsi. Joten minut aloitettiin Illuminatin maailmaan ja muutama päivä minulle myönnettiin miljoonien dollareiden arvoinen sopimus. Liiketoiminnassani pärjään tällä hetkellä hyvin, tein juuri sen, mitä minulta pyydettiin ja tänään tarina on muuttunut, minä pankkitililläni on jopa 100,000000 dollaria, olen elävä todistus, unelmani ja kaikki rikkaudet, maine, menestys ja rikkaudet, joita olen koskaan toivonut, on toteutunut. Sama kiitos herra marcus damelle, joka teki unelmistani totta auttamalla minua liittymään suuren Illuminatin jäseneksi. Kiirehdi nyt, voit lisätä hänet whatsappiin +19739833966 tai lähettää hänelle sähköpostia; marcusdameilluminati@gmail.com
  onnea

 12. Anonyymi says:

  OLÁ
  O espectador está aqui para compartilhar meu depoimento sobre como eu finalmente entrei para o bairro dos Illuminati e me tornei RICO, FAMOSO E PODEROSO. Fiz o meu melhor para me tornar um membro do bairro, mas fui roubado várias vezes, antes de finalmente encontrar um testemunho sobre a net então entrei em contato com o agente, fiquei com tanto medo que ele me pedisse muito dinheiro antes que eu pudesse entrar no bairro mas para minha surpresa ele só pediu para comprar os itens que eu fiz e hoje estou muito feliz em contar ao mundo que é rico e tem sido capaz de construir muitos negócios com tudo isso, tenho a soma de 20 milhões de dólares em minha conta pessoal e também sou conhecido mundialmente pelos negócios que me foram confiados pelos Illuminati e que também têm o poder fazer o que quero ... sei que muita gente pode estar a caminho e buscar ajuda aqui é o e-mail oficial deles: templeexcellent2@gmail.com
  www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
  Cuidado com os golpistas, e você deve ter mais de 18 anos.
  WhatsApp: +1-912-200-8671

 13. Hei kaikki, nimeni on edwin, olen kotoisin Hustonista, Texasista, annan todistuksen siitä, kuinka liittyin illuminati-veljeskuntaan, yritin liittyä tähän organisaatioon niin monta vuotta, väärennetty agentti huijasi minua, olin alhaalla, en voinut ruokkia itseni ja perheeni enää ja yritin ansaita rahaa kaikin keinoin, mutta kaikki turhaan, pelkäsin ottaa yhteyttä mihin tahansa valaistusasiamieheen, koska he ovat syöneet rahani, eräänä päivänä törmäsin viestiin, jossa joku antoi todistuksen kiittäen miestä Kutsuin Ericiä auttamaan häntä liittymään illuminati-veljeskuntaan, sitten katsoin miehen sähköpostiosoitetta ja siellä kirjoitettua puhelinnumeroa, pelkäsin ottaa häneen yhteyttä, koska huijarit, jotka söivät 500000 ja menivät pois, huijasi minua monta kertaa. rahan kanssa sitten olin hyvin hämmentynyt, joten päätin ottaa yhteyttä henkilöön, jolle todistus annettiin, ja soitin hänelle, ja minä kommunikoin hänen kanssaan puheluissa ennen kuin hän alkoi kertoa minulle oman tarinansa siitä, kun hän halusi liittyä, hän kertoi minulle kaiken tehdä sitten Päätin ja soitin pääkonttoriin, ja he kertoivat minulle kaiken tekemisen, ja minut aloitettiin. Yllättäen minulle oli hyötyä siitä, että olen uusi jäsen siinä suuressa illuminati-veljeskunnassa, josta olin niin onnellinen, niille teistä, jotka yrittivät liittyä tähän organisaatiolla tämä on tilaisuutesi liittyä YHTEYDEN pääkonttoriin Via W1qwrfhatsApp +1(661)667-4767 tai sähköpostitse illuminatiworld977@gmail.com

