Arvio: Suunto M5 -kello + sykevyö + footpod

Ongelma: Edellisissä älypuhelimissani, eli Nokia 5800 (ei voi edes kutsua älypuhelimeksi oikeastaan), Nokia N900 (no joo, se oli joku rupuinen mutta toimi silti) ja HTC Desire HD, on kaikissa toiminut jonkinlainen juoksuträkkäyssofta, mutta Lumian käsittämätön moniajon puute estää kaikkien liikunta-gps-träkkereiden kunnollisen toiminnan.

Menetin hermoni siihen, että lenkit eivät tallentuneet joko ollenkaan tai ainakaan edes 3 kilometrin tarkkuudella, joten oli pakko hommata "juoksutietokone" (eli kello) sekä sykevyö ja kenkään kiinnitettävä "footpod", joka mittaa matkan - ja tarkemmin kuin kännyträcker.

Ratkaisu: Päädyin suht kevyen googlailun ja tarkastelun jälkeen Suunto M5 Sports Packiin, joka sisältää nuo kaikki mainitut komponentit.

Sitten käyttäjäkokemuksiin.

Ostin setin jo kesäkuun alussa, mutta sääriluun rasitusmurtuma on estänyt juoksemisen 5.5. lähtien aina elokuun alkuun, joten en ole päässyt kunnolla kokeilemaan Sports Packia kuin vasta nyt. Toki testasin sitä kävelylenkeillä heti kun kykenin kävelemään edes joten kuten reippaasti. Juoksutestejä on takana vasta kolme, mutta uskon että nämä n. 10 testikertaa riittävät tuomion sanomiseen.

Kello kyseli aluksi tietoni, ja arvion kunnostani. Kunnon voi myös mitata testillä, jossa kävellään maili mahdollisimman nopeaan tahtiin. Siis kävellään. Jalka on ollut vielä sen verran kipeä etten ole viitsinyt kuntoa tuolla tavoin testata, sehän antaisi epärehellisen tuloksen 8)

Joka tapauksessa kello ehdottelee aina kullekin päivälle sopivaa lenkkiä, ja jos sitten lähtee lenkille, se ilmoittaa muiden tietojen ohessa prosentteina kuinka paljon lenkkiä on vielä jäljellä. Totta kai voi juosta ihan niin lyhyesti tai pitkästi kuin huvittaa - itse asiassa kuntotaso "hyvä" ei vaadi kummoisiakaan suoritteita että päivätavoite tulisi täyteen.

Sykevyö on mukava, ja se saa kelloon yleensä helposti yhteyden. Joskus patteri pitää ottaa hetkeksi irti, mikä resetoi vyön ja kello löytää sen taas. Footpod taas löytyy helposti joka kerta. Vyön patteri on todella helppo irroittaa, joten tästä ei ole paljoakaan vaivaa.

M5-kello on ihan kellonakin tyylikäs, ja sen käyttöliittymä on yllättävän laaja mutta yksinkertainen.

Oikeastaan kaipaan juoksun aikana näkyvään informaatioon vain yhtä lisäystä: Edellisen kilometrin keskinopeus. Tämänhetkinen nopeus on melko hyödytön, koska se vaihtelee koko ajan vähän. Kun haluaa pitää vaikka 5:30min/km-vauhtia, ei ole kovin helppo seurata kellosta että vauhti pysyy sopivana. Toki koko lenkin keskivauhti näkyy, mutta silti kaipaisin sitä edellisen kilometrin keskinopeutta.Sykettä on hauska ja hyödyllinen seurata, vaikken aiemmin uskonutkaan että tarvitsisin tätä tietoa. Kello piippaa jos syke on liian hiljainen suunniteltuun lenkkiin nähden (ei koko aikaa, mutta kerran - jos siis haluaa vain kävellä ei tarvitse koko aikaa kuunnella piipitystä) ja myös silloin kun päästään tavoitellulle sykealueelle. Itse asiassa tuntuu että sykkeen seuraamisesta on hyötyä oikean juoksurytmin löytämisessä jo nyt.

Sports Packin mukana tuli pieni usb-palikka nimeltään Movestick, jonka avulla suoritukset siirretään kellosta nettiin. Nettipalvelu on nimeltään Movescount.com, ja vaikka se ei ole yhtä hieno kuin vaikka Sports Trackerin tai Runkeeperin vastaavat, se täyttää tarkoituksensa.

Harjoitukset näkyvät seuraavanlaisina: http://www.movescount.com/moves/move6733695
(Älkää tehkö liian rajuja johtopäätöksiä tuon lenkin tuloksista, jalka on tosiaan vielä vähän kipeä ja piti välillä kävellä... syyskuun alussa puolimaratonille taasen).

Yleisarvio siis: En halua enää palata kännykkäträkkäykseen. Siitä voi kuunnella musaa, mutta se riittää. Okei, M5-setissäni ei ole gps-podia, mutta kyllä minä voin katsoa kännykän kartasta missä olen jos eksyminen uhkaa.

Suosittelen, siis!

Sitten aasinsillan kautta tämän hetken kovin uutuusbiisi Jori Hulkkoselta ja Villa Nahin Juho Paalosmaalta. Operoivat nimellä Sin Cos Tan. Yh, matematiikka... Biisi on nimeltään Trust. HELVETIN HIENO!This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

1 Response to Arvio: Suunto M5 -kello + sykevyö + footpod

  1. Ai niin, se pitää lisätä, että Movescount-softa (joka siirtää suoritteet kellosta tietokoneelle) laittaa ärsyttävästi caps lock -valon palamaan aina välillä. Mutta vain silloin jos se on päällä. Operoin Macbook Pro - OSX 10.6 -yhdistelmällä.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...