Mitä Sinuhe Wallinheimon olisi PITÄNYT sanoa Radio Novan haastattelussa ja mitä hän OIKEASTI sanoi

Eilen somessa pyöri massiivinen paskamyrsky, jonka keskiössä oli kansanedustaja ja Suomen Jääkiekkoilijat Ry:n puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo. Kaikki lähti liikkeelle Radio Novan haastattelusta (eli tämä on nyt se totuus, kuunnelkaa).

Maikkarin oma uutistiimi pyöräytti oman kanavan - eli Radio Novan - haastattelusta jutun melko törkeän tarkoitushakuisesti valitulla kärjellä: Kansanedustaja puolustaa homouden piilottamista jääkiekkojoukkueessa. (Yleensä näin tarkoitushakuisen otsikon tekee joku muu kuin se media missä haastateltiin).

Sehän oli TAVALLAAN juuri sitä mitä Wallinheimo sanoi. Tosin hän sanoi MYÖS - heti aluksi - että pelaajayhdistyksen mielestä kenellä tahansa pitää olla oikeus olla homo. Tämä onkin tärkeä viesti, mutta vielä tärkeämpi viesti olisi se, minkä Wallinheimo kertoo tuleville jääkiekkoammattilaisille.

Ehkä juuri siksi ihmiset rupesivat jakamaan myös Helsingin Sanomien viime vappuna ilmestynyttä juttua, jossa on huomattavasti järkevämpi - eikä kohuja aiheuttanut - sävy.

Voitte kaikki kuunnella tuosta ensimmäisestä linkistä koko haastattelun. IHAN OIKEASTI Sinuhe sanoo siinä, että jääkiekossa ja monissa muissa joukkuelajeissa ilmapiiri on sellainen, että "homot eivät halua kertoa homoudestaan koska se voisi olla häiriötekijä koko joukkueelle". 

Jääkiekko on varmasti Suomen suosituimpia junioriurheilulajeja. Kaukaloissa ja jäähalleissa harjoittelee suuri määrä itsestään ja seksuaalisuudestaan epävarmoja tyttöjä ja poikia joille Wallinheimon olisi pitänyt lähettää rohkaisevampi viesti. Sinuhen olisi pelaajayhdistyksen puheenjohtaja minusta pitänyt - ja PITÄISI sanoa: "Me pelaajayhdistyksenä halutaan lähteä muuttamaan näitä asenteita. Tulkaa jääkiekkoilevat homot kaapista ulos, kyllä tästä selvitään, asenteet muuttuvat pikku hiljaa".

Nyt viesti on se, että pelaajauran aikana seksuaalista suuntautumista ei kannata kertoa, koska se voisi haitata joukkuetta. Minä en yritä olla tässä yhtään skandaali- tai tarkoitushakuinen, niin se Wallinheimo sanoo.

Vielä: Wallinheimo ei ole homofobinen. Hän on älykäs ja kyvykäs ihminen. MUTTA hänen pitäisi pystyä katsomaan lajiaan vähän avoimemmin silmin. Nykyisellään suomalainen jääkiekokulttuuri on kuin jenkkiarmeija vuoteen 2011 asti: Saat olla täällä, mutta älä kerro kuka olet.

Myöhemmin hän pyysi anteeksi "homokommenttejaan". Hän pyysi anteeksi sitä idioottimaista ja tarkoitushakuista väärinymmärrystä, että joku luuli hänen sanoneen että homous on sairaus. Niin hän ei sanonut, eikä sitä tarkoittanut. Asennepuolella on silti PALJON petrattavaa

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...