Kirja-arvio: Dean Karnazes - Ultramaratoonari (plus monologia)

I swear to dog: En arvosta jenkkiläisiä self help -oppaita sitten yhtään. Mutta onneksi maailman sitkeimmän ultrajuoksijan elämänkerta ei ole self help -opas. Ei se tosin ole mikään järin syvällinen elämänkertakaan, mutta se on inspiroiva ja lennokkaasti kirjoitettu tarina siitä, miten juokseminen muutti yhden ihmisen mielenmaiseman ja miten juokseminen on ennen kaikkea mielen ja sydämen hallintaa.

Sain tämän kaverilta lainaksi, ja hyvä oli että sain, koska ylihuomenna on minun ensimmäinen virallinen juoksutapahtumani, Helsinki City Run, jossa olen asettanut itselleni tavoiteajaksi 1:55. Ennusmerkit eivät tosin ole järin lupaavat, sillä pari viikkoa vaivanneen lievän penikkataudin lisäksi sain eiliseltä erittäin löysältä lämmittelylenkiltä tuliaisiksi kipeän nilkan.

Karnazesin opit tulivat siksikin tarpeeseen, eikä kirjan lukeminen kestänyt kuin pari iltaa. Hänen koettelemuksistaan sadan mailin (160 kilometriä) vuoristojuoksussa tai 260 kilometrin matkoilla saavat 21,1 kilometrin puolimartsan tuntumaan lähinnä potalla istumiselta. Tarvitaan vain tahdonvoimaa. Siksi päätinkin, että olkoon penikkakipua, hölkkään matkan loppuun, eivät ne sillä matkalla voi NIIN paljoa vahingoittua.Inspiroivaa.

HCR:ää varten räätälöidyn Spotify-listan valmistelu on kesken. Se on yllättävän hankalaa. Haluan että siellä on biisejä joiden sanoitukset tunnen, haluan että siellä on energistä musiikkia, haluan että siellä on elektronista tanssimusiikkia a' la Deadmau5, haluan että siellä on jotain klassista punkpoppia a' la Rancidin ...And Out Come the Wolves tai Offspringin Smash, eikä kuitenkaan liikaa kaikkea että olis edes potentiaalinen mahis kuulla kaikki mahtavuudet sen 1:55h aikana.

Musiikista sen verran, että Anatheman uusi Weather Systems on ollut kovassa kuuntelussa. Naislaulaja on liian kliininen ja pilaa mahtavuuden, mutta hieno levy se on. Pehmyt ja massiivinen. Ei ole Spotifyssä.

Kaverini Länttaiah Ahde hehkutti Norah Jonesin uutta levyä sen verran, että vaikka ehdin jo ohittaa sen puolikorvakuuntelulla, pitää varovasti lämmetä sille uusintakuuntelun jälkeen. Tämän on tuottanut Vaaramuusa eli Danger Mouse.

Lauantain jälkeen palaan kertomaan miten se HCR meni. Wish me luck.

This entry was posted in ,,,,. Bookmark the permalink.

5 Responses to Kirja-arvio: Dean Karnazes - Ultramaratoonari (plus monologia)

 1. -m- says:

  Tsemppiä juoksuun!! Kyllä sä vedät sen hienosti läpi. Jos vaan ehdin niin tuun siihen Munkan kohdalle kannustamaan.

 2. Hehee, kiitos tsempistä! On se joo vedettävä läpi, muita vaihtoehtoja ei ole. Eikä se matka sinänsä oo paha, mut vauhti. Jännittää mukavasti.

 3. Good Luck Mate!
  Hitto kun ei löytynyt tähän hätään urheilulehden toimittajan Esko Seppäsen juttua hänen ensimmäisestä maratonista. Se oli huikean hauskaa luettavaa, no jos jostain löydän sen laitan linkin.

  Pitänee käydä tutustumassa minkälaisia biisejä valikoit listaasi seuraavaan omaan lenkkiin. Kyllä hyvät biisit juostessa on yllättävän tärkeitä.
  Mutta onnea siis!

 4. Hande says:

  Oletko lukenut Anssi Kelan Matkamuistoja? On niin hauska kirja!

 5. Pitääpä tutustua Kelan Matkamuistoihin. Olen tietoinen opuksesta, mut Kindle-rajoitteisena tulee luettua suomalaisia kirjoja lähinnä silloin kun saan/lainaan joltain kaverilta. (kindlen kaupassa ei oo juuri ollenkaan suomilaisia kirjoja)

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...