Pietarin Spektaakkeli - Tyttö lähtee tanssimaan

Yleensä en postaa biiseistä, kuten blogin vakkarilukijat tietävät (hei vakilukija, olet ihq). Nyt teen poikkeuksen. Pietarin Spektaakkelin biisi teki vaikutuksen.

Tykkäsin tosi paljon 2000-luvun alussa ilmestyneestä Pietarin ep:stä sekä TKU10-mixtapella olleista vierailuista. Kymmenen vuoden tauon jälkeen vuonna 2012 ilmestynyt Hopeatähti ei kolahtanut, ja viime vuonna ilmestynyttä blues(?)-levyä en ole edes kuullut.

MUTTA Pietarin ja Tykopaatin ja jonkun kolmannen häiskän Pietari Spektaakkeli toimii aivan uudella tavalla. Tai itse asiassa viime vuoden puolella Soundcloudiin ilmestyneet Kuu ja Pauloissa eivät innosta lähellekään niin paljon kuin tuossa alla näkyvä video Tyttö lähtee tanssimaan.

Pietarin laulutyyli on tyly, mutta bändin Madchester-soundi on aivan helvetin hieno! Pelkään tosin, että koko levyllä Pietari matelee Tuomari Nurmion jalanjäljissä yrittäen jotain rujoa bluesrokkia. Tyttö lähtee tanssimaan -biisin jälkeen sanoisin, että unohtakaa se god damn kusinen boogie ja siirtykää pysyvästi Factory Recordsin maailmaan.
This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pietarin Spektaakkeli - Tyttö lähtee tanssimaan

  1. Juha says:

    "Joku kolmas häiskä" on almighty Mitja Tuurala, soittaa tällä hetkellä mm. Nurmion "Spuget" -kokoonpanossa. Mulla biisistä tuli nimenomaan Nurmio -vibat, madchester ei kyllä tullut mieleen... Oliko joku tietty madchester -biisi/bändi mihin tämän yhdistit? Yhtäkaikki, biisi potkii ja kolisee eteenpäin upeasti!

  2. No en tiedä, jotenkin tuo biitti, tavallaan konemusamainen - tavallaan rhytm and blues toi mieleen sellasen Factory-poljennon. Mut muuallakin kun tätä vaikutetta levittelin niin kohtasin vain pään puistelua. Eli ehkä Factory Records ei ollut tekijöiden mielessä.

    Ja joo, Tuuralahan se. Näytti tutulta, mutta nimi ei tullut mieleen. Soundcloudista löytyvistä Pietarin SPektaakkeli -biiseistä tulee kyllä Nurmio-vibat

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...