 14. Veljeskunta. Haluatko olla Illuminatin veljeyden jäsen, joka tekee sinusta rikkaan ja kuuluisan maailmassa ja sinulla on valta hallita ihmisiä korkeilla paikoilla ympäri maailmaa. Olet liikemies tai nainen, taiteilija, poliitikko, muusikko, opiskelija. Haluatko olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeyden kulttiin tänään ja saada heti rikas summa. 2 miljoonaa dollaria viikossa ja ilmainen koti. Kaikki, joissa voit asua tässä maailmassa, ja saat myös 10 000 000 dollaria kuukaudessa maksuna,% 2026 UUDET JÄSENET, JOTKA LIITTYVÄT ILLUMINATIIN. 1. 500 000 dollarin rahapalkinto 2. Uusi tyylikäs unelma-auto, jonka arvo on 300 000 dollaria. 3. Unelmakoti, joka on ostettu valitsemastasi maasta 4. Kuukauden pituinen loma (täysin maksettu) unelmakohteeseesi. 5. Yhden vuoden golfjäsenyyspaketti 6. VIP-kohtelu kaikilla lentokentillä ympäri maailmaa 7. Yleinen elämäntavan muutos 8. Pääsy Bohemian Groveen 9. Kuukausimaksu 1 000 000 dollaria tilillesi kuukausittain jäsenenä 10. Kuukausittain varattu tapaaminen maailman top 5 johtajien ja top 5 julkkisten kanssa. Jos olet kiinnostunut liittymään meihin suuremmassa Illuminatin veljeyden saatanallisessa symbolissa sähköpostitse (gloryilluminati90@gmail.com) tai WhatsApp-numerossa (+19143037798)

 15. Anonyymi says:

  Testimony on how i received my loan at 2% ( Frank Loans Services )

  I would without reservation recommend working with Frank Loan Services, If you are in the market for a home mortgage. I have spoke to many brokers while shopping for my mortgage loan online, From the first contact, I could tell he's the type of person I could trust to help me make the best decision for me and my family, They offer both short and long terms loan off within 1-30 years loan duration, with or without collateral but no credit check and their services are fast, Reliable and trustworthy because they have been tested and trusted by me unlike other companies. E-mail: k.frankloans@gmail.com

  Their services include Refinancing Loans, Truck Loans, Education Loans, Student loans, Personal Loans, Car Loans, Debt consolidation loans, Business Loans, secured and unsecured loan, Mortgage Loan, Home Loans, kindly contact them today for further inquiries via E-mail: k.frankloans@gmail.com

 16. GCF says:

  Oletko etsinyt lainaa? Jos kyllä, älä huoli enää ja ota meihin yhteyttä välittömästi sähköpostitse osoitteella goodcreditsfoundation@gmail.com tai käy verkkosivuillamme https://goodcreditfoundation.wixsite.com/home saadaksesi lisätietoja.

 17. Harris says:

  Todistukseni siitä, kuinka minusta tuli Illuminatin jäsen. Haluan kertoa ihmisille, jotka haluavat liittyä suureen Illuminatiin, tietää kuinka suuri Illuminatin jäsen on auttanut minua. Hänen nimensä on Lord Morgan. Auttaa minua saamaan elämäni takaisin kuoleman vaiheelta. Vapautettu noin 5 vuoden ja kuuden kuukauden kuluttua. Sen jälkeen kun monet Illuminatin jäsenet ovat pettäneet hänet. Vuosien varrella olin toivoton ja taloudellisesti lattialla. Mutta eräänä päivänä Internetissä surffaillessa törmäsin suuren Illuminatin jäsenen Lord Morganin virkaan ja sanoin, että jos olit Suuren Illuminatin jäsen, voit olla kuuluisa, rikas ja menestyvä elämässä. Heti otin yhteyttä ja selitin hänelle kaiken, ja hän suositteli minua ja auttoi, ja minä maksoin jäsenyyden rekisteröintilomakkeesta, jolla aloitin minut, ja minut avattiin Illuminatin uuteen suureen maailmanjärjestykseen. Sen jälkeen he antoivat minulle kaikki ohjeet ja kertoivat minulle, että aloittamisen jälkeen kaikki uudet jäsenet palkitaan 1 000 000 dollarin käteisellä. Lord Morganin avulla. Olin täysin vihitty Illuminatin täysjäseneksi. Jos olet epäonnistunut huijareiden kanssa aiemmin tai etsit jotakuta apua liittymään, neuvoni on, että yrität Lord Morgania. Se on paras mahdollisuutesi tulla haluamaksi tulevassa elämässäsi. Ota yhteyttä häneen sähköpostitse: felixmorganilluminati@gmail.com tai WhatsApp +2348056051569.

