Arvio: Bill Burrin F Is for Family (Netflix)Arvioideni otsikoinnissa ei muuten ole mitään yhteinäistä hienoa systeemiä. Ikävä kyllä näin. Mutta olen suurin piirtein yhtä pedantti kuin virtahepovauva, joten ikävä kyllä näin. Otsikko yrittää kuitenkin kertoa, että kirjoitan tässä Netflixistä löytyvästä F Is for Family -nimisestä sarjasta, jonka pääosaa esittää ja osasta käsikirjoitusta vastaa stand up - ja podcast-suosikkeihini kuuluva Bill Burr.

Ensimmäisen kerran kun näin sarjasta trailerin, oli jotenkin epävarma olo. Animoidut perheet assosioituvat niin vahvasti Simpsoneihin, ja sitä huomattavasti joka osa-alueeltaan parempaan Family Guyhin. Onko tämä vain uusi lämmittely vanhoista aiheista, jonka ainut originelli juttu on 1970-luvun Amerikka viitekehyksenä?

Olin onneksi väärässä. Piirrosjälki saattaa aluksi hämätä, mutta F Is for Family on oikeastaan aika perinteinen draamasarja, joskin puolen tunnin jaksomittaan puristettu. Ehkä animaation mahdollisuuksia käytetään muutaman hahmon karrikoimisessa, mutta muuten piirretyt hahmot mahdollistavat vain räikeämpiä polarisaatioita ja herkkien asioiden ronskimman käsittelyn.

Lyhyesti sarjassa on kyse USA:n itärannikolla asuvasta perheestä, jonka isä käy lentokentällä töissä ja yrittää tasapainotella johtajien ja ay-liikkeen välillä. Kotona on elämänsä tyhjyyttä Tupperwarella täyttävä kotiäiti, progea ja pilveä rakastava teinipoika ja kaksi tenavaa. Kuuden jakson aikana käydään läpi jokaisen kipukohtia aidosti hauskalla tavalla, eikä vain tyydytä nauramaan 70-luvun hölmöyksille.

Bill Burr on tietysti loistava perheenisänä, koska hän usein podcastissaankin marisee osin samoista aiheista. Mieskuva ja sen muutos. Thank dog Bill Burr osaa pohtia mieheyttä tuhdin itseironisesti.

Kuuden jakson kausi on valitettavan lyhyt, ja toivonkin että Netflix päättäisi tilata lisää. Nyt tarina pääsi vasta alkuun.

Lähin vertailukohta olisi ehkä Mike Judgen (Beavis & Buttheadin luoja) King of the Hill, mutta se sarja ei hahmojensa mehukkuudesta huolimatta koskaan kulkenut minnekään, vaan oli enemmän perinteinen sitcom, jossa samoista kipukohdista pyöräytetään viikko toisensa jälkeen uudet vitsivariaatiot. F Is for Family on tässä mielessä 2010-luvun draamasarja, jossa hahmot kulkevat eteenpäin ja kehittyvät.

Suosittelen, siis.

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...