Arvio: Miksi Sillan kolmas kausi on niin onnistunutJoskus äidinkieli pettää, ei voi mitään. Nytkin mietin, voinko käyttää tuota otsikon lausetta toteavassa muodossa, eikä kysymyslauseena. Mielestäni voin. En #muuten oikeastaan koskaan oikolue näitä tekstejä, vaikka kirjoitankin tätä blogia osaksi ylläpitääkseni kirjoitustaitoa. Keskityn enemmän kirjoittamisen rytmiin ja rutiiniin. Joten pahoittelut kirjoitusvirheistä. Tuhahtelen niille muiden teksteissä, mutten korjaa niitä omistani. Hieno mies.

ENIHUU.

Kielletty ilmaisu. 

Kosmologisista muutoksista sen verran:

Älkää välittäkö tuosta. Vanha juttu. Tässä tekstissä ON JUONIPALJASTUKSIA, joten jos et ole katsonut kuutta jaksoa, saattaa olla riski että pilaan jotain. En mitään isoa juonenkäännettä, mutta joku yksityiskohta saattaa vahingossa livetä. Hahmojen muutokset kauden edetessä ovat myös käsittelyssä.

Piti tuosta Sillasta kirjoittaa. Tiedän, jaksoja kolmannelta kaudelta nähtynä vasta kuusi, MUTTA uskallan silti lähteä kehumaan. 

Lähtökohdat eivät suinkaan olleet itsestäänselvän kehuvat, sillä kuten Silta-fanit kauhuissaan lukivat, Martin Rohdea ei kolmannella kaudella nähdä, koska häntä esittävä näyttelijä pyysi liikaa massia (ehkä saman verran kuin Saga Norénin näyttelijä), mutta Martinin hahmo sai todeta, että Saga on tämän sarjan tähti, eikä kukaan muu.

Paitsi että nyt Martinin korvaaja Henrik on osoittautunut ehkä vielä Martiniakin kiinnostavammaksi hahmoksi. Tuntuu kamalalta sanoa näin, koska rakastin Martinia, mutta ehkä juuri siinä on syy. Henrikiä en todellakaan rakasta, mutta hänen haavaisuutensa ja herkkyytensä on paljastunut kauden edetessä upealla tavalla.

Eli käsikirjoittajilla ei jäänyt sormi suuhun, vaan Martinin tilalle tuotiin vielä upeampi hahmo. Pitää myös muistaa, että käiskirjoittajat leikittelivät ajatuksella Martinin korvaajasta, kun ekassa jaksossa hänen tilalleen kaavailtu (tylsä) eukko räjäytettiin taivaan tuuliin Varg Vikernesin näköisen ex-sotilaan kotitekoisella pommilla. 

Mutta siis, MIKSI tämä kolmas kausi on niin onnistunut?

Kaikki lähtee jälleen kerran käsikirjoituksesta. Kaavamaisessa sarjassa kolmas kausi saattaaisi vaikuttaa jo hyvinkin tyhjiinpumpatulta, mutta osin henkilömuutoksista, osin käsikirjoittajien yleisestä neroudesta johtuen kolmas kausi on jo piessyt kakkosen maanrakoon - ja rytmissä ollaan ohitettu jopa ensimmäinen kausi.

Hahmot ja näyttelijävalinnat ovat myös onnistuneita. Ilmeisesti sarjan näyttelijät eivät ole myöskään kotimaidensa suurimpia tähtiä, mutta varsinkin suomalaisena katsojana on mahtavaa miten heillä ei ole entisten rooliensa painolasteja. Minulle Saga on Saga, eikä kukaan muu.

Miettikääpä jos tämä tehtäisiin Suomessa, ja jollain ihmeen kaupalla onnistuttaisiin tekemään aidosti hyvä käsikirjoitus ja ohjaajakin osaisi hommansa. Sitten murhapaikalle hipsisi Hissu Hietalahti etsiväntakissaan. Jussi Vatanen näyttelisi epäiltyä. Ei se nyt vaan vittu toimisi, vaikka molemmat ovat erittäin lahjakkaita näyttelijöitä. 

