Parhaat iPad-pelit ovat maksullisia

Tajusin tuossa Fifa 13:a iPadilla pelatessani, että haluan lyhyesti avata sitä, miten iPadia voi parhaiten käyttää pelikoneena.

Taustana sen verran, että minulla on Wii ja Xbox, mutta ne ovat pölyttyneet jo vuosia varastossa. Lapsiperheen elämä, bloggaaminen, juokseminen, lukeminen ja tietysti kohtuullisen kiireinen työ eivät kerta kaikkiaan jätä aikaa konsolipelaamiselle. Tai sanotaan että olen halunnut priorisoida aikani noihin muihin asioihin.

iPad on kuitenkin uskollinen seuralaiseni, ja vaikka käytän sitä lähinnä Kindlenä, Hesarin lukemiseen ja someiluun, tulee sillä myös ajoittain pelattua. Hassua, että tablettien tullessa tuhahtelin, enkä oikein ymmärtänyt mihin sellaista tarvitsisin. No, Apple tavallaan loi uusia tarpeita, ei korvannut vanhoja, mutta muun muassa pelaamiseen iPad on oikein hyvä.

Eniten iPad-peliaikaa käytän Carcassonnen parissa. On rentouttavaa ottaa illan päälle pari erää vaikeimpia tietokonevastustajia vastaan. Peli maksoi muistaakseni kahdeksan euroa, ja on kallein padihankintani. Helposti hintansa väärti. Olen pari lisäosaakin ostanut, mutta pelaan mielummin ilman niitä. Loistava toteutus, koukuttava peli.

Menolippu toimii myös mahtavasti iPad-pelinä. En jostain syystä koukutu siihen niin kovin kuin Carcassonneen, mutta useita tunteja olen senkin parissa viettänyt. Jälleen loistava, lautapelille uskollinen toteutus ja intuitiivinen käyttöliittymä - joskaan ei niin kaunis kuin Carcassonnessa.

Fifa13 tulikin jo mainittua. Pelaajia ohjataan tavallaan pleikkariohjainta simuloivilla painikkeilla jotka ova näytön alalaidoissa. Kuten konsoliesikuviinsa, iPad-versioonkin on piilotettu paljon kikkoja, jotka lihasmuisti oppii pelaamalla. Erittäin hieno toteutus, ja vaikeudenkin saa säädettyä sopivaksi. Itse pelaan kokonaisia kausia semi pro -vaikeustasolla. Peli alkaa oikeasti muistuttaa jalkapalloa - eli siis pallon saa parhaiten vastustajan maaliin pelaamalla kuten jalkapalloa oikeasti pelataan (eikä esim. kuljettamalla Messillä koko kentän yksin läpi, kuten helpommalla tasolla).

Barcelonalla ei kannata pelata, Messi on liian hyvä pelaaja. Tällä hetkellä pelaan ManU:na kautta läpi.Sitten on tietysti kasa lastenpelejä tytärpuoltani varten. Paras on Toca's Hair Salon 2, mahtava toteutus. Sitten on erilaisia palapelejä ja prinsessapelejä.

Näitä etsiessäni olen turhautunut ilmaispelien tulvaan. App Store on täynnä ilmaisia paskasti toteutettuja pelejä, jotka heti alusta asti tyrkyttävät paskaa lisäsisältöään (tyyliin osta tästä erilaisia meikkivärejä prinsessalle). Itse pelit on toteutettu karmivan bugisesti ja hätäisesti. PALJON mielummin maksaisin 4 euroa hyvästä lastenpelistä kuin kävisin läpi kymmeniä paskoja ilmaisehdokkaita. Mutta hyviä maksullisia lastenpelejä on vähän. Sama koskee tietysti myös aikuisten pelejä.

Bad Piggies on myös pakollinen joka iPadiin. Sen parissa viihtyy lapsi ja 34-vuotias mies aivan yhtä tehokkaasti. Älyä vaativa peli, upea toteutus. Rovio määrää.

