Mieluummin hyvät FB-fanit kuin paljon FB-faneja

Koska olen kaiken muun hyvän lisäksi Voicen ja Radio Cityn (radiokanavia, kannattaa kuunnella) yhteisömanageri, mietin paljon Facebookkia. Tykkäyksiä, kommentteja, jakoja ja RIITSIÄ. Erityisesti ORGANIC RIITSIÄ (reach, siis).

Kuten jo aiemmin tässä blogissa kirjoitin, Facebook-tykkääjien määrä ei ole enää kovinkaan tärkeä asia. Paljon tärkeämpää on se, miten ihmiset reagoivat FB-postauksiisi. Olettaen siis, että haluat Facebook-viestisi leviävän mahdollisimman laajalle.

Nyt rakastamani Machine Headin laulaja Robb Flynn kirjoittaa räiskyvässä blogissaan samasta asiasta - TAVALLAAN.

Ei kiinnitetä nyt huomiota siihen, että Flynn lietsoo sanasotaa Children of Bodomin Alexi "Wild Child" Laihon kanssa bändien peruuntuneesta yhteiskiertueesta USA:ssa. Tutkitaan mielummin, mitä hän kirjoittaa Facebook-faniudesta.

Flynn on nimittäin taivastellut sitä, mitä hän yhtyeensä 1,3 miljoonalla Facebook-fanilla tekee. "What does 1,3 million likes even mean?"

Hän ei ole ajatellut asiaa mitenkään some-konsultin näkökulmasta, vaan omalla erehtymättömällä streetwise-maalaisjärjellään kelaa, että numerot jotka eivät siirry bändille tuloiksi eivät merkitse mitään.Machine Headin odotettu uutuuslevy Bloodstone & Diamonds ilmestyy pian, ja Flynn on syystäkin huolissaan. Metalliyleisö on perinteisesti raijannut cd:itä kotiin, mutta nyt Flynn pelkää (varmasti syystä), että 16 000 myytyä levyä ekalla viikolla (mihin edellislevy Unto the Locust pääsi) on vain utopiaa.

1,3 miljoonaa ihmistä on painanut "like" Machine Headin sivuilla vaihtelevista syistä. Ehkä he haluavat lukea Flynnin maanisia blogimerkintöjä, ehkä Machine Headin diggailu on heille tärkeätä, tai ehkä he haluavat että heidän profiilissaan näkyy Machine Headin kaltaisia bändejä Music-kohdassa.

Kuka tietää, mutta niin kauan kuin nämä ihmiset eivät halua osallistua Machine Headin tarinaan, heistä ei ole bändille mitään hyötyä.

Tämä pätee Facebookiin muutenkin. On paljon mielekkäämpää, jos FB-sivulla on vähän, mutta aktiivisia faneja kuin että heillä olisi paljon toimettomia faneja. Facebookin algoritmi menee nimittäin jotenkin niin, että mitä suurempi "engagement" sinulla on faniryhmän kokoon nähden, sitä suuremmalle porukalle Facebook postauksiasi näyttää jatkossa.

Jos Machine Headilla on 1,3 miljoonaa likeä, mutta vähän aktiivisuutta, heidän suuresta fanimäärästään on päinvastoin haittaa.

Tämä on seuraava askel kaikessa some-toiminnassa: On tärkeää löytää oma aktiivinen yleisönsä, ei mahdollisimman suurta massaa. Kirjoitus sivuaa myös huomaamattaan some-hyväntekeväisyyttä ja "like-aktivismia". Asioille on helppo painaa "tykkää" tai "jaa", mutta rahallinen tai aikaa vaativa panos onnistuukin vain asiaan intohimoisemmin suhtautuvilta. Tosifaneilta - koski se sitten valaanpyyntiä Japanissa tai metallimusiikkia Bay Areasta.

Palatakseni Machine Headiin, lainaan tähän lopuksi pitkähkön pätkän Flynnin kirjoitusta. Tapa, jolla hän on tajunnut asian ytimen on jollain tavalla niin mahtavan suora. Oma sakki! Diehard-fanit!

You aren’t buying our records out of some misplaced sense of “metal-loyalty”, or some blind patriotism towards Machine Head.  

I wouldn’t want that anyway. I don’t like blind patriotism of any kind. I don’t get it with sports teams and I don’t get it because of pieces of land and the imaginary boundaries that were drawn up long before you existed.

If you truly believe in us, it’s because we’ve earned our way into your heart.
How? Through A LOT of hard fucking work, and a lot of great music, and more importantly, because we give you something that other metal bands don’t.

There lies the connection.

If the connection between us and you is true, then we’re there riding shotgun with you on the road of life. We’re definitely not “your life”, but were there alongside you. We’re honored beyond belief that people have allowed Machine Head to become the soundtrack to their lives.  But really, there’s nothing more than that.

You don’t know us anything because of it. We don’t owe you anything because of it.
We came into each other’s lives when we each needed each other. In time, maybe we stay with each other throughout our lives, or maybe we don’t.


This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...