Lainausten mestariksi tekniikan avulla + ihana uusi Jonna Tervomaa -biisi

Olen aina ollut kateellinen näistä (usein fiktiivisistä) hahmoista, joiden muistista löytyy joka tilanteeseen lainaus runoudesta tai kaunokirjallisuudesta. Käytännössähän moinen lainailu vaatisi tarkkaa ulkomuistia ja lainattavien teosten toistuvaa lukemista.

Oletan että tiedätte millaisesta tyypistä puhun: Oli kyse sitten Shakespeare-lainasta tai Oscar Wilde -pätkästä (Wilde oli kumminkin oman aikansa poppari, kova keksimään näppäriä ja mieleenjääviä lainauksia), lainausten mestarilla on aina värssy valmiina.

Itse osaan ulkoa lähinnä musiikkia ja Bill Hicksin tuotantoa, siksi tyydyn lainaamaan näistä lähteistä. Mutta Kindlen NEROKAS highlight-toiminto on tuonut minut lähemmäs tätä suureellista päämäärää. Vuosien varrella kirjoja lukiessa on tullut satoja elämyksiä hienosti kirjoitetuista lauseista. Olen kuitenkin niin peruslaiska, etten näitä lauseita ole mihinkään muistivihkoon ryhtynyt kirjaamaan.

Kindle korjaa tämän puutteen, sillä highlightilla pelkkä tekstin maalaaminen riittää. Sitten se on tallessa!

En valitettavasti tajunnut toiminnon hienoutta ja yhteyttä lainausmestaripyrkimykseeni heti Kindleen tartuttuani. Siksi lainauksia on ehtinyt kertyä suurin piirtein viimeisen vajaan vuoden ajalta. Esimerkiksi runsaudensarvi Infinite Jestistä lainauksia on vaikka kuinka - yli 30.

Marc Maronin Attempting Normalista taas mukaan tarttui muun muassa tällaista:


It amazes me that we are all on Twitter and Facebook. By “we” I mean adults. We’re adults, right? But emotionally we’re a culture of seven-year-olds. Have you ever had that moment when you are updating your status and you realize that every status update is just a variation on a single request: “Would someone please acknowledge me?” You post it and you just wait it out. That first thumbs-up appears. Like! Yes. All comments are then read as “We see you, Marc. We love you, Marc.

Lähdetään siis yhteisrintamaan, arvoisa blogini lukija! Pistetään lainaukset talteen ja hiljennetään seurueet T.S. Eliot -lainoillamme!  (T. S. Eliotin Selected Poemsista on tarttunut laitteeseen mm. tämä lainaus: "Though I have seen my head (grown slightly bald) brought in upon a platter, I am no prophet – and here’s no great matter; I have seen the moment of my greatness flicker, And I have seen the eternal Footman hold my coat, and snicker, And in short, I was afraid.").

Toinen asia:

Viime aikoina on julkaistu ilahduttavan paljon hyviä levyjä ja hyvää musiikkia, jota tulen arvioimaan jahka kerkiän. Tähän kastiin kuuluvat muun muass Pimeys, Fall Out Boy, Miguel, Solonen & Kosola ja jotkut joita en nyt muista.

MUTTA tänään on hehkutettava sitä, että Jonna Tervomaa on julkaissut aivan huikean hienon uuden kappaleen, nimeltään Minä toivon. Kerrassaan hieno gospel-fiiliksinen aikuisen naisen status update. Rakastan. Jonna forever.

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

1 Response to Lainausten mestariksi tekniikan avulla + ihana uusi Jonna Tervomaa -biisi

  1. T-Hound says:

    Jonna tekee kesän ja syksyn, jolloin uusi lättynen kai ilmestyy. Vahvaa ja upeaa :)

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...