Kartta- ja listaihmisen taivas: Spotify Charts ja GeoGuessr

Jos sattuu olemaan listoihin ja karttoihin friikahtanut ihminen, tuli tänään joulu! Okei, en ole töissä Karttakeskuksella tai ole Timo Pennanen, mutta molemmat mainitut asiat ovat silti erittäin sydäntä lähellä.

Ensinnäkin Spotify Charts. Spotikka päätti vihdoin päästää lukunsa julki. Siis ainakin artistin suosituimpien biisien osalta, sekä vielä listata biisit maakohtaisesti streamien ja some-jakojen mukaan.

Ja koska ovat niin ihania, niin tuon tiedon pystyy upottamaan minne tahansa nettiin, kuten nyt vaikka tähän alle:Tuon lisäksi jokaisen artistin omalla sivulla (eli kun klikkaat artisin nimeä) näkyy artistin kymmenen suosituimman biisin kuuntelumäärät - yhteensä. Esimerkiksi Rihannan Diamondsia on kuunneltu 90 miljoonaa kertaa. Aika kaukana vielä YouTuben miljardiluvuista yhdelle videolle - mutta Spotify ei olekaan Jenkeissä vielä kovin suuri.

Yllä näkyvä Suomen kuunnelluimmat on viime viikon tilanne, mutta tuo luku on streamit yhteensä. Vähemmän kuin ajattelin, itse asiassa. Tuosta voi viikkoja taaksepäin klikkailemalla todeta, että Suomessa muutama 10 000 streamia viikossa riittää kärkeen.

EDIT!
Tuo yllä kirjoittamani on palturipuhetta ja väärinkäsitys. Mösjöö Juho Koikkalainen korjasi, että kyllä tuo on yhden viikon luku joka kerta. Artistisivuilla on vissiin ne yhteensä-kuuntelumäärät.

PALVON tätä avoimuutta joka tapauksessa.

Sitten GeoGuessriin, joka on idealtaan niin nerokas että hihityttää. Pelaaja nälkee Google Street View -kuvan ja yrittää sitten pistää pinnin siihen kohtaan maailman karttaa, josta näkymä on peräisin. Mitä lähemmäs osuu, sitä enemmän pojoja!

Tällä hetkellä enkkani on 16500, jossa oli pari onnenkantamoista mukana. Googlata EI saa, se on epäurheilijamaista.

Tässä se aika sitten meneekin. Nuolilla olen liikkunut vähän ympäriinsä, sen verran sallin itselleni apuja. Yllättävän paljon sitä pystyy päättelemään pienistä asioista, kuten liikenteen puolisuudesta.

Aika lähelle osasin tuon alla olevan esimerkin sijoittaa, random-metsämaisema se oli vain.Koukuttava, paras.


EDIT! Pakko lisätä kun tuli Raja-Joosepin rajanylityspaikka Lapissa ja osuin TODELLA lähelle! Siinä pystyi siis lukemaan kyltistä mikä paikka kyseessä ja maisemasta päättelin missä oli ja löysin samannimisen tien...

This entry was posted in ,,,,. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kartta- ja listaihmisen taivas: Spotify Charts ja GeoGuessr

  1. Mika says:

    Loistava peli! 800 metrin päähän osuin Wolfsburgin jalkapallostadionista.

  2. Mulla on lähin osuma 0.150 kilometriä eli 150 metriä. Katu Nürnbergin keskustassa, kylteistä luin ja löysin kadun, en osannut ihan oikeaan kohtaan mutkaisessa asemakaavassa napauttaa.

    16 500 on edelleen yhteispiste-enkka.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...