Toisaalta - sivuasiana - jos miettii House of Cardsia, niin Kevin Spaceyn kyvyt kyllä ottivat sen roolin omakseen. En minä Keyser Sozea miettinyt, tai Spaceyn muitakaan rooleja.

Henkilögalleriasta vielä: Neljännen jakson kohdalla tuntui, että käsikirjoittajat rullaavat itsetarkoituksellisesti mukaan lisää hahmoja, ja ehkä toivovat voivansa jossain vaiheessa yhdistää LANGAT, mutta kuudennen jälkeen olen jo aivan varma, ettei hahmomeri ole alkuunkaan liioiteltu. 

Ja miten hienoja ne hahmot ovat! Koska sarja on Skandinaviasta, ei Amerikasta, kaikki on paljon raadollisempaa, mutta toisaalta monitahoisempaa. Mitä pokeria pelaava nörtti vielä tekee? Entä nais-Persun hämärä aviomies? Mikä stalkkeri-hautausurakoitsijan lopullinen panos on? 

Puhumattakaan siis Henrikistä, Sagan parista, jonka perhekuvio on MAH TA VA! Ja murhat taideteoksina?? MITÄ MITTÄÄ! Oikeasti pitkästä aikaa katson tv-sarjaa jännityksestä jähmettyneenä, enkä vain "kahlatakseni tämänkin läpi", jotta voisin sitten kommentoida sitä Twitterissä.

Luin jo tokan jakson jälkeen Twitteristä moitteita, että hohhoijaa, on epäuskottava sarja. MUTTA minusta tässä kolmannessa kaudessa on hienoa juuri se, että siihen on tuotu sopivasti amerikkaa mukaan. Siis sellaista sopivasti sivuliirtoon lähtevää meininkiä, että kurveissa tulee ihan hitusen rumaa jälkeä. Olemme nähneet riittävästi ruotsalaisia wallandereja ja muita ankeita mököttäjiä, tässä sarjassa saa olla vähän jazzia!

Sivumennen sanoen olen todella kyllästynyt ajatukseen "scandinavian noirista" vai mitä hittoa ne sadat dekkarit nyt ovatkaan, mutta kuten sanoin, on Sillassa pimeisiin maisemiin ja sateiseen merenrantaan onnistuttu tuomaan mukavasti svengiä.

Ja Sagan perhe. Voi pojat. Olin hieman skeptinen siitä, kannattaako Sagan hahmoa yrittää syventää, mutta kansakoulunopettaja-main bitch-poliisipäällikön ja äidin puristuksessa Sagan mielipuolisuus rutistuu ihanasti pintaan. Ja hakeutui vielä Henrikin viekkuun! Vaikka sexy vaimo kummittelee vieressä yöpaidassaan!

AI AI!

JÄLKIKÄTEIS-EDIT: Piti vielä sanoa, että se lopullinen murhaaja on - jos ei nyt sivuasia niin ainakin ei ainut asia mitä lopuilta jaksoilta odottaa. Tavallaan juoni pyörisi eteenpäin ilman sitä näkymätöntä pahistakin, ihan vain katsellessa että miten jo esitellyille hahmoille käy. Toivotaan ettei syyllisen paljastuminen ole lopulta sellainen "äh"-lässähdys.


This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

16 Responses to Arvio: Miksi Sillan kolmas kausi on niin onnistunut

 1. Sara says:

  Mustakin kolmoskausi on ollut aivan timanttinen. Itse en tykännyt Martinista yhtään hahmona, mutta rakastin sitä, miten hänen ja Sagan dynamiikka ja kemia toimivat.

  Mutta sitten tulee Henrik, jonka kanssa pelittää vielä paremmin! Tykkään kyllä Henrikistä tosi paljon, vaikkakin toivon että sen ja Sagan suhde pysyy fuckbuddy-/työparitasolla eikä syvene joksikin parisuhdeviritelmäksi, joka räjähtää käsiin neloskauden lopussa tms. Ja se perhekuvio on kyllä mielenkiintoinen.

