Netflix vai HBO Nordic?

Jos minulla olisi minkäänlaista globaalia sosiaalista omaatuntoa, en edes kehtaisi kirjoittaa näin perinpohjaisesti "ensimmäisen maailman ongelmasta".

Mutta piru vie, nyt laitoitte markkinavoimat pahan. Loitte tarpeen, ja vieläpä kilpailuasetelman. Kuten olen aiemmin kirjoittanut, taloudessani on nykyään Soneran Koti-TV, joten potentiaalista katsottavaa on enemmän kuin koskaan. Keskimäärin katson televisiota 1-2 tuntia päivässä (en yritä nyt jeesustella, joskus puoli tuntia, joskus en yhtään, viikonloppuisin jopa neljä tuntia), joten paljon jää katsomatta.

Nyt pitäisi kuitenkin ostaa lisää katsottavaa.

Hitto, nyt kun kirjoitan sen noin tajuan miten turhaakin tämä toisaalta on. Mutta TOISAALTA taas alle 10 euron kuukausittainen haava Visa-laskussa ei oikeastaan tunnu missään. Spotikka maksaa saman verran, ja sen pystyy kiltisti hoitamaan - ja olemaan tyytyväinen asiakas.

Hieno pohjustus, täytyy sanoa.

Tämä oli sarkasmia.

Mutta kumman kelkkaan nyt sitten lähtisin!!! Etukäteen olin hekumoinut Netflixin mahdollisella Suomeen rantautumisella, koska Jenkeissä systeemi kuuluu toimivan niin hyvin, ja valikoima on runsas. HBO:lla ei Jenkeissä edes OLE moista nettisysteemiä jonka nyt aikovat Pohjoismaihin pykätä, joten en osannut etukäteen moisesta edes haaveilla.

Ehkä siitä on sittenkin hyötyä että me täällä Pohjolassa panostamme laajakaistayhteyksiimme. Nyt uljas HBO pilotoi meille netti-subscription-malliaan.

Kelatkaa: KAIKKI HBO-sarjat (en tiedä mitä "kaikki" tässä yhteydessä tarkoittaa, mutta kun luen kaikki, niin uskallan toivoa että se tosiaan tarkoittaa kaikkia koskaan tehtyjä sarjoja) arkistossa katsottavana, sen lisäksi uudet jaksot 24 tuntia sen jälkeen kun ne esitettiin Jenkeissä.  PLUS leffoja.Tämä leffapuoli on tällä hetkellä vielä hämärän peitossa. Onko esimerkiksi Netflixin leffavalikoima Voddlerin tasoinen, eli kohtuullisen köykäinen? Jos on, ei Netflixistä ole minulle mitään hyötyä, Suomen televisiosta tallennetut ikivanhat leffat Koti-TV:hen "tallennettuna" riittävät. Tästä voisi päätellä, että HBO Nordicin leffavalikoima on VIELÄ kapeampi.

Parin kuukauden Viasat-ilmaisjakson jälkeen pitää todeta ainakin se, että leffakanavat joita ei voi tallentaa ovat hyödyttömiä. Kun Koti TV:n tallennuskapasiteetti on 3000 tuntia kertyy sinne parissa viikossa iso määrä ihan hyviä leffoja, eikä sen jälkeen enää JAKSA keskittyä odottamaan johonkin tiettyyn aikaan alkavaa elokuvaa.

Eli on-demand määrää.

Ehkä minulla jossain vaiheessa oli tarkoituksena vertailla näitä palveluita objektiivisemmin, mutta nyt olen kyllä erittäin vahvasti kallistunut HBO Nordicin puoleen - varsinkin kun Sonera on yhteistyökumppani, mikä tarkoittaa potentiaalisesti sitä, että voin hallinnoida HBO:tani kaukosäätimen kautta, eikä läppärin kytkeminen telkkariin ole välttämätöntä.

Ja miettikää näitä sarjoja, joista ison osan olen kyllä nähnyt, mutta joista en omista dvd:itä: The Wire, Curb Your Enthusiasm, Boardwalk Empire, Sopranos, Game of Thrones...

Kumman kelkkaan aiotte hypätä, vai hyppäättekö kumpaankaan?

Tuli mieleen, että kenties ensimmäistä kertaa joku maksaa Suomi-proxystä, että voisi käyttää HBO Nordicia... Tähän mennessä on osteltu jenkki-proxyjä jotta on päästy Netflixin käyttäjiksi. "Pöydät ovat kääntyneet" niin kuin ämörikkalainen sanoisi.

