Kovinta juuri nyt = Bayon Face

(Jos haluat kuunnella käsiteltävää biisiä samalla kun luet, paina tästä.)

En tiedä kuka on keksinyt lyhenteen IVK, mutta sen ovat popularisoineet Janne Flinkkilä ja Nalle Österman. En ole lyhennettä muistaakseni tässä blogissa käyttänyt, mutta nyt käytän.

Bayon Face on IVK. Eli Ihan Vitun Kova.

Muistaakseni loppukeväästä sain duuniin bändin ensimmäisen (?) singlen Sandro's Song. Se ei varsinaisesti räjäyttänyt pankkia, mutta herätti kuitenkin mielenkiinnon. Soitin sitä myös radio-ohjelmassani muutamaan otteeseen. Se oli lupaava, eikä siitä voinut heti sanoa, mihin se lopullisella hyvän ja huonon skaalalla asettuu.

Viime viikolla julkaistu Hard To Handle ei jätä tilaa epäilylle. Toki sekin piti kuunnella ikään kuin huomaamatta pariin kertaan läpi ennen kuin loistavuus hahmottui. Se oli hyvä jo ensimmäisellä kuuntelulla, mutta pian pitikin jo ällistellä kappaleen loistavuutta.

Bayon Face koostuu tiedotteen mukaan Lehtivihreiden ja Zen Cafén jäsenistä. Tästä ei kannata oikeastaan vetää muita johtopäätöksiä kuin, että asialla ovat ammattilaiset. Bändin musiikissa on vähän grungea, mutta ei Nirvanan hiljaaKOVAA-dynamiikkaa ja itsesääliä, vaan enemmänkin sellaista Soundgardenin Down on the Upside -levyn fiilistelyä - tai kuten asiasta paremmin perillä oleva Jean Ramsay totesi - Screaming Trees -henkeä.

Laulajan äänestä taas tulee hiukan mieleen Poets of the Fallin Marko Saaresto, mikä tässä blogissa lasketaan hyväksi asiaksi.Bayon face on muuten kambodzalaisesta Bayon-temppelistä löytyvä kasvoveistos. Tai niitä on siellä monta.

Biisin voi kuunnella täältä. Kuuntele jo!

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...