  Myös hahmojen vyörytys sarjaan toimii ja odottelen, miten kaikki kietoutuu yhteen. Ainoan moitteen annan sille, että Freddie Holstin näyttelijä oli isossa roolissa tanskalaisessa 1864-sarjassa ja näen ko. sarjan hahmon vain koko aika kun Holst on ruudulla.

 2. Satu says:

  Mä en uskaltanut lukea tekstiä, koska katson kaikki kolmoskauden Sillat putkeen talvilomalla. Enkä malttaisi odottaa... Eka ja toka kausi veivät ihan mennessään ja siksi onkin upeaa kuulla että kolmonen on loistava siitä huolimatta, että Sagan jeparikaveri joutui linnaan.

 3. Jussi says:

  Kiitti kommenteista arvon leidit
  Sara: En jaksa uskoa et tässä tapauksessa se menis miksikään parisuhdeveivaamiseksi, sen verran oudot lähtökohdat molemmilla tähän suhteeseen on. Mut selvästi käsikirjoittajat aikovat syventää tätä suhdetta.
  Satu: ihailtavaa mielenlujuutta. Me katsotaan tämä myös aina Areena-äppi/Chromecast-yhdistelmän avulla telkkarista sitten kun ehtii (tv-esitys su klo 22 ei sovi), ja on outoa kun voi katsoa vain yhden jakson kerrallaan.

 4. Minulla on jotain kertoa teille !!! On suuri ilo sydämessäni, jonka haluan jakaa kaikkien kanssa. Nimeni on Caroline Webb Yhdysvallat. Minulla oli väärinkäsityksen rakastajani viime vuonna joka johti meidät hajottaa ja hän ei koskaan halunnut kuulla ääntäni uudelleen. Hän näki kauniin naisen, jonka hän löytää enemmän kauniimpi kuin minä, mutta ajan mittaan tapasin god Baalam Hän on suuri loitsu pyörän. Otin yhteyttä häntä läpi hänen sähköpostiosoitteensa ja selitti kaiken hänelle. Hän sanoi, että minun ei pitäisi huolestua, että rakastajani tulevat takaisin minulle polvillaan kerjäämässä anteeksiantoa ennen 24 hours.My suurin ilo on, että nyt hän todella tuli takaisin minulle ja putosi polvilleen kerjäämässä anteeksiantoa, ja tänään olemme onnellisia ja hän myös parantaa siskoni rintasyöpä. Onko sinulla mitään ongelmaa? huolehdi enempää, koska godbaalam voi tarjota kestäviä oikeinkirjoituksen ratkaisun ongelmia:
  Jos haluat ex takaisin.
  Haluat edistetään omassa toimistossa.
  Jos haluat parantua HIV, Syövät ja muita sairauksia.
  Haluatko olla rikas.
  Haluatko miehesi / vaimo on sinun ikuisesti.
  Jos tarvitset taloudellista tukea.
  Palauta te huijatuksi tai menettänyt rahaa takaisin.
  Jos haluat erota tai lopettaa avioero.
  Raskaus oikeinkirjoituksen raskaaksi vauva
  jos haluat voittaa huolestuttavaa oikeustapaukset
  Jos haluat saada cured HIV, Syövät ja paljon muuta
  Jos haluat voittaa lotossa
  Yhteydenotto Suuri godbaalam sähköpostitse: godbaalamtemple@gmail.com

 5. 7 vuoden avioliiton jälkeen mieheni jätti minut kahdella lapsella. Tunsin, että elämäni oli päättynyt melkein itsemurhan, olin emotionaalisesti alas pitkään. Kiitos oikeinkirjoittajan nimeltä profeetta john, jonka tapasin verkossa. Yhdessä uskollisena päivänä, kun selaillen internetin välityksellä, jotkut todistivat, että hän toi Ex-rakastajansa takaisin. Jotkut todistivat, että hän palauttaa kohdun, parantaa syöpäsairautta ja muuta sairautta, jotkut todistavat, että hän voi loitsata loitsun ja lopettaa avioeron. pian. Olen myös törmännyt yhteen todistukseen, kyseessä oli Marie-niminen nainen, hän todisti, kuinka hän toi takaisin Ex-rakastajansa alle kaksi päivää, kun otin yhteyttä, hän lupasi palauttaa avioliittoni takaisin ja vain kaksi päivää rukousta hän toi takaisin mieheni liittyäkseen minulle ja kiittää profeetta john hänen postissa .... holyprophet8@gmail.com

