Norjalaiset opiskelijat ovat vetäneet juhlimisen todella överiksi - eli mikä on "Russebuss"

Pakko avautua teille, blogini lukijat, elämän näkijät ja kokijat.

NIMITTÄIN.

Norjalainen kollegani töissä avasi eilen silmieni eteen kokonaan uuden maiseman. Tuo maisema saa suomalaiset abijuhlat tai teekkareiden pelleilyt näyttämään nololta pikku puuhastelulta.

Minulle selvisi, mikä on RUSSEBUSS.

Yksinkertaisesti: Se on bussi tai pakettiauto, jonka tyypillisesti noin 20 norjalaista lukionsa päättävää oppilasta ostaa kimpassa. Sen jälkeen he koristelevat bussin näyttämään mahdollisimman paljon joltain autontuunausohjelmasta tutulta KIESILTÄ.

Sitten kun paikallisen lukion kolmas luokka päättyy näillä busseilla ajellaan ympäri kyliä ja dokataan ja ollaan polleita.Tämä ei vielä varsinaisesti ajanut minua kirjoittamaan aiheesta. Tai siis toki öljyrahoja voisi huonomminkin käyttää kun ostaa kimpassa bussi, mutta kun tämä ei vielä todellakaan norjalaisteineille riitä.

Russebusseilla pitää olla oma tunnusbiisi!

Eikä sitä biisiä välttämättä tee naapurin Morten jolla on Pro Tracker Amigalla, vaan se tilataan ihan oikeilta artisteilta.

Ja näin ovat syntyneet muun muassa suomalaisissakin radioissa vitusti soivan Martin Tungevaagin biisit Wicked Wonderland ja Samsara 2015. Siis opiskelijoiden ryyppybussia varten! Niistä maksetaan tyypillisesti kuulemma jopa muutama tonni, mutta artisti pitää kaikki oikeudet itsellään, opiskelijat vain saavat omalle bussilleen nimikkobiisin jota sitten luukuttavat (Spotifystä tietenkin) bussinsa hervottomista äänentoistolaitteista.

Joten seuraavan kerran kun teekkarit virittelevät jotain asuntovaunusaunaansa tai Kallion ilmaisutaidon lukiolaiset maalaavat rekan kylkeen oikein helvetin hauskan lakanan tietäkää, että norjalaiset pyyhkivät näillä bilesuoritteilla lattiaa.

Kuulemma Russebuss-biisit olivat aluksi lyhyitä räppejä joissa kehuttiin omaa bussia (äänestävät luonnollisesti parhaista busseista ja biiseistä), mutta nykyään tuo tuntuu menevän enemmän EDM-puolelle. Kygo ei sentään ole tehnyt Russebuss-biisiä vissiin.

Alla viime vuoden Russe-biisejä. Tänä vuonna taas uudet kun juhlat ensi kuussa alkavat.

This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

3 Responses to Norjalaiset opiskelijat ovat vetäneet juhlimisen todella överiksi - eli mikä on "Russebuss"

 1. Olivia says:

  Omg :D miten niillä on varaa? Mut ihan sikasiistiä kyllä, olis mullekin kelvannu abina ;)

 2. Lauri says:

  Haluaisin tuon biisikulttuurin tulevan Suomeenkin. JVG:n abirekkabiisi voisi olla "päräyttävä".

 3. Jussi says:

  Ensinnäkin kiitos kommenteista Olivia ja Lauri, ja toiseksi: Voisi olla mielenkiintoista jos Suomessa olis joku tuollainen orgaaninen tilausbiisikulttuuri. Ei siis mikään UMK tai Syksyn sävel vaan ihan aitoon tarkoitukseen syntyneet biisit. NUARIA TEKIÖITÄ esille ja niin edespäin.

  Uniikki käyttäis omassa biisissään runsaasti riimiparia abi/papi

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...