Levyarvio: Pariisin kevät - Kaikki on satua (sis. palvontaa)

Tämä arvio sisältää palvontaa, ei levy, jos otsikon (sulkeilu) hämmentää.

Pariisin Kevään kolmas albumi Kaikki on satua ilmestyy puolentoista viikon kuluttua, ja se on bändin paras tuotos. Se on myös aiempaa enemmän BÄNDIN tuotos, vaikka Arto Tuunelan "lapsi" onkin (oOotteko koskaan lukenut bändihaastista jossa levystä käytetään lapsivertauskuvaa? Eikö oo hienoo? Tosi toimiva jotenkin? "Vaikea synnytys"?).

Jotain ihmeellistä on tapahtunut Sony Musicilla PK:n sinkkuvalintoja tehtäessä. Viime kerralla peli korkattiin Invisible Manilla, vaikka Tämän kylän poikii olis TIETYSTI ollut ilmeisin valinta. Eikä siitä tehty edes videota! Minä olen tästä Sonyn ladyjen kanssa jutellutkin. Jälkiviisaana totta kai. No, Astronautti ei muutenkaan ollut kokonaisena albumina toimiva, liian paljon heikkoja raitoja, samasta muotista veistettyjä. Sitä kuuluisaa lupausta löytyi.

Tälläkin kertaa eka sinkku on onnettomasti valittu. Saari on sellainen Astronautti-levyn biisi, jossa on kyllä kiva melodia, mutta ei koskettavaa unohtumattomuutta. Kaikki on satua -levyltä ei löydy ehkä ihan Tämän kylän poikii tasoista radiohittiä, mutta ihan vaan biiseinä monet näistä ovat bändin top femmaan yltäviä. Esimerkiksi On aika juosta, Ehkä kaikki palaa itsestään ennalleen, Kesäyö, Vanginvartijan uni, Lopeta! tai Kevät.Oikeastaan vain vika biisi Häikäisee ja mainittu Saari eivät oikein lähde. Häikäiseen kohdalla Tuunela & Dudes eivät ole onnistuneet mielestäni nostatuksessa kunnolla.

Kokonaisuutena tässä on sitä Pariisin Kevään ideaa puhtaimmillaan. Raikasta, aavistuksen naiivia mutta silti taitavaa pop-musiikkia. Tämä levy tulee sikäli jakamaan mielipiteet, että kenties Rubik-jäsenistön läsnäolosta ja bändin kasvaneesta roolista tai Tuunelan halusta johtuen tässä irroitellaan ja soitetaan paljon enemmän kuin aiemmin. Toki Tuunelan puhtaasti tuottamia biisejäkin löytyy, Lopeta! ja Sytytä valo ovat pieniä esitelmiä miehen kokonaisuuden hallinnasta. Mutta minä tykkään enemmän revittelevästä otteesta. Irtonaisuudesta. Vanginvartijan uni. Huh, miten kaunis biisi.

Kauhean pitkä ja muka-analyyttinen arvio. Sitä minun piti oikeastaan sanoa, että tästä tulee todella hyvälle tuulelle, ja että tässä on todella paljon loistavia kappaleita. Toivottavasti tämä kasvattaa bändin suosiota, mutta olen huomannut, että jos minä tykkään jostain levystä oikein paljon, kansan syvät rivit eivät, mietitään vaikka Stellaa.

Kiitos PK, parin viikon päästä levyjulkkarit, pakko käydä tarkastamassa niinkutsuttu LIVEKUNTO.

Ps. On aika juosta -biisissä on MAHTAVAN ikuinen Suomi-melodia. Herkistyn. VITUN hieno biisi.

Jos vielä antaisin tähtiä, lätkisin tälle täydellisyyden, vaikkei se täydellinen olekaan. Mutta tuntuu hyvältä sielussa.

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

9 Responses to Levyarvio: Pariisin kevät - Kaikki on satua (sis. palvontaa)

 1. Anonyymi says:

  lopeta ja sytytä valot on kyl ehdottomasti omat suosikit tolta lätyltä, mut kokonaisuutenakin tosi hieno levy, ja mikä parasta, sopivasti synkempää/melnakolisempaa soundia ja melodiaa! "olet unessa... jne"

 2. Anonyymi says:

  ^^ ja sain siis levyn lahjaksi orkesterin jäseneltä, piratismista ei siis kyse

 3. Hyvä tarkennus, en kyllä osannut piratismia epäilläkään :) Sanoitukset ovat tälläkin kertaa enemmän hyviä yksittäisiä rivejä kuin kokonaisia tarinoita minun mielestäni, vaikka näenkin tuon uni-teeman kyllä. Tarkoitan siis, että rivit ovat yksittäisinä toimivia, mutteivät kokonaisuuksina kovin ehjiä, ehkä Lopeta! -biisiä lukuunottamatta :)

 4. -m- says:

  Pitääpä ottaa kuunteluun kun Spotikkaan ilmestyy! Postaa välillä koirista. Mulla on ikävä niitä! -minna-

 5. Hehee, eeen mä viitsi tänne koirista postata. Mutta paksusti voivat, R on ruvennut käymään ahkerasti koirapuistossa!

 6. Toi Kevät on aika ihana! Ja On aika juosta!
  Koko levy on niin bueno että..

  :D

 7. Pia says:

  Hyvän mielen levy nimenomaan. Tätä passaa kuunnella kesää odotellessa...:P

 8. Anonyymi says:

  "Kaikki on satua -levyltä ei löydy ehkä ihan Tämän kylän poikii tasoista radiohittiä" - Hauska arvio kun muistetaan mikä oli 2012 soitetuin biisi.

  "Kansan" ja ammattilaisten arviot harvoin menevät yksiin!

 9. Kerrankos sitä erehtyy, arvon anonyymi. Tämän kylän poikii on kyllä minusta edelleen hitikkäämpi biisi kuin Kesäyö, mutta hyvä että kävi niin kuin kävi.

  "Kansa" on viisi miljoonaa ihmistä. Bloggaaja on yksi. Eli viisi miljoonaa ja yksi arviota, eivät mene yksiin.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...