Levyarvostelu: Magenta Skycode - We Will Be Warm EP (+ lukijatutkimus!)

Ensinnäkin, heti ensimmäisenä, ensiksi, OLE KILTTI ja osallistu lukijatutkimukseen klikkaamalla tätä linkkiä. Siitä olisi minulle paljon apua. Auta miestä sen verran mäessä. Olisit ystävä, läheinen. No ei tarvi olla, kunhan käytät 2 minuuttia ajastasi ja täytät sen.

Sitten itse pihviin.

Kuten blogini pitkäaikaisimmat lukijat muistavat, Magenta Skycoden Relief-albumi teki ilmestyessään todella suuren vaikutuksen.

Reliefiä tulee kuunneltua edelleenkin tasaisin väliajoin, eikä se kulu. Tietäen Magenta Skycoden eli Jori Sjöroosin verkkaisen julkaisutahdin, en ollut vielä odotellut uutta levyä häneltä - onhan edeltäjästä vasta kolme vuotta. Täyspitkää levyä emme saaneetkaan, vaan mystisesti lauantaina (keskiviikon sijasta) ilmestyneen ep:n.Ilmestymispäivä johtui siitä, että Sjöroos meni tuona päivänä naimisiin, ja koko ep oli ilmeisesti yllätys hänen vaimolleen. Tälle onnekkaalle tuoreelle rouva Sjöroosille hän myös omistaa ep:n B-puolen viimeisen biisin Treasure We Harbour, joka on juuri niin kaunis kuin aihe antaa olettaa.

We Will Be Warm on sikäli tuttua Magenta Skycodea, että laulut ikään kuin hiipivät vaivihkaa ihon alle. Ne eivät ole mitään pmmpmäisiä suoraan tajuntaan pamahtavia iskusävelmiä, vaan varovaisista elementeistä koottuja herkkiä lauluja. Erehdyimme jo ENNEN levyn kuulemista spekuloimaan Mäntysaari ja Nivala -podcastissa (jaksossa #16) että diskobiitti Magenta Skycode -levyllä olisi huono juttu, mutta mitä vielä. Levyn aloittavalla nimibiisillä kuultava hento jytke käynnistää levyn hienosti.

En ole kaikesta huolimatta tästä aivan niin innoissani kuin Reliefin korkanneista Simple Pleasure ja We're Going To Climb -singleistä. Ep:n biiseillä Sjöroos on paennut Reliefin orgaanisemmasta soundista kohti enemmän syntetisoitua äänimaailmaa. Kakkosbiisi Gee ja B-puolen eka biisi Don't You Know uppoavat vielä hitaammin kuin jo mainitut kaunokit, mutta innostumisrefleksin puutteesta huolimatta tätä levyä ei voi olla rakastamatta. Se on lempeä ja riittävän monipuolinen, jotta ep-muoto tuntuisi oikeutetulta. Enpä ole itse asiassa aikoihin ep-levyjä kuunnellutkaan.

Nyt sitten pian sitä täyspitkää, eikös niin?

Ja nyt kun luit tähän asti, niin osallistu lukijatutkimukseen! Ei mene kuin pari minsaa! Anonyyminä pysyt! 

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...