This entry was posted in ,,,,,,. Bookmark the permalink.

6 Responses to Netflix vai HBO Nordic?

 1. Lauri says:

  HBO:n leffavalikoima kattaa varmaan vain kanavan itse tuottamat tv-elokuvat. Jenkeissähän HBO näyttää muitakin leffoja, mutta itse en jaksa uskoa, että kanava tulee sellaisenaan Suomeen.

  Mitä taas Netflixiin tulee, niin todella toivon, että valikoima on nykyisiä nettivuokraamoja laajempi. Kuten itse sanoit, ne ovat kohtuullisen köykäisiä. Taitaa vaan pohjoismaiden onnettomat ja sekavat julkaisuoikeudet sekoittaa pakkaa sen verran, että Netflixikään ei pysty haalimaan amerikkalaisten nauttimaa valikoimaa kokoelmiinsa. TV-sarjapuoli sen sijaan voi olla erinomainen ja toimivakin.

  Itsehän ajattelin hommata molemmat. HBO:n sarjoista alle kymppi kuussa ei ole mitään, varsinkin kun palveluun sisältyy mahdollisuus katsoa sarjoja netistä. Jos palveluun tulee leffoja, niin se on vain bonusta. Netflix taas houkuttelee jo pelkästään sillä, että kuukausivalikoimalla saa laajan nettikirjaston, mistä voi katsoa elokuvia juuri silloin kun huvittaa. Leffapuolen Spotifyta olen kaivannut jo pitkään. Kunhan vaan valikoimakin on sellainen, että siitä viitsii maksaa.

 2. Muistaakseni jossain mainittiin, että HBO Nordiciin tulisi myös "Hollywood-lefoja", minkä ymmärsin viittaavan muihin kuin heidän omiin leffoihinsa.

  Mutta tuo julkaisuoikeus-perseily ottaa kyllä päähän. Olisi halu käyttää rahaa kulttuurituotteeseen, mutta kun ei.

 3. Anonyymi says:

  Netflixin tarjonta surkeaa. sarjat, kuten dexteristä 1-4 tuotantokaudet ja jenkeissä on menossa kuitenkin 7.tuotantokausi. leffat vanhaa kuraa. En edes jaksa ilmaiseksi kokeilla. HBO tulee meikäläiselle!

 4. No joo, Netflix kyllä toimii hienosti, ja onhan siellä paljon HYVIÄ leffoja, mutta kattavuudesta ei oikein voi puhua. Sarjoja en sieltä ole katsellut, paitsi BBC:n luontodokkareita, mutta ymmärrän kyllä pointin - jos on katsonut 6. kauden ja yrittää nyt ryhtyä netflixaajaksi niin kyllähän laiton lataus on aika ilmeinen vaihtoehto.

  HBO:ta odotan innolla minäkin.

  Ilmeisesti jenkeissäkään Netflixistä ei ihan uusimpia leffoja löydy? Liikeideana "long tail"?

 5. Anonyymi says:

  Sehän noissa on hienoa, että niitä ei tarvitse ottaa määräaikaisina niinkuin typerät kanavapaketit. Ei hirveää lovea tee lompakkoon, jos pitää molempia palveluita hetken aikaa ja jos toinen tuntuu turhalle jättää sen pois. Molemmissa myös ilmainen kuukausi alkuun, tai HBO antaa ilmeisesti ilmaisen kuukauden uutiskirjeen tilaajille.

  Netflixiä olen nyt käyttänyt ps3 kautta. Ihan ok palvelu tuohon hintaan vaikka ei ihan uusimpia olekaan. Luulen, että tarjonta laajentuu ajan kanssa. Briteissä oli vuodessa kaksinkertaistunut tarjonta. Täällä tekstitykset haittaa sen verran, että noin nopeaa laajentumista ei tulla näkemään. PS3 sovelluksessa olisi parantamisen varaa. Toivottavasti paranee tulevaisuudessa.

  Aioin myös kokeilla HBOn palvelua. Sitten tuumin tarvitsenko molempia.

 6. Täällä ongelma on se, ettei ole yksinkertaisesti aikaa katsoa televisiota. Positiivinen ongelma siis. Mutta en ole kyllä vielä aivan varma ryhdynkö Netflixistä ilmaiskauden jälkeen maksamaan. Katsotaan ensin mitä HBO Nordic tarjoaa.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...