Kokemuksia HBO NordicistaKun HBO Nordic ja Netflix avasivat Suomessa melkeinpä samoihin aikoihin vuonna 2012, olin tietysti blogistina eturintamassa pohtimassa kumman palvelun käyttäjäksi ryhtyisin.

Valitsin Netflixin, jonka tyytyväinen asiakas olen edelleen. HBO Nordic kokeili aluksi outoa 15 euron hinnoittelua, jota ei saanut edes katkaistua silloin kun halusi. Myöhemmin HBO:lla tultiin järkiinsä, ja hinta hilattiin lähemmäs markkinajohtaja Netflixiä. Vanhana Netflix-asiakkaana maksan tosin vielä hetken lystistä 8€/kk, kun taas HBO Nordic on musapalveluista tutun kympin hintainen.

No, tuossa ensimmäinen päivä tätä vuotta George R. R. Martin kertoi ettei ole vieläkään saanut kirjasarjan kuudetta osaa valmiiksi. Sisuunnuin tästä siinä määrin, että päätin ruveta katsomaan Game of Thrones -tv-sarjaa jo nyt, vaikka alun perin olin tehnyt jalon päätöksen katsoa se vasta kun kaikki kirjat on luettu.

Tämä on sinänsä hölmö päätös, koska kirjan ja tv-sarjan juonet eroavat toisistaan, mutta aika pitkään silti vitkastelin. Ja trve-nörttinä on helppo sanoa, että kirjat on parempia, tietysti (täällä, täällä ja täällä ajatuksiani niistä kirjoista).

Sivuasia. Nyt on puhe HBO Nordicista. Neljä vuotta Netflixiä ja kaikki "pakko katsoa" -sarjat on katsottu. HBO:n tutustumistarjous eli kuukausi ilmaiseksi houkutti. Pääsee katsomaan Game of Thronesin, Wiren uusiksi, Boardwalk Empiren, Deadwoodin, Vinylin, Curb Your Enthusiasmin ja tietysti True Detectiven (katson ekaa kautta vasta nyt - lukuunottamatta kahta ekaa jaksoa joskus Yleltä - ja voi helvetti se on hieno, puhdasta runoutta).

HBO Nordicin tilaaminen oli helppoa. Viisi minuttia ja olin "sisällä". Käyttöliittymän tällaisissa palveluissa voi tehdä vain niin monella tavalla (anglismivaroitus), eikä HBON:n kanssa ollut ongelmia. Sarjat, elokuvat, katselulista ja viimeksi katsotut, kertoo simppeli menu.

Chromecast-tuki ja sen toimivuus on minulle kaikki kaikessa, koska katson Chromecastin kautta käytännössä kaiken mitä tv:stä katson. HBON:ssä Chromecast toimii hyvin. Netflixiin verrattuna läppärin ja iPadin playeri reagoi nopeammin pausen ja stopin painamiseen, mutta esimerkiksi Netflixistä tuttua seuraavan jakson automaattialoitusta ei ole, mikä on selvä puute (BINGE!).

Joskus Chromecastatessa kuvan ja äänen synkka katoaa, ja kun painaa pausea, ääni jatkaa kuulumistaan mutta kuva pysähtyy. Tällöin paluu aloitusvalikkoon ja uusi Chromecast-yhteys auttaa. Netflixin kanssa ei ole koskaan tuollaista ongelmaa, mutta kuten todettua, HBON:n kontrollit reagoivat kilpailijaa nopeammin, joten sanotaan suurpiirteisesti että tasapeli.

Teknisistä ominaisuuksista tai hinnasta näiden kahden palvelun paremmuus ei ole kiinni. Molemmat ovat tajunneet jo aiemmin, että sisältö ratkaisee. VITTU CONTENT IS KING! Ei siis vittu-content, koska sitä saa ilmaiseksikin. Ehe ehe.

Oikeastaan HBO tajusi sen jo aiemmin, koska palvelun ydin on heidän omat laatusarjansa. Netflix on herännyt tähän vasta myöhemmin House of Cardseineen ja Narcoseineen.

Surullisehko (luottokortin kannalta) totuus on se, että jos haluaa katsoa kaikki "the" sarjat, sinun pitää tilata molemmat. Tai sitten tilaat ne vuorotellen. Tuntuu, että HBO Nordicin tilaus tulee pysymään meillä voimassa vielä pitkään, Netflixiä voi House of Cardsin uuden kauden katsomisen jälkeen ehkä harkita pienelle tauolle, varsinkin jos vanhojenkin tilaajien hinnoittelua korotetaan.

TYYPILLISTÄ AJALLEMME on tietysti se, etten ole vielä ehtinyt edes vilkaista HBON:n leffatarjontaa. Vilkaisin tätä kirjoitusta varten mitä siellä on, ja vaikka valikoima vaikuttaa aika niukalta, siellä on joitain katsomisen arvoisia pätkiä. Mutta sekä 'Flixin että HBON:n leffatarjonta kalpenee tv-sarjojen rinnalla.

Kannattaako sinun siis tilata HBO Nordic? Molemmat toimivat suht hyvin, ja jos nyt et ole joku 9032098000x1209801241516 pikseliä -harrastaja, voi kuvanlaatua ainakin meidän 60 tuuman telkkarista kehua hyväksi. Niinpä ainoaksi ratkaisevaksi tekijäksi jää SISÄLTÖ, joka on tietysti laadukasta.

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

1 Response to Kokemuksia HBO Nordicista

  1. J/SH says:

    Jos tilaisin nyt jonkun leffa- ja tv-sarjapalvelun, niin valinta kohdistuisi todennäköisesti just HBO:n puolelle. HBO:lla ku on älyttömästi laatusarjoja (Six Feet Under, American Horror Story, Girls, True Detective jne.) ja voispa sitten ehkä harkita katsovansa ekaa kertaa tuota Game of Thronesia. Kyllä, en ole katsonut yhtäkään jaksoa GOT:ia. Elokuvat on jokseenkin toissijainen juttu (nimim. tallentava täynnä kaiken genreisiä kiinnostavia leffoja), sarjat pitää ehdottomasti kattoo kronologisessa aikajärjestyksessä episodista 1 episodiin X, ja tv:stä niitä ei aina tajuu katsoa tai tallentaa.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...