Lapsuuden parhaat piirretyt tv-sarjat top 6

Trip down memory lane babies! Idea postaukseen tuli kun näin ihan sattumalta YouTubessa M.A.S.K.:in alkupätkän.

Lapsena tv-kanavadieettini koostui lähinnä Sky Channelista ja Super Channelista, ja varsinkin ensin mainitun ohjelmista DJ Cat Show ja Fun Factory. Noista ohjelmista taitavat olla peräisin myös kaikki tässä mainitut.Huomionarvoista on myös se, että minä ja pikkuveljeni käytännössä opimme englannin kielen näistä sarjoista, koska tekstityksiä tai dubbausta ei ollut.

NÄMÄ EIVÄT OLE PAREMMUUSJÄRJESTYKSESSÄ

1. M.A.S.K.


Tuon intron näkeminen herätti niin monia muistoja. Jollain lailla läheisempi kuin Transformers tai G.I. Joe, joista tämä oli selvästi matkittu. Minulla oli myös M.A.S.K.-tarrakirja! Joskus pitäisi varmaan ehtiä ahmimaan tämän sarjan jaksoja, jos olisi jotain sopivia stimulantteja tarjolla.

Venom oli Mask-väen vastustaja eli pahisporukka, jonka pääpomo muistutti hieman merimiestä tai jotain brittipapparaista. Klassista kamaa.


2. G.I. Joe


Kuten tuossa jo mainitsin, M.A.S.K. oli selvä kopio tästä Yhdysvaltain merijalkaväen erikoisjoukosta kertovasta sarjasta. Jotain mahtavan 80-lukulaista on siinä, että lasten sankarit olivat amerikkalaisia sotilaita.

"Fight for freedom wherever there is trouble, G.I. Joe is there". EI TÄLLAISIA SARJOJA ENÄÄ TEHDÄ!

Cobra Commander oli tässä pahisjoukkona. Heti kun etsin näitä klippejä, olin valmis jäämään sarjaan jumiin uudestaan.3. Teenage Mutant Ninja Turtles


Voi herramunjee miten tätä fiilisteltiin! Meillä oli jopa TURTLES-MAJA samalla kadulla asuvien Jaakon ja Johanneksen pihalla. Minä olin Donatello. Siis se, jolla oli se keppi.

Tietokilpailukysymys: Kuka loistava radiojuontaja tunnettiin myös MC-nimellä Tikku?

Tikku oli siis tietysti turtlesien sensei, ja myös viemärirotta. Tässä oli muuten kaikkien aikojen oudoin pahis, se saamarin AIVOKASA.

G.I. Joen esimerkistä poiketen tämän sarjan uusintaversio on väkivaltaisempi ja vähemmän piiloboheemi kuin todella rento alkuperäisversio.


4. HE-MAN

NO SIIS. Nämä eivät ole paremmuusjärjestyksessä. Tämähän oli KO-VIN. Päiväkodissa jo kysyttiin jonkun isosiskolta, että mitä tarkoittaa He-Man. "Hän-Mies". Pettymys oli kova. Onneksi hän on kuitenkin MASTER OF THE UNIVERSE.

Näin kovia sarjoja ei ole tehty aiemmin eikä myöskään sen jälkeen. Oikeasti, tekis mieli välillä repiä jotkut dog damn Bakuganit lasten kädestä ja pistää ne YouTubesta katsomaan HE-MANIA!

Pahis on LUURANKOMIES SKELETOR! Jolla on PAHA EUKKO. Tämä oli siitä sukupuolinen sarja, että He-Mannillakin oli muija. Tietysti paljon heikompi kuin He-Man ja herkästi pulaan joutuva.

HE-MAN, and the MASTERS OF THE UNIVERSE. "By the power of Grayskull, I HAVE THE POWER"

MInulla oli muistaakseni He-Man, Moss Man (joka suihkutti vettä), sitten sellainen ukko jonka silmät nousivat ylös ja ehkä Orko. En muista mitä pikkuveljellä oli. Mutta naapurin pojalla oli enemmän!5. Peukaloisen retket


No okei, ei kaikki voi olla amerikkalaista sotaa. Yksi rakkaimmista oli myös Nils Holgersson ja Peukaloisen retket! Jotenkin tästä kirjoittaminen tuntuu niin valjulta noiden räiskintöjen jälkeen, mutta vahvaan alkuperäistekstiin nojaava tarina on varmasti jättänyt sydämeen paljon enemmän pääomaa kuin kaikki jenkkiräiskinnät yhteensä.

Ruotsalaiset ovat parhaita kertomaan satuja. Tämän klipin katsomisesta tuli aavistuksen surumielinen mutta kauniin nostalginen fiilis.6. Nikke Knatterton

Jo toinen ei-jenkki! Olisiko niin että tuo Peukaloisen retketkin on saksalaista tuotantoa, mutta tämä on ainakin! Lapsena sarjan sarkastinen ja kieroutunut sävy meni melko lailla ohi, mutta näitä näytettiin 90-luvulla uusintana telkkarissa jolloin fiilikseen pääsi paremmin kiinni.

En muista ihan varmasti, mutta luulen, että näitä näytettiin 1980-luvulla ihan lasten katseluaikoihin. Sarjassa on kuitenkin sen verran seksuaalisuutta, että sen olisi luullut pelottaneen Ylen ikärajavartijat. Onneksi ei.

Toisaalta kun näitä katsoo, niin minä katsoin lapsena lähinnä sotaa ja taistelua, ja "ihan" hyvä minusta silti tuli. MINÄ-peruste tv-väkivallan turvallisuudelle.This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lapsuuden parhaat piirretyt tv-sarjat top 6

  1. Smagardi says:

    Nikke Knakkerton oli, ja on vieläkin, ihan huippu. Onneksi on sentään Youtube josta nostalgisoida aina kun tulee jokin tietty jakso mieleen. Ylekin voisi tykitellä nämä vaikka Areenaan esille, jos nyt ei ihan telkkariin asti. :>

    Peukaloisen retkissä ja Taotaossa pidin lapsena erityisen paljon kertojaäänestä ja siitä, miten alkuperäiset äänet oli jätetty suomidubbauksen alle. Just nyt en muista, että oliko Tohtori Sykerössäkin näin, mutta muistaakseni kyllä.

    He-Manista ei tule enää nykyään mieleen mitään muuta kuin tämä: https://www.youtube.com/watch?v=ZZ5LpwO-An4

  2. Jussi says:

    Suvi, kyl Sykerökin on dubattu niin! Nykylapsen korviin se olis varmaan ärsyttävää, mut silloin ihan peruskauraa.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...