Kindle-baby is coming

Vaikka Kindlet ja muut ekirjojen lukulaitteet ovat olleet markkinoilla jo vuosia, itse onnistuin järkeilemään kyseisen laitteen välttämättömyyden itselleni vasta pari viikkoa sitten, kun lueskelin Kindle 3:n teknisiä ominaisuuksia.

Aiemmin samalla viikolla olin järjestänyt työpaikalla kirjavaihtokirppiksen, koska kirjahylly pursuilee ja osasta opuksia oli päästävä eroon. Tykkään siitä että kirjoja on hyllyssä, mutta kun Philip Rothin, Don DeLillon ja Paul Austerin kirjanselkämyksiä on jo vieraiden nähtävillä, ei lisäniteiden hankkimisessa ei ole brassailumielessä järkeä. Sitäpaitsi pokkareiden roudaaminen on muutenkin rasittavaa.

Siksi siis tilasin 16. elokuuta *tättärätättärätäää* KINDLE 3:n. Eilen Amazonilta tuli vihdoin sähköpostia, että laite shipataan tiistaina ja on perjantaina minulla. No, olen silloin tietenkin työmatkalla eli saan laitteen vasta viikon päästä maanantaina, mutta tärkeintä että se on tulossa.


Sitten ei tarvitse enää murehtia kirjojen hankinnasta, kun wifi-yhteyden kautta saa tilattua kirjoja halvalla ja yhdellä klikkauksella. Netissä on myös paljon klassikkokirjoja ilmaiseksi. Myös tälle blogille nimensä antanut kirja, jota yritin joskus lukiossa lukea suomeksi... ei tullut mitään. Uuden Kindlen muistiin mahtuu 3000 kirjaa, eli loppuelämäksi riittää lukemista.

Tilasin halvemman wifi-version, en jaksa ruveta pelleilemään minkään 3G-version kanssa kun siihen tarvii sim-kortin, enkä itse asiassa tiedä että toimisiko se edes Suomessa. Wlan-verkkoja on kuitenkin niin paljon, että aina tarvittaessa saa kirjoja ladattua.

Miksi en sitten hommannut Applen iPadia? Kindlellä ei kuitenkaan voi tehdä hirveästi muuta kuin lukea. No, iPadin jumal-ominaisuudet eivät kiinnosta, minulla on jo Macbook. Suurin syy on kuitenkin se, että taustavalaistulta näytöltä ei tee mieli lukea. Ja vaikka iPadissa olisikin joku epaperi-mode, on Kindlen näyttö tehty kuitenkin ainoastaan lukemista varten.

No, laitehan on täällä vasta viikon päästä, joten kommentoinpa sitten lisää. Pokkareita en siis enää kohta raahaa mukanani. Olen kova poika lukemaan, joten ihmettelen itsekin miksen ole tilannut Kinppistä aiemmin.

Loppukevennyksenä videomateriaalia ainoasta lukulaitteesta jolla on väliä.

This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...