 6. lisa owen says:

  Nimeni on LISA ja olen USA: sta, haluan käyttää tätä tilaisuutta kiittää suurta Agadagaa, joka todella teki elämäni miellyttävän tänään. Tämä loistava mies, tohtori Agadaga toi ihana mieheni takaisin minulle, minulla oli kaksi kaunista lasta minun aviomies, noin neljä vuotta sitten, minä ja mieheni ovat olleet yksi riita tai toinen, kunnes hän lopulta jätti minut yhdelle nuorelle naiselle. Tunsin, että elämäni on ohi ja lapset luulivat, etteivät he enää näe isäänsä. vahva vain lapsille, mutta en voinut hallita tuskaa, joka pahoinpitelee sydämeni, sydämeni oli täynnä surua ja tuskaa, koska olin todella rakastunut mieheni kanssa. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivovat aina, että hän tulee takaisin minulle, kunnes jonain päivänä tapasin hyvän ystävänni, joka oli myös sellaisessa tilanteessa kuin minä, mutta hänen ongelmansa oli hänen entinen poikaystävä, jolla hänellä oli ei-toivottu raskaus ja hän kieltäytyi ottamasta vastuuta ja hylkäsi hänet. Hän kertoi minulle, että minulla oli pieni tapaus ja että en olisi syytä huoleen siitä ollenkaan, joten kysyin, mikä oli ratkaisu ongelmalleni ja hän antoi minulle tämän suuren miehen. sähköpostiosoite.Olen epäilevä, jos tämä mies oli ratkaisu, otin yhteyttä tähän suuriin ihmiseen ja hän kertoi minulle, mitä tehdä ja minä teen heidät kaikki, hän sanoi minua odottamaan vain 72 tuntia ja että mieheni tulee ryömimään hänen polvilleen vain anteeksiantoa varten, joten minä uskollisesti tehin mitä tämä suuri mies pyysi minulta ja varmasti 72 tunnin kuluttua hän oli takaisin minulle jälleen yhteyttä Agadaga apuun tänään agadagaspiritualhome@gmail.com

 7. IHANA:

  Wooow, minä olen Gloria Meyers, haluan jakaa elämäni tarinan maailman kanssa siitä, miten sain mieheni, ennen kaikkea sain onnellani takaisin, tarkoitin yhden dr. Ogundeleen ilmoitusta internetissä siitä, miten hän auttaa naista saan poikaystäväni takaisin, joten minun täytyy ottaa yhteyttä häneen auttamaan minua palauttamaan avioliittoni, aviomies jätti minut viiden vuoden avioliitolle, koska hänen perheensä ja ystävänsä eivät pidä minusta ja he pyytävät häntä saamaan toisen naisen, mutta kun minä ota tohtori Ogundele apua, hän kertoi rentoudakseen, että hän auttaa minua, tohtori Ogundele toi mieheni, joka jätti minut 5 vuodeksi vain 24 tuntia. Tämä on voimakas loitsu, jota en ole koskaan nähnyt elämässäni sellaista, hän toi takaisin mieheni minulle vain 24 tunnissa ja kertoi minulle, että minulla on oma lapsi, tänään minulla on 1-vuotias vauva, tämä mies on hieno, jos joku tarvitsee apua ja haluaa ottaa sinuun yhteyttä, sinä voi tavoittaa hänet seuraavalla osoitteella: Sähköposti: ogundeletempleofsolution@gmail.com, Viber-numero: +27638836445. Whats-app Numero: +2349065101630.

