Testissä: Pocket Operator PO-12

Ei tämä ole mikään virallinen tai hirveän tekinen testi, mutta koska olen ihastunut tähän laitteeseen niin ajattelin levittää sanaa.

Meillä oli duunipaikan 10v-juhlissa puhumassa Teenage Engineering -nimisen firman perustaja. Hassun logon ja sympaattisen mutta käytännönläheisen ulkokuoren taa kätkeytyy ilmeisen arvostettuja ja toimivia tuotteita. Lippulaiva on syntetisaattori OP-1, jota muun muassa Jean-Michel Jarre ja Trent Reznor ovat hehkuttaneet.No, vaikka hän pitikin meille hienon puheen ja työpaikkani on antelias, ei kaikille jaettu OP-1:stä luennon päätteeksi. Mutta yllätyin silti iloisesti, kun lopuksi sai valita itselleen mieluisan Pocket Operator -laitteen.

Pocket Operatorit on suunniteltu samalla sympaattisella otteella kuin firman muutkin tuotteet. Ne ovat kirjaimellisesti taskukokoisia syntetisaattoreita, joihin voi ohjelmoida 16 eri soundilla 16 erilaista 16 tahdin "patternia", joita voi ohjelmoida soimaan halutussa järjestyksessä. Jokaiseen "patterniin" voi myös ohjelmoida 16 erilaista efektiä. Ne voi myös liittää stereopiuhalla äänentoistolaitteisiin.

IHANA LELU! Minun Pocket Operatorini on mallia "rhythm", joten siinä on rumpusampleja. Valikoimasta löytyvät myös basso- ja leadsoundeja sisältävät PO:t sekä "arcade, "office" ja "factory", joiden soundimaailmoja voi arvailla nimistä.PO:t voi myös kytkeä yhteen, jolloin esimerkiksi "rhythm" on master ja muut synat sen orjia, ja ne soivat samassa tahdissa. Kaunis idea. Yksi laite maksaa 69€, joten mistään jättihankinnoista ei ole kyse.

Olen saanut myös lapseni leikkimään tällä, ja innostumaan rumpubiittien teosta. Aiemmin olemme tehneet vastaavia iPadilla, mutta fyysisten nappien painaminen tuntuu olevan hänelle mieluisampaa. Tässä alla on oma tyylinäytteeni Instagram-videona.Ominaisuudet ovat kuitenkin sen verran hyvin suunniteltuja, että tällä varmasti voisi tehdä myös "oikeaa" musiikkia. Ohessa tyylinäytteeni. Mahtava laite, mahtava firma ja mahtava pyrkimys vapauttaa musiikki kaikkien näppeihin.


This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

1 Response to Testissä: Pocket Operator PO-12

  1. Onpas hieno vekotin! Vaikka oon pikku hiljaa myymässä pois mun musakamat, tästä tuli heti fiilis, että tällaisen kun saisi. Tämän postauksen innoittamani nimittäin huomasin juuttuneeni kotvaksi katselemaan tubesta näiden syntikoita esitteleviä videoita :D T. Mikko

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...