The tourists of life

Olen jo pidempään harkinnut blogipostausta kohta käsittelemästäni aiheesta, mutta onneksi äskeinen lenkki (tai oikeammin Spotifystä kuunneltu Doug Stanhope) viisastutti minua sen verran, että päätin antaa viisaamman ihmisen kertoa pointin puolestani.

Tai oikeastaan kirjoitin aiheesta jo Basso.fi-blogiini joskus 2006 (Fam-aikoina lukijajäsen, käyttäjänimi suomihiphop.com-ajoista, vsta 2001 lähtien _o_ ), mutta koska aihe on edelleenkin ajankohtainen, on siitä avauduttava.

Nimittäin keikkojen kuvaamisesta kännyköillä tai pokkareilla. Keikka kännykän kameraruudun läpi. Mitä järkeä siinä on? Tuleeko niitä suttuisia räiskyjä katseltua niin paljon jälkikäteen, että se ikään kuin hyvittää sen vaivan, ettei näe OIKEASTI tapahtuvaa esitystä, vain ainoastaan litteän objektiivin simuloiman pikselivalikoiman.

Vai onko hyvien Facebook-kuvien saaminen niin tärkeätä, että se ajaa oman kokemuksen ohi?No juu, stand up -koomikko Doug Stanhope on sanonut tämän paremmin. Hän käyttää keikkojen - olivat ne sitten stand up  tai bändikeikkoja - kuvaajista nimitystä THE TOURISTS OF LIFE. Eikä sitä oikeastaan voi sen paremmin sanoa.

Kuuntele pätkä Spotifystä painamalla tästä. Se kestää 4:17, eikä Doug mene suoraan asiaan. Mutta pyydän, keskity pätkään, se on sen arvoista. Stanhopen komiikka MUUTENKIN on tärkeätä.

Pätkä, jossa Doug puhuu asiasta on kuvattu/äänitetty Oslossa (tätä mestariteosta ei löytynyt YouTubesta!). Hän mainitsee samalla keikalla menevänsä seuraavaksi Suomeen. MIKSI en ollut hereillä/tietoinen miehen neroudesta kun tämä tapahtui?? Oliko joku siellä?? Oliko hyvä?? Oliko kännissä??

Bill Hicksin perillinen. Ehkä siinä ennen päihteistä johtuvaa kuolemaa Doug pehmenee, ja toimittaa sen viimeisen täydellisen setin. Nyt saatavilla olevat  ovat älykkäitä, ja mahtavan nihilistisiä, mutta olisi vielä tilaa sille It's just a ride -setille.

Älkää olko elämänne turisteja. Pitäkää keikoilla kännykkä taskussa - paitsi jos olette Jean Ramsay Nickelbackin keikalla ja haluatte livepäivittää.

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

2 Responses to The tourists of life

  1. Anonyymi says:

    Näinkin, mutta häiritseekö se kuvaus todella? Siis muutoin, kuin ajatuksena, että ne kuvaajat, ne *muut*, *toiset* eivät nauti keikasta kunten *minä*, kokonaisvaltaisesti, aidosti, täysin läsnäolevana - eli oikein, minä oikeassa, *muut* ja *toiset* väärässä? Ymmärrän siis toki huolen, hetkeen pitää heittäytyä, mutta faniminäni kiittää silti kaikkia niitä anteliaita, jakamishaluisia, lähimmäisistään välittäviä tallentajia, jotka kuvaajat lempiartistieni keikkoja youtubeen. Nämä artistit kun ovat niitä pienempiä ja/tai niitä vähän suurempiakin puurtajia, joista musiikkitoimittajat eivät ole kiinnostuneita, joita ei kuule radiossa, joiden tekemisistä eivät musiikkimediat tai edes musiikkibloggarit välttämättä raportoi. Loistavia muusikkoja silti ja kiitos youtuben ja mainittujen lähimmäisten, minunkin kuultavissani. Kuvatkaa siis, jalot sielut, pliis edelleen ja jakakaa ystävät, jakakaa!

  2. Hyvä näkökulma. Eikä se tietysti minulta ole pois. Välillä vaan ihmetyttää se, että YouTube-versioiden vuoksi uhrataan koko keikka pikkuruudun tuijottelulle. Itse en edes suosikkibändieni kohdalla jaksa katsella YouTubesta mitään suttuisia kännykkävideoita. Muuutta kuten sanottua, hyvä näkökulma.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...