 8. spell says:

  Romanialainen Gabriel Katherine i meni naimisiin Patrickille, joka on liikemies, kun olin naimisissa hänen kanssaan, kun hänellä oli kaksi lasta, sunnuntaina näki hänen puhuvan naisen kanssa ja sen jälkeen hän alkaa toimia jonkin verran, kun kyselen häneltä, hän kertoi minulle, että se oli entinen tyttöystävä takaisin kouluun, kun mieheni alkoi pysyä myöhään, kun kysyin häneltä, miksi hän valehtelee minulle, kun hän erosi 1 kuukauden kuluttua, he asuivat yhdessä asunnosta täällä taloni ja he elävät hyvin, mutta silti rakastan mieheni ja minä tarvitsen häntä takaisin elämässäni, he olivat yhdessä, joten tulin kosketuksiin dr Sacre'n kanssa, joka lupasi minulle ja hän tuli takaisin minulle kaikki kiitos hänelle on apua, ota yhteyttä sähköpostilla Sacretempleofpower@gmail.com tai soita tai WhatsApp: +2348159768201 apua ja hän auttaa sinua takaisin rakastajaasi

 9. Anonyymi says:

  Minun nimeni on Mariam Haluan tunnustaa suuren velhon nimeltään tohtori mieheni ja olen ollut naimisissa 5 vuotta nyt meillä ei ole lapsia ja lääkäri kertoi meille, etten voi syntyä, koska kohtuani olin niin huolissani ja vaimoni ei ollut onnellinen, joten hän päätti mennä naimisiin toisen tytön ja avioeron kanssa, että olin niin surullinen Kerroin ystäväni hänelle kertoi minulle spell vahva antoi minulle sähköpostiosoitteen eikä koskaan ajatellut niin paljon päätin antaa hänelle kokeile ja kerro, että se kestää 24 tuntia, jotta tuo aviomieheni takaisin minulle, ja minä jään raskaaksi ja taivutettu kolmas päivä mieheni palasi minulle ja hän alkoi pyysi minua hänen neal ja hän sanoi minulle, että hän ei haluaa avioeron uudelleen ja kahden kuukauden kuluttua vahvistan, että olin saanut raskauden. lääkäri voi auttaa sinua myös ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen spellspecialistcaster937@gmail.com

 10. Anonyymi says:

  Minulla on Koffi Kouakou. Olen erittäin iloinen tänään, ei vain, mistä tämä suuri mies kutsuttu lääkäri on tehnyt minulle. Olin niin alhainen, kun minun ex? jätti minut. En voi uskoa, että nyt vaimoni on nyt takaisin polvilleni rubiininruusulla, pyytää minua ottamaan hänet takaisin ja tuntemaan surullisen ja anteeksi, että jätit minut? että se aiheutti minua kipua avioeron jälkeen? Ja kaikki tämä ihme tapahtui sen jälkeen, kun olen tilannut hätätilan 48 tuntia lääkäriltä. Arvoisa Herra, olen nykyisin maailman onnellisin mies. Tohtori teki sen. Joo. Se on ihana ihme ja ilo minulle ja perheelleni tänään. Kiitos arvokkaasta avusta. Olet todellinen noita ja et koskaan unohda, että olette jälleen onnellisia. Olet sankarini. Lapset ovat iloisia, että heidän äitinsä tulee kotiin ikuisesti. ota yhteyttä jos tarvitset kiireellistä apua suhteestasi Email: spellspecialistcaster937@gmail.com