 18. 666 AGENT says:

  TÄMÄ ON VALAISTU VIRALLINEN VIESTI MAAILMAILLE
  HUOMAA: EI SISÄLTYY IHMISUHRAUKSIA EIKÄ MYÖS ILLUMINATI EI PYYDÄ REKISTERÖINTIMAKSUA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin agenttiin kautta

  Oletko liikemies, poliitikko, muusikko? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liity Illuminati-veljeskunnan kulttiin tänään ja saat rikkaan välittömän summan. 5 000 000 dollaria viikossa ja ilmainen koti. missä tahansa päätätkin asua tässä maailmassa ja saada jopa 50 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

  Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
  1. Koti missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelmaauto, jonka arvo on 200 000 dollaria.
  3. Mahdollisuus tavata maailman parhaita rikkaita miehiä

  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: illuminate666temple@outlook.com

 19. 666 AGENT says:

  TÄMÄ ON VALAISTU VIRALLINEN VIESTI MAAILMAILLE
  HUOMAA: EI SISÄLTYY IHMISUHRAUKSIA EIKÄ MYÖS ILLUMINATI EI PYYDÄ REKISTERÖINTIMAKSUA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan osoitteessa 666illuminatiagent666@gmail.com

  Oletko liikemies, poliitikko, muusikko? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liity Illuminati-veljeskunnan kulttiin tänään ja saat rikkaan välittömän summan. 5 000 000 dollaria viikossa ja ilmainen koti. missä tahansa päätätkin asua tässä maailmassa ja saada jopa 50 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

  Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
  1. Koti missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelmaauto, jonka arvo on 200 000 dollaria.
  3. Mahdollisuus tavata maailman parhaita rikkaita miehiä

  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti:  666illuminatiagent666@gmail.com
  666illuminatiagent666@gmail.com

 20. Hellen says:

  Todistukseni siitä, kuinka minusta tuli Illuminatin jäsen. Haluan tuntea ihmisiä, jotka haluavat liittyä suureen Illuminatiin suurena Illuminatin jäsenenä ja haluavat minun olevan suuri jäsen. Hänen nimensä on Lord Felix Morgan. Auta minua saamaan elämäni takaisin kuolemanvaiheen jälkeen. Julkaistu noin 5 vuoden ja kuuden kuukauden kuluttua. Sen jälkeen kun niin monet Illuminatin jäsenet ovat pettäneet hänet. Vuosien mittaan olin toivoton ja taloudellisesti maassa. Mutta eräänä päivänä selaillessani Internetiä törmäsin suuren Illuminati-jäsenen Lord Felix Morganin viestiin ja sanoi, että jos olet yksi suurista Illuminati-jäsenistä, voit olla kuuluisa, rikas ja menestyvä elämässä. Otin häneen yhteyttä ja selitin hänelle kaiken, ja hän suositteli minulle käytettyä äänitystä ja maksoin isolle jäsenelle aloittaakseen ja minut esiteltiin Illuminati World Orderiin. Sen jälkeen he antoivat minulle kaikki ohjeet ja ilmoittivat minulle, että vihkimisen jälkeen uudet jäsenet palkitaan $ 1 000 000 käteisellä. Lordi Felix Morganin avulla. Olin täysin vihitty Illuminatin täysjäseneksi. Jos olet sitä mieltä, että olet jo yrittänyt huijaria tai olet, on minun tehtäväni auttaa sinua osallistumaan, kokeile sitten Lord Morgania. Tämä on paras mahdollisuutesi tulla sellaiseksi, mitä haluat tulevassa elämässäsi. Ota häneen yhteyttä WhatsAppilla +2348056051569 tai sähköpostitse: Illuminatiofficial565@gmail.com

