Top 6 kovimmat tv-sarjojen hahmot

Nämä ovat ei-paremmuusjärjestyksessä. Mutta kovimpia ovat silti. Huomaan, ettei mukaan mahtunut yhtään naista. Onko se minun vai tv-teollisuuden syytä? Hyvä kysymys. No, en valinnut hahmoja sukupuolen perusteella, vaan "kovuuden" eli paremmuuden.

Hahmojen kuvaukset eivät sisällä spoilereita, tai ainakaan mitään kovin merkittävää spoileria.

Nucky Thompson (Boardwalk Empire)
Steve Buscemi ei ole näyttelijänä todellakaan yksiulotteinen, mutta aika usein hänet on pistetty näyttelemään outoa tai mieleltään järkkynyttä vässykkää. Mutta Nucky Thompson ei ole sellainen. Boardwalk Empiren Atlantic Cityssä on vain yksi sheriffi, ja sen sheriffin toimista määrää Nucky Thompson.

Mutta kuten kaikissa hienoimmissa hahmoissa, Nuckyssä on ainakin kaksi puolta. Hän on loukattu ja kaltoinkohdeltu lapsi. Hän on järkkymätön bisnesmies. Hän osaa olla hurmaava. Hän on sosiopaatti?

PS. En ole katsonut Boardwalkin kaikkia kausia, eli älä spoilaa!


Agent Dale Cooper (Twin Peaks)
Lopulta aika ohueksi jäävä hahmo, jonka piirteistä kuitenkin pystyy arvailemaan kaikenlaista. Kun David Lynch on ollut sarjaa ja hahmoa suunnittelemassa, ei voi olettaa, että mikään vihje tarkoittaisi henkilöstä oikeasti mitään, mutta Cooper vaikuttaa äitihahmoa kaipaavalta, superälykkäältä ja kehittyneellä moraalitajulla varustetulta mieheltä.

Aikamoinen unelmavävy kaiken kaikkiaan. Mutta onko pedanttisuus ja taidot syitä siihen, että juuri hänet lähetetään tutkimaan Laura Palmerin murhaa? Vai tietääkö hänen pomonsa että Dale tykkää sellaisista jutuista?

Walter White (Breaking Bad)
Olen katsonut Breaking Badia vasta pari kautta (ja binge on parhaillaan käynnissä), mutta minusta jo nyt on selvää, että Walter White on yksi televisiohistorian upeimmista luomuksista. Kenties ainutlaatuisen tilanteensa ajamana Walterista kuoriutuu keskiluokkaisen miehen kahleita kaikkien maailman keskiluokkaisten miesten puolesta rikkova arjen sankari.

Oikeastaan Walter saattaa olla jopa kaikkien aikojen hienoin hahmo. Nero, joka on ajautunut paskaduuniin kykyjään hukkaamaan. Nalkuttava ja dominoiva vaimo, josta Walter kuitenkin haluaa pitää huolta. Vai onko se vain velvollisuudentuntoa?

Ja sitten KUITENKIN hän saa myös kicksejä pirin myymisestä ja rikollisista puuhista. UPEA hahmo, kerta kaikkiaan. Palvon, polvillani maassa. Ja kuten sanoin, en ole nähnyt kaikkia kausia, joten EI spoilereita.

Adebisi (Oz)
Suomeksi sarja on Kylmä rinki. Oikeastaan tästä sarjasta olisi voinut valita myös Tobias Beecherin, jonka kiirastuli on kaunista (ja usein piinallista) seurattavaa.

Mutta Adebisi se olkoon. Koska Adebisi on PAHA! Adebisille ei ole kehitetty mitään herkkää puolta, koska vankilassa kaikilla ihmisillä ei ole herkkää puolta. Vai onko? Olisi toisaalta ollut mielenkiintoista tietää, mikä teki Adebisista pahan, mutta toisaalta hänellä on vankilassa myös ystäviä - tai ainakin olosuhteiden pakosta syntyneitä ihmissuhteita.

Adebisilla on elokuvahistorian coolein look. Se pipo. Se pipo. Hänen pahuutensa ulottuu myös niin monille alueille. Hän ei pelkästään tapa. Hän myös raiskaa, narkkaa, huijaa ja juonittelee.

Eikä hän ole pelkästään eläimellinen tappaja, vaan muistini mukaan vastaa myös monesta huolellista suunnittelua vaativasta juonesta.

Jimmy McNulty (The Wire)
No niin, Wirestäkin olisi löytynyt monta mainittavaa. Stringer Bell, Omar Little tai Bunk esimerkkeinä. Mutta kyllä McNultyn Baltimoren vuokratalojen kokoisten demonien riivaama olemus on silti jotain niin unohtumatonta, ettei häntä voi jättää pois tältä listalta.

McNulty on tavallaan film noir -tyyppinen railakkaasti viinaan menevä ja naisia kaltoin kohteleva sankaripoliisi, mutta hänen ongelmiinsa mennään syvemmälle. Kamerat jäävät paikalle, kun film noir  -sankari ratkaisee jutun, tai joutuu pomojensa kanssa ongelmiin. Miten niitä demoneita ruokitaan?

Tavallaan McNultyn hahmo on monissa sarjan kohtauksissa niin ylikunnollinen, että pohjakosketuksen saamiseen on siksikin niin hieno kontrasti. Palvon.

George Costanza (Seinfeld)
Kaikkien aikojen antisankari. Kivapuheen antiruumiillistuma. Vittumainen nilkki, joka on me kaikki. Lukemattomia hienoja oivalluksia. Lähtee palaverista heti kun kertoo hyvän vitsin - riippumatta onko palaveri vasta alkanut vai lopussa. "To leave on a high note". Pihistelee hääkuluissa ja ostaa nuoltavia kutsukirjekuoria, morsian kuolee liimassa olevaan myrkkyyn. Olisi perinyt morsiamen vanhemmilta helvetisti rahaa. Tämä selviää tietysti vasta myöhemmin.

On aina kiukkuinen, johtuen tietysti vanhemmistaan jotka ovat aina kiukkuisia. Vihaa töitään, ja luistaa niistä aina kun voi.

On pikkumainen. Takertuu pikkuseikkoihin. Kaljuuntuu.


NO NIIN. Kertokaa kenet unohdin? Kuka on listalla liikaa?
EDIT: NONIIN VOI PASKA! MÄ unohdin HOUSE OF CARDSIN FRANK UNDERWOODIN! Kuuluisi EHDOTTOMASTI tälle listalle! FRANK ON MUKANA! Anteeksi kaikki :(This entry was posted in ,,,,,,. Bookmark the permalink.

2 Responses to Top 6 kovimmat tv-sarjojen hahmot

  1. Timo says:

    Yksi naishahmo, joka ei todellakaan olisi kiintiövalinta: Murphy Brown. Sai jopa USA:n varapresidentin tolaltaan.

  2. En ole Murphy Brownia koskaan päässyt katselemaan. Jos naishahmoja halutaan mainita, niin (sarjaa katsomatta, kirjojen perusteella) Daenerys Targaryen on varmasti kova,samoin FB:ssä mainittu Hyacinth Bucket, Seinfeldin ELaine ja saman näyttelijän Veep-hahmo. Onhan noita.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...