 11. Anonyymi says:

  TÄMÄN LISÄÄ
  Nimeni on Fernado Antonio. Tämä on todistus suurelle tohtorille, joka auttoi minua palauttamaan rakkauteni takaisin elämään. Päivänä, jolloin vaimoni jätti minut, asiat menivät synkälle ja tunnelma oli epävarmuustekijöitä. Kaikki tuntui siveältä ja päätin hakea apua noidat, joilla on kyky tuoda ex-vaimoni? takaisin. Kun ajattelin, menin Internetin kautta ja kuten näitte etsimään luotettavaa velhoa, näin lukuisia todistajia, jotka ovat tehneet velhoja entisten poikien ja rakkaiden talteenotossa. Uskon kautta tohtoriin tukemana otin yhteyttä ja selitettäessä asioita hän hyväksyi vastaamaan alan haasteisiin. Hän teki hyvää työtä. Entinen vaimoni palaa minulle hyvin huolella ja kiintymyksellä. Siksi haluan käyttää tätä tilaisuutta kunnioittavasti palveluni tilanteestani. Rehellisesti, hän osoitti rohkeutta ryhtyä pelottavaan tehtävään löytää ratkaisuja lähes kaikkiin ongelmiin. Ota yhteyttä sähköpostitse: spellspecialistcaster937@gmail.com

 12. Anonyymi says:

  Hurraa! Luulen, että olen onnellisin nainen maan päällä, kun aviomieheni on palannut elämäänsä, kun hän jätti minut 2 vuotta ja 7 kuukautta, ja opetin, että hän oli poissa koko ajan, kunnes tohtori Okpa tuli avuksi. Olen onnellinen tänään, koska tohtori Okpa, joka voin sanoa, että hän on enemmän tai vähemmän jumala minulle, koska en koskaan opettanut voisin saada mieheni takaisin, mutta tohtori Okpa teki hienoa työtä, jota en koskaan opettanut 24 tunnin välein. Haluan käyttää tätä tiedotusvälineitä kertoa maailmalle auttaakseni antamaan kiitokseni suurelle Dr Okpalle, joka toi onnellisuuteni. Minun kollegani siellä, jotka käyvät läpi samanlaisia asioita, neuvon neuvoa ottamaan yhteyttä Okpa-apuun osoitteessa okpatempleofsolution@gmail.com

  Tess Hollannista

 13. joe james says:

  Beware of online spell or to fix your broken marriage or relationship problem or after a divorce or Breakup,I was recently scam by two of them, until one faithful day i meet a man called Dr Oseiboh who help me to get back to the mother of my 2 kids after we have been separated for 3 years,I only pay for the items required for the spell and he cast the spell for me within 48hours my ex wife called me and beg me to forgive her for everything and we are back together.if you need a real and quick love spell or you are passing through pregnancy problem Dr Oseiboh is the answer, Please if any body needs. LOVE SPELL,LOTTERY,PREGNANCY SPELL, DIVORCE SPELL,STOP COURT CASE AND WIN ANY COURT PROBLEM,DEATH SPELL,BUSINESS SPELL AND MANY MORE YOU MAY NEED. Email him now for your own help. via email droseiboh12@gmail.com https://droseiboh12.wixsite.com/spell add him on whatsapp line or call +2347017565415.

 14. Hei olen Mary Michael, olen täällä spreed tämä hyvä uutinen koko maailmalle siitä, miten sain mieheni rakastaa takaisin. Olin hulluksi, kun rakkauteni jätti minut toisen tytön viime kuussa, mutta kun tapaan ystävä, joka tutustuttaa minut DrIgbinovia suuri Messenger, olen kertonut minun ongelmani DrIgbinovia miten mieheni jätti minut ja myös miten minun piti saada työtä erittäin suuri yritys. Hän vain sanoi minulle, että olen tullut oikeaan paikkaan olivat aion saada sydämeni halu ilman sivu vaikutuksia. Hän kertoi minulle, mitä minun pitää tehdä, kun se oli tehty, seuraavan 2 päivää, rakkauteni soitti minulle puhelimessa ja sanoi anteeksi elää minulle ennen nyt ja myös seuraavan viikon jälkeen rakkauteni soitti minulle on vedota anteeksiantoa , Olin pyytänyt haastatteluun minun haluttu yritys minun tarvitsi työskennellä ohjaaja. Olen niin onnellinen ja ylityöllistettyjä, että minun täytyy kertoa tämä koko maailmalle, miten Drigbinovia auttaa minua myöntämään sydämeni halu. Drigbinovia on erikoistunut kaikenlaisia oikeinkirjoituksen ja hyvää taikaa. Jos tarvitset apua yhteyttä Drigbinovia on seuraava Sähkö posti osoite: doctorigbinovia93@gmail.com

  Kiitos minulle myöhemmin.

