Ihan off the record -juttua vaan

Off the Record on hieno sivusto ja idea. En ole ehtinyt antaa "blogirakkautta" heille aiemmin, mutta nyt sen teen. Tänään palvelussa julkaistiin Uusi Fantasia -yhtyeen ja Freemanin sessio Helsingin Kisahallissa(?!). Mahtava meininki.

Off The Record: Uusi Fantasia Feat. Freeman - Liian myöhään from Off The Record on Vimeo.

Ideana on siis kuvata muutama livebiisi artistilta baarissa tms. ympäristössä. Pienimuotoinen ja toimiva toteutus tuottaa hyvän lopputuloksen, kuten Uusi Fantasian tai Magenta Skycoden esimerkit osoittavat.

Off The Record: Magenta Skycode - Simple Pleasures from Off The Record on Vimeo.


Musablogeja alkaa olla aika paljon (köh köh), ja Off the Record osoittaa mainiosti, että tuoreilla ideoilla ja konstailemattomalla toteutuksella homma viedään niinsanotusti "nextille levelille". Käsittääkseni tässä ei (ainakaan vielä) ole mitään ansaintalogiikkaa tai halua tehdä bisnestä, vaan hommaa tehdään tekemisen ilosta. Niin ovat monet hienot (parhaat?) palvelut saaneet alkunsa.

Netti ja tuotantovälineiden pienuus ja halpuus mahdollistaa vaikkapa näppärien livetallenteiden tekemisen ilman valtavaa kalustoa. Tämä on nettiajan idea. Kaikella kunnioituksella Moon TV:n uutta tulemista kohtaan, ehkä heidänkin olisi kannattanut miettiä asioita välineen kautta. Nykyiset Moon TV:n nettiohjelmat ovat vain halpoja televisio-ohjelma, jotka streamataan netissä. Välineellä on valtavasti mahdollisuuksia, kuten Off the Recordin esimerkki osoittaa. Sisällöllä on väliä, Think outside the television set ja muita lennokkaita 2.0-lauseita.

Se siitä saarnasta, juhlitaan Off the Recordia. Kiitos sisällöistä.

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ihan off the record -juttua vaan

 1. Unknown says:

  Amen. Siisteimmät ja uskottavimmat innovaatiot syntyvät usein isojen organisaatioiden ja rahan ulkopuolella. Todella hienoa meininkiä ja sykettä.

 2. Onhan tossakin toki tyypeillä osaamista ja kokemusta ihan "oikeista töistä", mut lähtöajatus on miellyttävän rento. Se välittyy palvelusta.

 3. Tuomas says:

  Hieno kerrankin saada suomalainen vastike. Vastineita ulkomailta löytyy kuten loistavat The take-away show (http://www.blogotheque.net/-Concerts-a-emporter) ja Amsterdam acoustics (http://www.youtube.com/watch?v=0-IsVggpqho). Odotan innolla mitä luvassa tulevaisuudessa.

 4. Unknown says:

  Joo ja tietysti www.daytrotter.com tekee akustisia, jopa todella hienoja sessioita päivittäin.

 5. Kiitoksia linkeistä herrasmiehet! Oma blogituntemukseni sen verran pintapuolista etteivät nuo olleet tuttuja.

 6. Hese says:

  Pakko mainita myös toinen "hyvän musiikin puolesta puhuva" suomalainen livemusiikkivideosivusto, joka oli eetterissä jo ennen Off the Recordia, Live at WAH http://live.wah.fi/ Sen takana ei tosin liene samanlaista koneistoa, kun rummutusta sen suhteen ei liiemmin ole nähty / kuultu. Sivun livevideoissa mm. Dungen.

 7. Ah, olishan mun pitänyt toi Wah muistaa mainita kanssa, oon noita livejä katsellutkin. Tottahan se on, et kun törmäs FB:ssä n. kahteenkymmeneen Uusi Fantasia live ät Kisahalli -linkkiin, niin aiheeseen tulee tartuttua helpommin.

