Kirja-arvio: Seth Godin - Poke the Box

Varsinkin Jenkeissä julkaistaan pilvin pimein bisneskirjoja, joilla on mitä innostavampia nimiä: The Simple Dollar: How One Man Wiped Out His Debts and Achieved the Life of His Dreams, The 7 Habits of Highly Effective People tai The Money Class: Learn to Create Your New American Dream.

En ole noita lukenut, joten en tiedä ovatko hyviä vai eivät, mutta joka tapauksessa ihmisillä tuntuu olevan tarve lukea kirjoja, jotka antavat menestyslupauksia - vähän samaan tapaan kuin jotkut Coelhot jne näyttävät jotain "henkisiä" portteja eksyksissä olevalle kansalle.

Eli en siis lähtökohtaisesti hirveästi pidä tällaisista kirjoista. Mutta Seth Godinin kirjat toimivat. Hän on toki kirjoittanut faktuaalisempaakin tavaraa, kuten mainion Meatball Sundaen tai Purple Cow'n, mutta tämä nyt lukemani uutuus, Poke the Box ja sitä edeltänyt Linchpin: Are You Indispensable?
ovat enemmänkin ideoihin ja asenteeseen keskittyviä teoksia.Godin tarjoilee kahdessa uudessa kirjassaan ideoita työelämään. Asennekasvatusta ja suhtautumista teollistuneen yhteiskunnan malleihin juuttuneiden työyhteisöjen kehittämiseen. Linchpin lähtee enemmänkin yksilötasolta ja toimi kyllä itsellenikin tsemppaavasti. Poke the Box puhuu aloitteentekemisen tärkeydestä ja vaikeudesta.

Godinilla on viihdyttävä tyyli kirjoittaa, tosin jenkkityyliin hän kirjan loppua kohden varmistelee viestin perille menoa ja toistelee jo kertomiaan asioita - eri anekdooteilla kuin alussa.  Saattaa olla, että reaalielämän kannalta näiden lukemisella ei ole mitään merkitystä, mutta ainakin itselleni molemmat mainitut kirjat ovat anteet paljon ajatuksia ja energiaa työntekoon. Eli vaikka jutut olisivatkin hömppää, mutta ne antavat energiaa, kirjaa on pakko pitää toimivana. Tosin samalla perustelulla voisi puolustella Coelhojen lukemistakin... itse olen lehteillyt ko. kirjailijan opuksia sen verran, että tiedän välttää niitä.

Kannattaa myös seurata Godinin blogia mikäli aihepiiri kiinnostaa.

This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

8 Responses to Kirja-arvio: Seth Godin - Poke the Box

 1. Pirja says:

  Touché, mulla on menossa Speak to Win. Lollero.

 2. Jee, hyvä Pirja! En ookaan lukenu sitä... Toi Poke the Box löyty sattumalta Kindlestä, on ilmestynyt maaliskuun eka päivä USA:ssa, tämän unohdin mainita.

 3. iddqd says:

  Hieman asian vierestä, mutta Coelhojen lukemiselle on aika vaikea löytää ensimmäistäkään älyllistä perustetta. Jos ei silkkaa uteliaisuutta lasketa.

 4. Unknown says:

  Mistä tulikin mieleeni, että pitää palauttaa se sun Linchpinisi. Se on juuri tuollainen kuin kirjoitit.

 5. Mä mietinkin et missäköhän se Linchpin on :D

  Unohtunut kysyä: Saithan pari kuukautta takaperin postissa Miettisen muistelmat ja Please Kill Me:n? Töihin lähetin ne sulle.

 6. Pirja says:

  Tuon lainaan kun reitit ristee seuraavan kerran

 7. Thanks Pirja! Luen mielelläni nuo kaikki.

 8. Miettisen muistelmat! Ei mulla muuta. Paitsi että Godinia onkin pitänyt lukea jo pitkään, blogi on mainio ja esim Tribesia on kehuttu kovastikin.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...