Hissukka-singer-songwritereiden ilta

Kun on kaamos ja haikeansuloinen mieli, on aina hyvä idea kuunnella laulaja-lauluntekijämusiikkia. Tänä syksynä olen tässä blogissa jo mainittujen lisäksi kuunnellut paljon kahta alan yrittäjää.

Ensimmäinen heistä on nimeltään William Fitzsimmons. Tällänen hiukan Sufjan Stevens -henkinen kaveri, joka on ehkä aavistuksen "pikkukiva", mutta jonka kuiskailua kuunnellessa pääsee kyllä syksyn fiiliksiin. Kaksi studiossa tehtyä levyä, joista uusimpana viimevuotinen Gold in the Shadow. Ko. levy on itse asiassa Fitzsimmonsin paras, sillä kotilevyt ovat hiukan liian nuhjuisia, ja eka studiolevy The Sparrow and The Crow aavistuksen teennäinen.

"Mitä, ihan casual lookkihan tämä"

Parasta ukossa on kuitenkin habitus. Katsokaa tuosta yltä miltä hän näyttää, ja kuunnelkaa sitten vaikka Beautiful Girl -biisi. Sisäistäkää sen jälkeen, että hän on PSYKOTERAPEUTTI ammatiltaan. Näin hyvin elevator pitch -maailmaan sopivaa artistia ei olekaan. "Jep, kalju jäbä. Vitunmoinen parta. Hissuttelufolkkia, juujuu. Ai niin, sanoinko et on kallonkutistaja myös?".

Hiukan rouhevampi kaveri on sen sijaan Rocky Votolato. Hän on hiukan Austin Lucas -henkinen kaveri, jolla on punk-menneisyyttä, rikkinäinen koti ja lapsuus jossain Teksasin takamailla. Musiikin intensiteetti on samalla tasolla Fitzsimmonsin kanssa, mutta jotenkin ilmaisussa on enemmän - noh, vaikka sitten sitä Teksasin takamaata kuin koulutettua psykoterapeuttia.

Votolatolla, Rocky


Votolatolla on tyhmän sukunimen lisäksi paljon muusikkofaneja. Ehkä vähän muusikoiden musiikkia siis? No ei ole. Mies, kitara ja hyviä biisejä! Mielestäni Rockyn levyistä paras on Makers vuodelta 2006, joten lähtekää tutustumaan siitä.

Ai niin, ja Rocky oli Bar Loosessa keikallakin 5.11. MUT MENI OHI.

Noniin, ei se syksy niin paha ole kun on hyvää seuraa.

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

4 Responses to Hissukka-singer-songwritereiden ilta

  1. Maj* says:

    Mun tietääkseni sitä Rockyn keikkaa ei ollut, vaan se siirtyi jonnekin kevväämmälle. Hitaammatkin ehtii siis vielä.

  2. Okei, mäkin ihmettelin kun googlasin ja löytyi toi päivämäärä. Luulis et siitä olsi ollut enemmän älämölöä FB:ssä. Pitää siis katsastaa Rocky keväällä.

  3. suanna says:

    tuo fitzsimmonshan esiintyy ens viikolla suomessaaa kans :)

  4. Ei voi olla :D Ensin luulen missanneeni Votolaton ja sit Fitzsimmons tulee keikalle. En jaksa hirveästi käydä keikoilla koska olen laiska, mutta en selvästikään seuraa ilmoittelua tarpeeksi.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...