 8. Hese says:

  Niinhän sitä helposti tommoset indiemmät jutut unohtuu kiireessä, kun isojen yhtiöiden koneistot jyllää ;D Ei vaiskaan, molemmissa puolensa ja erilaiset konseptit. Live at WAHin konsepti ei tosin vaikuta ihan niin suoraan ulkomailta kopioidulta. Molemmat silti yhtä hyviä juttuja sen kummemmin niitä rankkaamatta. Kyllä tähän maahan moisia mahtuu ja hyvä niin!

 9. Anonyymi says:

  Eiköhän se ole Wahin ongelma, jos eivät ole luukuttaneet tarpeeksi. Siis, jos joku haluaa väkisin tässä jonkun ongelman nähdä. Mistä muuten Hese keksi isot yhtiöt tähän? Vitsi tai ei, samaa "indietä" molemmat (hohhoijaa, mikä sana koko indie). Sitäpaitsi molempia konsepteja näkee yhtä paljon tai vähän ulkomaisilla palveluilla. Sori, Hese, että murskaan daavid vs. goljat -unelmasi.

 10. Hese says:

  Hmmm.... Kehuin molempia suomalaisia videosivuja yhtä lailla ja tästä tuohdutaan. Taitaa Anonyymi olla itse jomman kumman tahon takana, kun niin vakavasti on liikkeellä sotajalalla ja taisi osua arkaan paikkaan :):):) Niin tai näin, ei tälläisista kannata mielestäni tuohtua, vaan olla iloinen. Itse ainakin olen ja ootan mielenkiinnolla tulevia musiikkitaltiointeja molemmilla sivuilla. Toivottavasti molemmat vain jaksavat jatkaa videoiden tekoa ja hyvää työtään! Kiitos muuten Jussillekin asiapitoisesta blogista ja asiallisista mielipiteistä.

 11. Ykä Järvinen / OTR says:

  Oi taloon.Tossa pari kotimaista videoblogia kiinnostuneille Been There With... http://vimeo.com/user2512305 sekä Stereotype Helsinki http://www.stereotypeblog.com/
  Forcee ja palaamisiin

 12. Jes, mulla on 40 lukijaa. Kenties tämän mielipiteidenvaihdon seurauksena.

  Vaikka OTR-väellä onkin kokemusta ja taustaa, niin tuskin tähän mitään "isoa koneistoa" kannattaa vetää. Hyvin DIY-promottu, siinä kaikki.

  Minusta OTR on onnistunut suomalaisista parhaiten, mutta ei tässä ollut tietenkään tarkoitus mollata muita kotimaisia. Kuten sanottua, noita WAH-videoita olen innolla tiirannut jo silloin kun palvelu "launtsattiin".

 13. Anonyymi says:

  Heselle: Ei, minulla ei ole tekemisistä minkään tai kummankaan kanssa. Yritin oikaista kommenttisi vihjailuja, jotka eivät perustuneet näemmä mihinkään. Molemmista palveluista minulla sentään on objektiivisiin havaintoihin perustuvia ulkopuolisia ja toisen käden tietoja: fiksuja tyyppejä ja hienoa jälkeä molemmissa. Turhaan, Hese, edes aloitit koko vertailun.

  Toistan, en ärsyyntynyt WAHista, OTR:sta, Jussista tai Blogspotista. Ärsyynnyin Hesen hipsterimäisistä "onhan nää nähty"-vihjailuista.

  Sori, Jussi. Lopetan niuhottamisen tähän.

  Ps. En tunne Jussiakaan entuudestaan.

 14. En minäkään tunne sinua anonyymi, mutta kiitos kuitenkin keskustelusta, vaikka se netille tyypillisesti tuppaakin kärjistymään :D

 15. Anonyymi says:

  www.blackcabsessions.com

  Tuon saitin ideoija on saanut myös yksinkertaisella toteutuksella aika isoja nimiä soittelemaan poikkeavassa ympäristössä.

 16. Anonyymi says:

  Blackcab on hieno!

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...