Tänään tajusin Suvi Isotalon levyn

Periaatteessa se on minusta perseestä, että naisista koostuvia bändejä nimitetään aina "tyttöbändeiksi" riippumatta siitä millaista musiikkia he tekevät. Mutta siitä huolimatta uskallan niputtaa naispuoleiset laulaja-lauluntekijät jokseenkin saman katon alle - tai ainakin sen porukan joka laulaa suomeksi ja tekee tällaista iskelmävetoista poppia. Eli Vartiainen/Chisu/Närhi/Geagea/Erin/whathaveyou.

Samoille tantereille ilmestyy parin viikon päästä helsinkiläisen Suvi Isotalon toinen albumi Ps. Maj'lle.

Tänään tajusin tuon levyn.

Eka sinkku Minä en lähde koskaan pois meni jotenkin aivan täysin ohi. Eli en ollut kuullut sitä kunnolla, ajatuksella - tai ainakaan niin kuin sen nyt levyltä kuulin. Toinen sinkku ja nimibiisi Ps. Maj'lle on kyllä ihan hyvä, mutta ei sekään onnistunut riemunkiljahduksia aiheuttamaan.

Sitten tuli Kaikki sanat -sinkku ja samalla levyn ennakkokappale. Tässähän se tuli. En ole noiden alussa mainitsemieni naisartistien uusimmista levyistä pitänyt, paitsi Chisun, joka on ehkä paras suomalainen levy koskaan. Suvi Isotalon Kaikki sanat kuulostaakin minusta siltä biisiltä, jonka moni olisi toivonut Chisun Vapaa ja yksin -levyn jälkeen tehneen, mutta hän tekikin mahtavan haastavan Sabotagen.

Mutta Suvi. Levyn hän on tehnyt kahdestaan miesystävänsä (näin oletan) Timo Kämäräisen kanssa. Puhkilahjakkaita muusikoita ilmeisesti, koska sovituksissa on juuri riittävästi & sopivasti kunnianhimoisuutta, ettei homma mene "vain" moderniksi iskelmäksi. Suvi ei revittele laulajana liikaa, mistä nautin, sillä tuntuu että vähäeleisissäkin lauluissa suomalaiset naislaulajat ähkivät joskus ihan kamalasti.

Niin, se oli siis tänään, joskus klo 13:30 kun pahin iltapäiväkooma oli iskemässä pimeään työhuoneeseeni, kun tajusin tämän levyn, ihan yhtäkkiä. Se KOSKETTI, voisi kornisti sanoa, ja puhua ihan vilpitöntä totta.

Onpa muuten hienot kannet, RaiRai-duo osaa.


En halua lähteä vielä antamaan tarkempaa arvosanaa, koska tosiaan PS. Maj'lle tuntuu edelleenkin jäävän tehokeinonsa vangiksi ja pari biisiä ehkä hiukan nahkeilta, mutta mainitut Kaikki sanat ja Minä en lähde koskaan pois, sekä Helsinki-Oulu, Sitten tuli sade, Ihan onnellinen ja Vastarakastuneet kuulostivat ainakin pakahduttavilta.

Jos olette tällä viikolla lähinnä fiilistelleet St. Vincentin levyä, niin en usko että teidän kannattaa Suvin kohdalla vaivautua, mutta hänen Facebook-sivuillaan on joka tapauksessa Kaikki sanat, PS. Maj'lle ja Minä en lähde koskaan pois kuunneltavissa. Jos kuuntelette vain yhden, kuunnelkaa Kaikki sanat.

Alla PS. Maj'lle -biisin video.


This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

3 Responses to Tänään tajusin Suvi Isotalon levyn

 1. Aino says:

  Olipa kaunis kappale tuo Kaikki sanat. Mulle tuli siitä samanlainen olo kuin joistain (hyvistä, eli ei läheskään kaikista) Kaurismäki-elokuvista - sekä siitä miltä se kuulosti että siitä miltä se tuntui. Sen sijaan PS. Maj'lle ja Minä en lähde koskaan pois eivät ihan samalla tavalla ainakaan ekalla kuuntelulla koskettaneet. Ihan onnellinen on jo biisin nimenä niin tunnistettava olotila, että se olis kiva kuulla.

 2. Joo, toi Minä en koskaan lähde pois aukes kans vasta kun kuuntelin sitä koko levyllistä. Ja oli pimeää ja pieni työhuone.

  Kaikki sanat on siis parasta tässä, noista jousista tulee varmaan ne leffatunnelmat!

  Kaikista sanoista puheenollen, et keskivertoa parempia sanoituksia levyllä myös.

 3. Ai että miten mahtavaa lukea tällainen kirjoitus. Tulee NIIN hyvä olo kun jollekin loksahtaa / kolahtaa joku levy jota on ollut tekemässä. Sitä kun aina toivoo niin.

  Kirjoitin aiheesta omaan blogiini postin levyn miksaajan näkökulmasta. Täten totean tilaisuuteni lyödä omaa, varsin hiljaista, mutta hyvänsoundista rumpuani ja linkitän sen tähän: http://studiokekkonen.blogspot.com/2011/09/suvi-isotalo-ps-majlle.html

  Ja kyllä Suvi ja Timo ovat pariskunta.

  Julius Mauranen

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...