Levyarvio: Richard Hawley - Standing at the Sky's Edge

Huh huh. Uusien tuttavuuksien kolahtaminen on aina yhtä palkitseva ja mahtava tunne.

Richard Hawley ei tosin ole mikään uusi tulokas, mutta minä moukkamaisuudessani ja ilmeisessä uusien biisien kuuntelulaiskuudessani en ole hänen materiaaliaan aiemmin kuullut, mutta Standing at the Sky's Edge on joka tapauksessa ukon seitsemäs (!) studioalbumi.

Jos haluatte tietää hänestä enemmän, lukekaa Wikipediasta, mutta kyseessä on Jarvis Cockerin frendi joka on saanut Mojo-palkintoja ja ollut Brit Awards -ehdokkaana ja vaikka sun mitä. Nyt oikeastaan vituttaa etten ole hänen musiikkiaan aiemmin - ainakaan tietoisesti - kuullut. Nolottaa. Morkkis. Lähden pois. Lopetan blogin. "Viiitsivitsi". (Ai niin Jani-Petteriltäkin tulee levy. Mutta siitä myöhemmin ei koskaan.

Standing at the Sky's Edgekin tuli elämääni varsin epä-internetisti, nimittäin ystävällinen levy-yhtiöpromoottori kertoi, että "tässä ei ole mitään radiosinglejä enkä sitä radioon ole tyrkyttämässä, mutta kuuntele, on helvetin hyvä levy". Ja erittäin oikeassa oli hän, kiitos tästä K. Holmgren.

Levy on 1960-luvun brittipsykedeliaa, aavistus shoegazea ja pikkuisen Pulpiin vihjaavaa vinksahtanutta brittipoppia. Levy soi sellaisella vasemman laidan nuhjuisella itsevarmuudella, jonka vain pitkään ja paineetta musiikkia tehnyt muusikko voi saavuttaa. Vielä kun biisimateriaalissakin löytyy, voi puhua äärimmäisen laadukkaasta levystä.

Tuosta itsevarmuudesta ja muiden liiallisen miellyttämisen välttämisestä tulee mieleen Brian Enon ja David Byrnen parin vuoden takainen yhteislevy. Vaikea selittää mitä tarkoitan tällä, mutta jotenkin tuntuu, että Hawleykin on vain keksinyt tykönään ideän ja biisejä uudelle levylle, ja toteuttanut ne sitten vain lopputulosta, ei "markkinoita" tai "skeneä" tai "blogeja" miettien.

Viime aikoina levynkuuntelun näyttämönä on usein ollut auto. Kun kaarran Nokian päämajan takaa hiukan usvaisen meren keskellä sykkivälle Länsiväylälle, ja Hawleyn Leave Your Body Behind You -biisi soi LUJALLA, voin kertoa että toimii.

Levy ilmestyy toukokuun viidentenä, joten olin näköjään vähän ajoissa liikkeellä.  Tuo mainitsemani Leave Your Body Behind You on myös ensimmäinen single, jonka video ohessa.Richard Hawley - Leave Your Body Behind You (Static) on MUZU.TV.

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...