Levyarvio: Yournalist - Slippery & Infected (ep)

Mitä Turkuun kuuluu? Ja pari muuta Turku-vitsiä.

Turussa osataan tehdä musiikkia. Ainakin Ruohosen veljekset (nuorempaa kaartia) ja The Friendistäkin tuttu Mikko osaavat.

En edes yleensä jaksa kuunnella ep:itä, jotenkin ne ovat sellaisia onnettomia väliinputoajia irtoraitojen ja albumien välissä. Tätä käsitystä pitänee muutenkin muuttaa, sillä tulevaisuudessa 8-12 biisin albumit saattavat käydä harvinaisemmiksi. Slippery & Infected on joka tapauksessa ensimmäinen ep aikoihin, josta innostuin tosissaan.

Ensin kuultu biisi Nigerian Girl (jota soitin radiossakin melko lailla) oli toki ilmeinen Vampire Weekend -pastissi, mutta tarkasti kuunnellessa biisissä oli paljon muutakin. Se ikäänkuin kuoriutui VW:stä tanssittavaksi altsurockiksi.

Se ei kuitenkaan kerro mitään koko levyn annista. Toisena biisinä kuullaan Fucking, joka on supersärötetty powerpop-pala. Powerpop nouseekin ep:llä päällimmäiseksi, sillä paras biisi No Time To Kill You hakee Pixiesiltä ja ehkä jopa Cheap Trickiltä verta ja pistää sitten ranttaliksi.

Hi-Fi Tourist, se on taas kuin 1980-luvun R.E.M.iä, tai ehkä mielijohde tulee alitajuisesti New Adventures in Hi-Fi:stä (joka ei tietenkään ilmestynyt kasarilla), en tiedä.

Powercock Fantasia on taas särötettyä powerpoppia, mutta jälleen helvetin riemukasta. Levy kestää vartin, yleensä se tulee kuunneltua vähintään kahdesti putkeen.


Tämä ei ole mitään blogimusiikkia varsinaisesti, siihen se on liian rämäpäistä. Ei siitä myöskään koko kansan suosikkia tule, mutta eipä minun rakastamastani musiikista muutenkaan yleensä tule. Äärimmäisen tutustumisen arvoinen paketti joka tapauksessa.

En jaa  jackrussellinterrierinkuvia ep:ille, mutta neljä tähteä tämä saisi jos tekisin arvion lehteen.

Kuunnelkaa! Soundcloudista löytyy Nigerian Girl, muut voitte ostaa levykaupoista tai bändin kotisivujen kautta.

Yournalist by drinktonightrecords

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

3 Responses to Levyarvio: Yournalist - Slippery & Infected (ep)

  1. Aika erikoista shittiä? Paikoin ihan kivaa. Paikoin päinvastoin. Varsinkin noi chillimmät kohdat risoo ihan vitusti.

  2. Unknown says:

    Ihan samoilla linjoilla olen muuten, paitsi että mun mielestäni Nigerian Girl on ep:n paras biisi ja yksi parhaista kotimaisista tänä vuonna muutenkin. Olin ajatellut kirjoittaa jotain levystä itsekin, eli aion nyt unohtaa tämän sun kirjoitukses, etten kopioi tai kontraa.

  3. Joo, ehkä mä vaan oon kuunnellut Nigerian Girliä niin paljon et toi No Time TO Kill You tuntuu parhaimmalta. Oon siis NG:tä ihan tosissaan luukuttanut joku 30 kertaa, mikä on mulle äärimmäisyyttä.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...