 15. TODISTUS

  Nimeni on Safina Jakov, minä olen Puolasta ja jakan tämän maailman tosi elämäntarinaani, haluan maailma tietää erinomaisesta ja rehellisestä suuresta miehellisestä Akinista Akinista, minulla oli ongelmia minun aviomies ja hän meni eroon eroon, koska minulla ei ollut lasta hänelle 9 vuoden avioliiton jälkeen ja etsin apua kaikkialla, tiedän, että voisi auttaa minua ja näen yhden ilmoituksen, josta puhutaan Dr Akinista miten hän voisi auttaa häntä 24 tuntia, otin nopeasti yhteyttä, ja hän kertoi minulle, että hän auttaa minua ongelmani kanssa 48 tuntia en ollut varma hänen sanoista, toistaiseksi hän toi takaisin mieheni, joka jäi alle 48 tunteina ja mieheni paluun jälkeen olen onnellinen nainen maan päällä, koska olen raskaana poikavauva, todistan tänään, koska kerroin tohtori Akinille, että annan maailman tietää hänestä ja jopa niille, jotka tarvitsevat ratkaisu elämäsi ongelmiin, ota hänet yhteyttä tähän päivään mennessä ja ota yhteyttä: WhatsApp ja Viber Chat: +27656406432. Sähköposti: akinsolutiontemple@gmail.com

 16. animony says:

  Haluaisin jakaa todistukseni kaikista maailman ihmisistä.Olen Sandra Englannista Bara Finder, menin naimisiin mieheni kanssa noin kaksi vuotta sitten alamme ongelmiin kotona, pysähtymme nukkumaan samassa sängyssä, taistelemalla pikku asioista, joita hän aina tulee kotiin myöhään illalla, juo liikaa, ja hän aina nukkuu muiden naisten kanssa ulospäin. En ole koskaan rakastanut ketään elämässäni, paitsi että hän on lapseni isä, enkä Haluamme menettää hänet, koska olemme työskennelleet niin kovasti yhdessä, että tulemme siihen, mitä meillä on tänään. muutama kuukausi sitten hän on nyt Alignment elää kanssani ja vauvan kanssa.
  käänny ja katkesin. sydän nimeltään äitini ja selitti kaiken hänelle, äitini kertoi minulle Dr.Chambercista, hän auttoi häntä ratkaisemaan ongelman hänen ja isäni välillä, olin outoa tästä, koska he eivät olleet kukin muut kolme ja puoli vuotta, ja se oli kuin ihme, he palasivat toisiinsa. lähetin tohtori Dr.Chambercille, hänen sähköpostiosoitteeseensa: Chamberc564@yahoo.com
  ja selittää hänelle kaiken, että hän lupasi minulle olla huolissaan siitä, että hänet kiehtoo ja tekisi asiat takaisin siihen, miten me niin paljon rakkautta jälleen kerran, ja se oli toinen naishenki, joka hallitsi aviomieheni. ongelmani ratkaistaan ​​kahden päivän kuluessa, jos luulen, että sanoin OK.Niinpä hän heitti minulle loitsun, ja kaksi päivää myöhemmin rakkauteni palasi pyytämään minua anteeksiantoon. Olen niin onnellinen. Siksi olen päättänyt jakaa kokemuksensa jokaisen elimen kanssa, jolla on ongelma, jos lääkäri vapautti paljon ratasta hänen sähköpostiosoitteeseensa: Chamberc564@yahoo.com (1) Jos haluat saada ex takaisin .
  (2) jos sinulla on aina huonoja unia.
  (3) Haluatko päivittää toimistonne.
  (4) Haluatko naisten / miesten juoksevan jälkeesi.
  (5) Jos haluat lapsen.
  (6) Haluatko olla rikas.
  (7) Haluatko sitoa miehesi / vaimonsa
  sinun ikuisesti.
  (8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
  (9) Kasvien hoito
  (10) voittaa arpajaiset

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...