Suosittelu ja hehkutus: Wet Hot American Summer on niin paska että siitä on pakko tykätäMuutama viikko sitten Netflix tyrkytti Wet Hot American Summer -nimisen sarjan traileria. Paul Ruddin machoilu, Amy Poehlerin ja Janeane Garofalon mukanaolo vakuutti, kuten myös Bradley Cooperin ja Michael Ian Blackin. Ja on niitä staroja muitakin (Niles!). Michael Ceran ihan vitun kova lakimieshahmo! Elisabeth Banks kuumana rock-toimittajana! <3 <3 <3 <3

Selvisi, että sarja pohjautuu vuonna 2001 julkaistuun pahasti flopanneeseen leffaan, joka sijoittuu kesäleirin viimeisiin päivään.

Tämä Netflixin 8-osainen sarja perustuu saman kesäleirin ensimmäiseen päivään. En ole nähnyt leffaa (vielä), enkä ole varma olisiko siitä ollut juonen kannalta haittaa - sarja kun tosiaan sijoittuu leffaa edeltävään aikaan.

Koska mukana ovat samat näyttelijät kuin 14-vuotta sitten, nyt 40 ikävuotta lähenevät (ylittäneet, joissain tapauksissa) komediastarat esittävät 16-vuotiaita leiriohjaajia. Itse leiriläiset ovat paria poikkeusta lukuun ottamatta "aitoja" teinejä.

Sarjan tyyli on mielenvikaisen mahtava. Paitsi että nelikymppiset näyttelevät 16-vuotiaita, ei missään muussakaan ole oikein järkeä. Vähiten juonessa. Vaikka tapahtumat mukamas sijoittuvat yhteen ainoaan päivään, monet sivujuonet ovat oikeasti paljon pitkäkestoisempia.

Oikeastaan minun on turha yrittää selittää sarjan tahallista paskuutta. Se on joka tapauksessa vedetty rohkeasti niin överiksi, että ensin se tuntuu vain paskalta, kunnes sarjan kyytiin pääsee mukaan.

Juoni on vuoroin kömpelö, b-luokan rikosleffaa, törkyistä American Pie -meininkiä ja teinidraamaa. Varmaankin kova tähtikaarti on syynä siihen, että homma pysyy lopulta niin hyvin kasassa.

Sivujuonista mahtavimpana on pakko mainita leirin läheiseen autiomökkiin vuosia sitten linnoittautunut "protopunk"-yhtyeen keulahahmo, joka metsästää täydellistä biisiä erakkona.

Mutta siis, katsokaa tämä. Kummallisin komediasarja ehkä koskaan, jos joitain sketsisarjoja (The Jam) ei oteta lukuun.This entry was posted in ,,,,,. Bookmark the permalink.

3 Responses to Suosittelu ja hehkutus: Wet Hot American Summer on niin paska että siitä on pakko tykätä

  1. Nyyperi says:

    Ihan vitun outo, siksi niin kova riitti vakuuttamaan mut. Otetaan työn alle.

  2. Mikko says:

    LEFFA ENSIN!. Sarjasta menee varmaan puolet huumorista ihan metsään, jos ei ole nähnyt leffaa pohjille.

  3. Ai hitsi! Tätä leffaa on hirveesti mulle kehuttu, enkä ole sitä(kään) nähnyt. Kiitti sarjamuistutuksesta – pitääkin lisätä omalle listalle :)

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...