500 postauksen kunniaksi: Kaikkien aikojen luetuimmat top 10

Kyllä, tässä blogissa on nyt yli 500 postausta. Tämä on numero 501. Ajattelin sen kunniaksi listata teille kaikkien aikojen 10 luetuinta postausta.

Tai oikeastaan emme voi olla varmoja ovatko nämä luetuimpia, mutta nämä ovat 10 postausta, joihin on tultu eniten suoran linkin kautta. En ole voinut laskea etusivun kautta tulleita lukukertoja tai muita ei-suoraan artikkeliin viittaavia lukemisia. Jonkinlaista osviittaa tämä kuitenkin antaa suosituimmista posteista.Olen juuri nyt innoissani musablogien tulevaisuudesta. Nalle Österman on (osin Janne Flinkkilän avustuksella) tykittänyt hulluja lukuja omassa blogissaan ja tihentänyt postaustahtiaan, ja arvostamani musiikkitoimittaja Samuli Knuuti vihjaili perustavansa blogin lopetettuaan Rumbaan kirjoittamisen. Sitten on tietysti Rosvot-sakki, joka on laaja ja ahkerasti postaava - ainoa musablogiportaali, Musiikki & Media -gaalassakin ehdokkuudella huomioitu.

Tällä "alalla" muista yrittäjistä ei todellakaan ole haittaa, sillä uskon että mitä enemmän mielenkiintoisia musablogeja syntyy, sitä enemmän muillakin riittää lukijoita.

Mutta asiaan. Tässä ne nyt ovat, kaikkien aikojen luetuimmat juttuni. Aika vaatimattomia määriä vaikkapa Flinkkilän 23 000 lukukerran loistavaan Rumba-tilitykseen, mutta muutamia tuhansia hittejä näilläkin on. Panostan tasaiseen julkaisutahtiin ja pitkään kaareen.

1. Levyarvio: Jenni Vartiainen - Terra
2. Levyarvio: PMMP - Matkalaulu
3. Kuka voittaa Voice of Finlandin vuonna 2013?
4. "Levy-yhtiöt ostavat biisejä radioiden soittolistoille"
5. Netflix vai HBO Nordic?
6. Levyarvio: Pepe Willberg - Pepe & Saimaa
7. Levyarvio: Haloo Helsinki! - Maailma on tehty meitä varten
8. Levyarvio: Stam1na - SLK
9. Testissä: Google Chromecast
10. Some-kostonhimoa vai oikeellista tylytystä?

Kun katson listaa, huomaan, että jos artisti itse (tai hänen edustajansa) linkittää postauksen esimerkiksi artistin Facebook-ryhmään, se tarkoittaa suurta määrää klikkejä. Toisaalta on Voice of Finland, joka on varmasti kiinnostanut siksi, että sitä katsoo moni. Sitten on pari teknistä testiä, jotka saavat jatkuvasti Google-hittejä, sekä yksi lehtikolumnimaisempi juttu Some-kostonhimosta.

Mietin, että pitäisikö minunkin olla välillä brutaali, ja haukkua huonoja levyjä? Se nimittäin kiinnostaa ihmisiä. Päätin joskus ammoin, että keskityn kehumaan levyjä, koska se on paljon vaikeampaa kuin haukkuminen, mutta alan kääntyä sille kannalle, että minun pitäisi kirjoittaa myös enemmän niistä levyistä, joista en hirveästi pidä.

Toisaalta, jos kirjoittaa analyyttisesti ja kunnioittavasti, ja jos vastaanottaja pystyy analyyttisyyteen ja kunnioittavuuteen, on kritiikkikin helpompi niellä. Internetissä ei tunnetusti juuri analyyttisyyttä tai kunnioitusta vastaanottajan päässä tunneta, mutta esimerkiksi Jannika B kertoi hiljattain pitäneensä Siva-arviostani, vaikken pelkästään kehu levyä. Hän kertoi jopa, että keikkamyyjänsä oli joskus lähettänyt sitä markkinointimielessä eteenpäin.

Mutta siis, saattaa olla että tulevaisuudessa vaivaudun kertomaan myös niistä levyistä joista en pidä, vaikka olen niitä viime vuonna listannut pidemmältikin.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

1 Response to 500 postauksen kunniaksi: Kaikkien aikojen luetuimmat top 10

  1. Jeah, Janne latoi hienot lukemat kehiin ansiokkailla Rumba-kirjoituksillaan, joista ensimmäisellä pääsi jo mitalisijalle, eli pronssille! Ei huono!

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...