 21. Hellen666 says:

  Todistukseni siitä, kuinka minusta tuli Illuminatin jäsen. Haluan tuntea ihmisiä, jotka haluavat liittyä suureen Illuminatiin suurena Illuminatin jäsenenä ja haluavat minun olevan suuri jäsen. Hänen nimensä on Lord Felix Morgan. Auta minua saamaan elämäni takaisin kuolemanvaiheen jälkeen. Julkaistu noin 5 vuoden ja kuuden kuukauden kuluttua. Sen jälkeen kun niin monet Illuminatin jäsenet ovat pettäneet hänet. Vuosien mittaan olin toivoton ja taloudellisesti maassa. Mutta eräänä päivänä selaillessani Internetiä törmäsin suuren Illuminati-jäsenen Lord Felix Morganin viestiin ja sanoi, että jos olet yksi suurista Illuminati-jäsenistä, voit olla kuuluisa, rikas ja menestyvä elämässä. Otin häneen yhteyttä ja selitin hänelle kaiken, ja hän suositteli minulle käytettyä äänitystä ja maksoin isolle jäsenelle aloittaakseen ja minut esiteltiin Illuminati World Orderiin. Sen jälkeen he antoivat minulle kaikki ohjeet ja ilmoittivat minulle, että vihkimisen jälkeen uudet jäsenet palkitaan $ 1 000 000 käteisellä. Lordi Felix Morganin avulla. Olin täysin vihitty Illuminatin täysjäseneksi. Jos olet sitä mieltä, että olet joskus yrittänyt huijaria tai olet, on minun tehtäväni auttaa sinua osallistumaan. Kokeile sitten Lord Morgania. Tämä on paras mahdollisuutesi tulla sellaiseksi, mitä haluat tulevassa elämässäsi. Ota häneen yhteyttä WhatsAppilla +2348055459757 tai sähköpostitse: Illuminatiofficial565@gmail.com

 22. Amanda says:

  HELLO

  the viewer is here to share my testimony on how i finally joined the Illuminati neighborhood and became RICH, FAMOUS AND POWERFUL. I tried my best to become a member of the ward, but was scammed multiple times, before finally coming across a testimonial. on the net, so I contacted the agent. I was very afraid that he would ask me for a lot of money before I could reach the neighborhood, but to my greatest surprise, he only asked me to buy the items that I made and today I am very happy. tell the world that they are rich and that they have been able to do a lot of business with all that, I have the sum of 20 million dollars in my personal account and I am also known throughout the world with the business that the Illuminati have entrusted to me and I I also have the power to do this whatever you want... I know many people may be on my way too looking for help here is your

  Official Email: greatilluminati977@gmail.com

  Official Instagram: agent_xanda_illuminati

 23. 666 AGENT says:

  TODISTUS MITEN LIITTYIN ILLUMINATI 666 TEMPPELIIN
  HUOMAA: ILLUMINATIN JÄSENET EIVÄT ILMOITA MITÄÄN IDENTITEETTIÄ WHATSAPPIN, FACEBOOKIN, INSTAGRAMIN JNE.
  EI SISÄLTY IHMISUHRAUKSIA
  666illuminatiagent666@gmail.com

  Aluksi ajattelin, että se oli huijaus, koska nykyään on vaikea löytää aitoja ihmisiä Internetistä, kunnes päätin kokeilla sitä.
  Ja koko elämäni muuttui vain 6 päivässä

  EDUT UUSILLE JÄSENILLE
  1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelma-auto.
  3. 6 miljoonan dollarin summa uuden elämän aloittamiseen 6 000 000 dollaria

  Sinun on oltava vähintään 18-vuotias ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: 666illuminatiagent666@gmail.com
  666illuminatiagent666@gmail.com

 24. Tämä on todistukseni siitä, kuinka lopulta liityin uuteen maailmanjärjestykseen, Illuminatiin, kun olen yrittänyt liittyä jo yli 2 vuotta, mutta huijarit veivät minulta rahaa useita kertoja. Olen etsinyt liittymistä Illuminatiin niin kauan, mutta huijarit vievät rahani tämän vuoden alkuun asti, kun tapaan Lord Felix Morganin verkossa, otin häneen yhteyttä ja selitin hänelle kaiken, ja hän suositteli käytettävää rekisteröintiä ja maksoin iso jäsen, joka sai minut alkuun, ja minut vihittiin maailmanjärjestykseen ja saan 1 000 000 dollarin summan vihkimiseni jälkeen. Olen erittäin onnellinen! Ja lupaa levittää lordi Felix Morganin hyvää työtä. Jos olet kiinnostunut liittymään uuteen maailmanjärjestykseen Illuminatiin tänään, ota yhteyttä lordi Felix Morganiin tänään, hän on paras mahdollisuutesi saada jäsenyyttä illuminatiin, jota aina haluat. Ota yhteyttä Lord Felix Morganiin Sähköposti: Illuminatiofficial565@gmail.com tai WhatsApp +2348055459757

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...