Onko Suomesta tulossa poppareiden maa? Onko angsti ohi?

Tämä kysymys on pyörinyt päässäni tänä vuonna - esimerkiksi kun mainio Satin Circus -yhtye esiintyi työpaikkamme jokamaanantaisella yhteisaamiaisella. Nuoret, soittamista selkeästi opiskelleet kundit tulivat ja vetivät hymyt kasvoilla äärimmäisen taitavan akustisen keikan, joka sai työyhteisön hyvälle mielelle.

Mutta hetkinen. Tämä siis tarkoittaa sitä, että tuolla treenikämpillä pyörii porukkaa, jotka harjoittelevat stemmalauluja ja säveltävät pirteitä pop-ralleja. Heidän toimissaan ei näy tai kuulu sitä angstia tai raivoa mikä oman sukupolveni treenikämppämuusikoille on tyypillistä. Se angsti, joka on tehnyt Suomesta maailman johtavan metallimusiikkimaan.

Yhdestä bändistä ei tietenkään voi vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Itse asiassa jos vaivautuisin tutkimaan asiaa, selviäisi varmaan että Satin Circusin kundit ovat suomenruotsalaisia...

Mutta silti! Miettikää vaikka Sannia. Hän on ensisijaisesti muusikko, mutta POP-muusikko! Hän ei ole tullut mistään "iik mä haluun julkkikseksi" -ohjelmasta, vaan tehnyt biisejä. Mutta pop-biisejä!

Oma lukunsa ovat tietysti bieberinsä opiskelleet nuoret toivomme Robin, Isac Elliot ja KidSingin Voice of Kidsin (vai Kidsingin?) voittanut Molly, joista ainakin viimeksi mainittu on käynyt Ruotsissa asti treenaamassa esiintymistä ja laulamista - siis popparina olemista. Myös Robin ja Isac ovat selvästi tahtoneet tulla poppareiksi ja tehneet sen eteen paljon töitä.

Silloin kun minä olin 14, haaveilin mahdollisimman ärjyjen riffien soittamisesta ja keskioluen maistamisesta, en Michael Jackson -musan tekemisestä.

Aiemmin meillä oli vain Tuiskun Ana ja pari muuta Idolia. Siinä oli meidän popparit. Muut tekivät rokkia, iskelmää tai metallia. Mutta kuten Zimmermanin Robban joskus kauan sitten kähähti: TIMES THEY ARE A-CHANGING.

Sanokaa nyt, onko tässä mitään perää, jaarittelenko vain, vai onko Suomessa kasvamassa uusi poppareiden sukupolvi? Most pop bands per capita?

Ja onko tämä tv-ohjelmien ansiota? Onko Idolsia ja Voice of Finlandia kiittäminen tästä? Onko tämä hyvä vai huono asia?

This entry was posted in ,,,,,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...