Keikkatärpit Juhlaviikkojen Huvila-telttaan 2015

Tämä postaus on sisältöyhteistyö, joka on toteutettu yhdessä Suomen Blogimedian ja Helsingin Juhlaviikkojen kanssa. Keikkapoiminnot ovat omiani. 


Kuva: Pressikuva Susannen sivuilta


Heinäkuun lopussa Tokoinrantaan nouseva Juhlaviikkojen Huvila-teltta on aito helsinkiläinen instituutio. Sen näkeminen paikallisjunan lipuessa Helsingin Rautatieasemalle kerta kaikkiaan kuuluu kesän loppuun.

Tänä vuonna tämän blogin kirjoittajaa eli minua pyydettiin vinkkaamaan muutamasta Huvilan esiintyjästä joita itse aion mennä katsomaan. Mikä mieluinen tehtävä!

Tänä vuonna Huvilassa on spessuvuosi, sillä teltassa nautitaan monipuolisesta musiikista 20. kertaa. Liian monta kertaa olen kuullut hehkutusta Huvila-keikoista joilla en ollut: Ainakin Radiohead, Lou Reed ja Wilco mainitaan usein. Legendaarisia iltoja mahtuu 20 vuoteen. Itse olen käynyt Huvilassa ennen tätä vuotta vain kerran, ja sekin oli joku kotimaisten ilta ehkä 10 vuotta sitten. Nyt on aika ryhdistäytyä

Huomionarvoista on sekin, että monena vuonna Huvilateltassa (tai Juhlaviikolla yleensä) on kuultu artisteja, jotka vasta parin vuoden päästä ovat rantautuneet Flow'hun. Edelläkävijähommia, siis.

ASIAAN.

Tämänvuotisista artisteista itselleni tärkein on tietysti Susanne Sundfør, jonka Ten Love Songs -levystä valuin hunajaa helmikuussa. Tämän vuoden parhaita albumeja. Sunnuntaina 30.8. on tämä. Huumaava elokuun ilta ja Susanne. Siitä tulee täydellistä.

Toinen tärppi on uuden sukupolven kantriartisti Sturgill Simpson, jota muun muassa arvostamani musiikkitoimittaja Jean Ramsay on hehkuttanut. Huikeita luentoja. Ei mitään nahkastetsonista pop-lirkutusta tämä. Sturgillia lämppää Ville Leinonen Enkeleineen. Life of Sin kuten Sturgill laulaa, mikä ilta. Päivää ennen Susannea eli 29.8. on tämä.

Vähän rajumpia bileitä ennustan perjantaille 21.8., kun belgialainen Baloji esiintyy. En ole hirveästi ukon materiaaliin tutustunut, mutta sen minkä ehdin teki vaikutuksen. Ranskankielisessä räpissä on vaan jotain maagista. OIKEASTAAN halusin nostaa tämän illan esille siksi, että Balojia lämppää ruotsalainen Sabina Ddumba, joka on vain kahdella sinkulla noussut kiinnostavaksi nimeksi. Näin hänet laulamassa Warnerin bileissä vastikään, teki todella suuren vaikutuksen.

Huvila-teltan ulkopuolisesta ohjelmistosta haluaisin nostaa esiin Shangai Acrobatic Troupen, joka esiintyy vaatimattomasti Helsingin Jäähallissa kolmena päivänä 21.-23.8. Maailman parhaiksi akrobaateiksi kehutun ryhmän ennakkomatsku näyttää jäätävän kovalta, ja aion todellakin viedä sirkushullun tytärpuoleni paikan päälle.

Lippuja kaikkiin Huvila-keikkoihin saa täältä. Luulis varaavan. Ismo Alanko näyttää olevan jo loppuunvarattu.

Pistäkää omia vinkkejänne, mitä Huvilasta/Juhlaviikoilta pitää ehdottomasti nähdä?
This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...