Käyttökokemuksia iPad + digiHesari -kytkystä ja iOS6:sta.

Parin päivän alitajuisen kulutuskiihotusprosessin jälkeen tilasin muutama viikko sitten digitaalisen Hesarin sekä iPad 2:n yhtenä pakettina. 40 euroa kuussa tuo maksaa, mutta lopetin 6 viikkoa sitten tupakoinnin, joten ajattelin, että tupakoinnista säästyneet rahat voi käyttää tuohon.

Tilaus ja toimitus onnistui mahtavan helposti. Pari tuntia netissä tehdyn tilauksen jälkeen tuli sähköpostia, että Padin voi noutaa valitsemastani Humac Storesta (vai mikä helkkarin I Love MacPeople Macintosh Apple PeopleStore se nykyään onkaan). Nouto onnistui kätevästi minimijonotuksella ja -paperityöllä. Minua palvellut kundi oli jostain bändistä, ja kertoi että olen haastatellut häntä. Nolottaa helvetisti kun en edelleenkään muista että mistä bändistä.

Hesaria minulle ei ole tullut vuoteen, ja sitä on ollut ikävä. Paperiversiota ei ole kuitenkaan ikävä, joten tämä oli luonteva tapa saada lehti. Ennen en oikeastaan koskaan lukenut arkisin paperilehteä, mutta nyt tärkeimpiä juttuja tulee luettua melkein joka aamu aamiaisen yhteydessä. Kuukausiliitteiden arkisto on tietenkin varsinainen herkkupala, ja Kuukausiliitteen käyttökokemus Padilla on myös ihana.

Perus-Hesarin siirto Padille takkuaa joskus. Esimerkiksi kainalojutut aukeavat usein melko idioottimaisina, ja alaotsikoiden, kuvatekstien ja kirjoittaja on espoolainen raggari -selvennösten sijoittelu näkyy joskus virheellisesti. Tämä on ärsyttävää, mutta ei juuri vaikuta lukukokemukseen. Kenties tabloid-kokoon siirtyminen paperilehdessä tuo muutoksen myös Padiversioon.

Nyt-liite on laadullisesti varjo 10 vuoden takaisesta, mutta pääjutut siitä tulee luettua. Esimerkiksi taannoin pedofiili-juttu oli erittäin laadukas ja mielenkiintoinen.

Hesarin digiversiota voin suositella, vaikka taitto ja kainalojutut peruslehdessä kaipaavatkin parannusta. Maksan lehdestä ilolla.iPad 2 toimii perushyvin. En ole suuri iOS-käyttöjärjestelmän ystävä, enkä iPhonea huolisi kännykäkseni, joten iPadin kanssa turhauttaa välillä käyttöjärjestelmän suljettu ja muokkausmahdollisuuksista riisuttu luonne. Lehtien lukemisen lisäksi käyn Facebookissa ja Twitterissä ja pelaan ajoittain Civilization Revolutionia. 4v tytärpuoli sen sijaan on innostunut piirrossoftasta, Yle Lapset -palvelusta, Lolan ABC-junasta ja muista vastaavista. Käyttöjärjestelmäkin on hänelle sopivan simppeli.

Läppäriä iPad ei minun käytössäni missään nimessä korvaa. Macbook Pro ja OsX pieksevät lelumaisen tabletin minä päivänä tahansa. Myönnän suorilta, että itse laite tuli hankittua enemmänkin leluksi, tai mahdollistamaan Hesarin lukua.

Myöskään Kindleä iPad ei korvaa. Paitsi että taustavalaistu näyttö (vaikka laadukas onkin) väsyttää silmiä, iPad tarjoaa myös liikaa muita houkutuksia, että keskittyminen vaativien kirjojen lukemiseta herpaantuu. Toki olen Kindle-softan myös iPadiin ladannut, ja olenkin huomannut lukevani iPadilta runoja kun istun vessassa. T.S. Eliotia, Hellaakoskea, Yeatsia, Keatingia. Tuliko liikaa tietoa? HYVÄ.

Latasin tänään iOS6:n iPadiin. Toden totta, kartat ovat lähinnä vitsi (Kaapelitehtaan vieressä Digital Chocolate -firma oli merkitty veden päälle, Verkkokauppa.com oli ruoholahtelaisessa vuokra-asuntokorttelissa jne) ja YouTube-appin poistaminen on naurettavaa, mutta muuten tuo vaikuttaa nopeasti testattuna aika samalta kuin aiemminkin.

Pikkuveljellä on käytössä iPadilla kitaravahvistimia ja -efektejä mallintava softa, jonka ajattelin itsekin hankkia. Tulee tuolle rämä-sähkökitaralle taas käyttöä.

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

5 Responses to Käyttökokemuksia iPad + digiHesari -kytkystä ja iOS6:sta.

 1. Jukka says:

  Kiitos tästä postauksesta. Olen harkinnut samaisen kytkyn hommaamista, mutta olen vielä kahden vaiheilla tilatako sittenkin lehti. Pari lyhempää tarjousjaksoa tilanneena olen huomannut, ettei nettiversio uutisista riitä minulle sittenkään.

 2. "Nettiversio uutisista", ihan vain selvennyksenä sanon, että digilehti on sisällöltään identtinen paperilehden kanssa, ja se on iPadista paljon kätevämpi lukea kuin keittiön pöydän kokoisesta paperipinosta.

  Eilen muuten latasin Garagebandin iPadille. Hitto miten mahtava leikkikalu!

 3. Ilari says:

  Hei! Olen miettinyt Kindlen hankkimista. Kuitenkin olen jäänyt pohtimaan perus kindlen ja markkinoille tulevan kindle paperwhiten välillä. Koska Kindle vaikuttaa olevan sinulla kovassa käytössä, vaikuttaako paperwhite tuovan jotain sellaista merkittävää parannusta perusmalleihin, että se kannattaisi valita? Lokakuun alusta alkaen voi ilmeiesti tarkempia arvioita odottaa, että varmaan sinne saakka täytyy miettiä vielä.

  ps. HS muuttuu tabloid-kokoon, jolloin ei ainakaan ihan koko keittiön pöytää täytä lehti.

 4. Sen verran mitä olen Paperwhiteen tutustunut, niin odottaisin kyllä sitä. Päälle/pois-taustavalo on ainakin hyvä olla olemassa. Itse en valoa kaipaa, mutta jossain tilanteessa se on hyödyllinen. HInta on sama kuin minun Kindlessäni uutena.

  Minään nettitablettina en Kindleä käyttäisi, siihen on olemassa parempia laitteita, mutta kyllähän tuon Paperwhite nuudet ominaisuudet vaikuttavat äärimmäisen lupaavilta.

  Jos omani menisi rikki, ostaisin Paperwhiten.

 5. Ilari says:

  Kiitos! Jäänen odottelemaan sitä. Ei kuulema vielä toimita Suomeen, että saa vielä odotella hetken, mutta eipä tässä kiire ole.

  Minulla myös tuo sama ongelma houkutusten suhteen, joten nettitabletti ei vielä toistaiseksi ole must.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...