Ensimmäinen ongelma Kindlen kanssa - älä osta tätä lisävarustetta!

Hehee, minulla on entisessä duunissa pitkä kokemus klikkaukseen houkuttavien otsikoiden kehittelyssä, mutta en ole tässä blogissa tätä taitoa juuri hyödyntänyt. Nyt pienesti kokeilin sitä. Tosin hittien maksimoimiseksi tuo otsikko olisi voinut olla esimerkiksi "Jenkkifirman hittituotteessa outo ongelma - älä osta tätä lisälaitetta".

Rakastan edelleen Kindleäni lujasti, mutta viime viikkoina siinä on ollut outo ongelma. Se nimittäin kadottaa välillä sivunumeron, ja toisinaan vaatii uudelleenkäynnistyksen kun sen herättää unitilastaan. Käynnistys kestää raivostuttavan kauan, normaalitilassa se herää n. sekunnissa. Viime viikon aikana laite ei ole tahtonut herätä ollenkaan. Pakkasesta johtuvaa, ajattelin, luen nimittäin Kindleä yleensä junassa, johon astumista on edeltänyt oleskelu jääkylmällä asemalaiturilla.

Olin jo valmistautunut lähettämään sen takaisin Amazonille, harmitellen pitkää väliaikaa ennen sen saapumista. Onneksi googlailin asiaa hieman tarkemmin ennen sitä.

Selvisi nimittäin, että Amazonin itsensä suosittelema suojuskansi - ja nimenomaan sellainen malli joka minulla on - aiheuttaa tuon ongelman. Siis aivan kirjaimellisesti samanlaisista "oireista" kirjoittavat käyttäjät Amazonin sivuilla. Koska Amazon on tolkun verkkokauppa, he eivät tietenkään ole sensuroineet näitä palautteita. Eivät tosin silti ole suoraan myöntäneet, että ongelma olisi järjestelmällisesti kaikissa viimeisimmän sukupolven laitteissa. Sen verran hyvä verkkokauppa Amazon kuitenkin on, että myöntävät palautusoikeuden kaikkiin tuonmallisiin suojakuoriin, huolimatta siitä kuinka vanha ostos on kyseessä.

Sinne minunkin suojakuoreni siis menee. Pitää hommata tilalle joku sellainen, jossa Kindle kiinnittyy kuoreen kulmistaan, ei sivussa olevien reikien kautta. Nimenomaan reikiin ujutettavat hakaset aiheuttavat ilmeisesti tuon ongelman.

Muuten kaikki sujuu Kindle 3:ni kanssa edelleen mahtavasti. Lukufanaatikkona kirjojen helppo saatavuus ja kohtuullinen hinta (plus tietty ne sadat tuhannet ilmaiset vanhat kirjat) pitävät mielen virkeänä.

Sain tuossa eräänä iltana luettua J. G. Ballardin mainion omaelämäkerrallisen lapsuudenkuvauksen Toisen Maailmansodan aikaisen Shanghain vankileireiltä, nimeltään Empire of the Sun. Teki mieli aloittaa heti uusi kirja, joten pistin FB:hen ja Twitteriin kyselyä. Nimimerkki Tuotta-Jani suositteli Jay-Z:n Decoded-kirjaa, jonka olin suunnitellutkin lukevani. Minuuttia myöhemmin se oli Kindlessä, ja lukeminen pääsi alkamaan.

Hieno laite, hieno kirja. Tosin edelleen kiusaa se, etteivät suomalaiset kirjakaupat tue Kindleä. On totta että Amazon käyttää itsekin kopiosuojattua formaattia, mutta suomalaiskauppojen suojatut PDF:t tuovat ikäviä kaikuja digitaalisten musiikkitiedostojen DRM-helvetistä. Olisi joka tapauksessa hauska lukea välillä suomenkielisiäkin kirjoja. Esimerkiksi Tuomas Kyrön Urheilukirjan, joka vaikuttaa esittelyn perusteella hienolta esseekokoelmalta.

Okei, turha kai suomalaisten e-kirjakauppiaiden olisi Kindleä tukea tekemällä tuotteistaan sille sopivia, mutta hommassa saattaa käydä niinkuin iTunesille musakaupassa: Heillä on kopiosuojaus, mutta ainakin se toimii, eikä vaikeuta kuluttajan ostamista tai tuotteen kuluttamista. Avoimet PDF:t vaan perkele.


Summa summarun: ÄLKÄÄ tilatko tällaista Kindle-kuorta, vaan sellainen joka pitää Kindlen kulmista paikoillaan.

Päivän biisinä TV-Resistorin TODELLA KAUAN odotettu uusi biisi Ilta aikaa, joka siis tulevalta EPONYYMILTÄ julkaisulta. Toimii hei!

Tv-resistori: Ilta aikaa by Fonal Records

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ensimmäinen ongelma Kindlen kanssa - älä osta tätä lisävarustetta!

  1. Smagardi says:

    TV-Resistori! Voi ei, miten olen voinut unohtaa tämän bändin olevan olemassa? Kiitos kiitos kiitos, että muistutit sen olemassaolosta. :)
    Tänä iltana youtube huutaa jos heidän biisejä sieltä vielä löytyy.

  2. Eipä mitään Suvi, tiettävästi nyt pitäisi olla levyä tulossa, aika pitkä aika on siitä Serkut rakastaa paremmin -levystä...

  3. Smagardi says:

    Jep, rupesin ihan miettimään kuinka kauan aikaa on kulunut siitä kun fiilistelin numeroita ja viimeistä hidasta. Aikas monta vuotta ja siitäkin pitkä aikaväli unohduksissa. Pakko laittaa levy (vanha ja ehkä tämä uusikin) hankintalistalle ettei pääse taas unohtumaan. Vaikka onhan nämä vanhojen musiikkituttavuuksien löytämiset aina yhtä riemukkaita tapahtumia. :)

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...