Näihin Hay Day/Clash of the Clans/Supernauts -peleihin en jaksa lähteä yhtään, vaikka niitä mielenkiinnosta olen kokeillutkin. Ei kiinnosta käyttää aikaa peleihin, joiden koukuttavuus perustuu ajankäyttöön ja odottamiseen. Tai maksamiseen. Kaikki esimerkit ovat toimivasti toteutettuja, mutta in app purchases -systeemi on jotenkin luotaantyöntävä. Vaikka toki monissa peleissä se on toteutettu vähemmän päällekäyvästi.

Mitä pelejä minun pitäisi ladata? Mikä on paras? Carcassonne-tyylistä kamaa toivoisin lisää. Maestro Toni Wirtanen suositteli jo Magic the Gatheringia, mutta en perkule uskalla. Pelkään että se vie liikaa aikaa. En siis halua valvoa kaikkia öitä iPad-pelien parissa, tarvitsen vain ajoittaista pientä, aivoja stimuloivaa viihdettä.

Mikä on paras Sudoku-sovellus? Niitä on miljoona, en ole löytänyt vielä kätevintä.


This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

3 Responses to Parhaat iPad-pelit ovat maksullisia

 1. Mikko says:

  Toca Bocalta voit ostaa ihan kaiken. Ne ovat priimaa alusta loppuun.

  Suburbia on erittäin hyvä lautapelikäännös; pelinä se on pykälän-pari vaativampi kuin Carcassonne, mutta kun iPad hoitaa kaiken lautapeliversiota mutkistavan kirjanpidon, se ei ole järin haastava opetella. Pidän ihan kympillä, niin lautapelistä kuin iPad-versiosta.

  Lautapelipuolelta Kingdom Builder on toinen erinomainen, Qin on myös hyvin tehty ja hyvä peli (sekä näistä että Suburbiasta löytyy lautapelien arvostelut Lautapeliopas.fi:stä, jos haluat tutustua tarkemmin, mistä peleissä on kyse).

  Jos on sielussasi yhtään pikkujunailijaa, Pocket Trains on ihan ässä. Se on tuollainen freemium-rahastuspeli, mutta sitä pystyy pelaamaan ihan mukavasti maksamattakin. Itse ostin jossain vaiheessa tukimielessä leikkirahaa peliin vitosella, mutta ilmankin olisin pärjännyt, halusin vain tukea pelintekijöitä siinä vaiheessa kun pelituntien määrä alkaa olla kolminumeroinen.

  SpaceChem on aika eeppinen viritys, jos haasteita kaipaa. Royal Envoy 1 ja 2 ovat muikeita, jos mikromanagerointi ja aikaa vastaan rakentaminen kiinnostaa. 10000000 tarjosi muutaman tunnin hyvää viihdettä, samoin Puzzle Quest. Näiden uudelleenpelaamista voisin itsekin jo harkita...

  DungeonRaidia olen pelannut siitä asti kun joskus kolme vuotta sitten iPhonen hommasin, ja se on edelleen puhelimella se peli, jonka pariin palaan aina. Jetpack Joyride on iPadilla vanhimpia ostoksiani, ja se jaksa viihdyttää edelleen. Rallipeleistä Draw Race 2 on aika muikea.

  Magic: The Gathering on hyvä, mutta minusta se appi on liian raskas ja hidasliikkeinen, joka välissä odottelua.

 2. Jussi says:

  Noniin MIkko! Kiitos näistä .En uskalla ladata kuin yhden kerrallaan, en halua käyttää liikaa aikaa iPadin kanssa.

  Unohtui muuten mainita, että sellaisiin hetkiin kun aikaa on paljon, voi pelata myös Civilization Revolutionsia. HIeno kännykkä/padikäännös!

 3. Unknown says:

  KUORMA PELIT - NYT VOIT LÖYTÄÄ UUSIA KUORMA PELEJÄ JOKA PÄIVÄ KLO HTTP.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...