Olenko liian vanha vai onko Provinssin esiintyjälista karmea?

Oli aika, jolloin kaikille suomalaisille isoille festivaaleille osui artisteja, joiden näkemistä odotti jo montaa kuukautta etukäteen. Suurin osa näistä osumista löytyi Provinssirockin esiintyjäluettelosta, vaikka toki Ilosaaressa, Ruississa jne. oli myös paljon huippuja.

Olen 31-vuotias. Tämän vuoden Provinssi-katalogi näyttää kammottavalta. Kulkevatko korrelaatio ja kausaatio tässä tapauksessa käsi kädessä? Suuren yleisön silmissä tuo näyttää nimittäin olevan hyvä kattaus, lippuja kun on myyty paria edellisvuotta rivakampaan tahtiin.

Tänään ilmoitettiin kolme uutta suurta nimeä, mikä onkin syynä tämän blogimerkinnän kirjoittamiseen. Avataanpa hiukan tuota esiintyjälistaa.

Avenged Sevenfold on parhaimmillaan ihan siedettävä yhtye. Varsinkin jos on päässyt nauttimaan juhlajuomaa niin sitä on varmasti ihan kiva väijyä. Mutta pahimmillaan ja nykyään se on sellaista geneeristä radiorock-metallia.Liioitellun suurilla lävistyksillä varustettu bodariÄIJÄ ähkii biisistä toiseen toistuvan junttariffin päälle lemmentuskiaan.

Social Distortionin faneihin en ole koskaan kuulunut, mutta White Light, White Heat, White Trash -levyn aikaisen yhtyeen katsoisi ihan mielellään livenä, onhan se Mike Ness kuitenkin pseudolegendaarinen kaveri. Mutta kun olen sitä uutta levyä kuunnellut, niin pahoin pelkään että aikamoista länkyttelyä on odotettavissa. Joka tapauksessa ei mitään festarikiiman nostattajaa.

Pendulumin ainut markkina-alue kotimaansa ulkopuolella on ilmeisesti Suomi. Olen tosissani yrittänyt, mutta en pysty ymmärtämään tätä musiikkia alkuunkaan. Tulee ihan mieleen jotkut vanhat eurodance-yhtyeet, joilla oli parissa biisissä HEVIKITARISTI, joka soitti jotain kahden pennin hard rock -riffiä jumputuksen päälle. Pendulumin tapauksessa eurojytke on korvattu äänisoftan mukana tulleella drum & bass -biitillä. On sitä varmasti kiva kaljoissaan hyppiä, mutta en nyt keikan odotuksesta puhuisi.

Aiemmin julkaistuista The Soundsille on syömmessäni pehmyt paikka, ja varsinkin kun bändi on freesiytynyt Better Off Deadin kevyt-elektro-rockin myötä voi keikasta tulla ihan kiihkeäkin - Sounds tosin on esiintynyt Suomessa n.5000000 kertaa. System of a Downin paluu nyt on tehty $ puutteen takia, mutta onhan niiillä helvetisti hyviä biisejä, ja parhaimmillaan voivat räjäyttää pankin. DJ Shadow'n keikka on kait ainoa jota aidosti odotan, kun viime kesän Ilosaari tuli missattua.

Mutta se tunne, että festivaalilla olisi mielenkiintoisia esiintyjiä, ja sinne menoa odottaisi jo talvella, on kadonnut. Kai se sitten johtuu iästä. Jos en menisi tuonne töihin, en varmasti menisi paikan päälle. Tosin tunnelman ja seuran takia duunireissusta Provinssiin tulee varmasti hauska, mutta kun tässä on nyt kysymys nimenomaan siitä odottamisesta.

En toisaalta pidä hirveän aikuisesta musiikista (kaikki My Chemical Romance -fanit kädet ilmaan), mutta nämä eivät nyt osu ollenkaan. Ilosaaren esiintyjistä ensimmäiset julkistetaan ensi viikonloppuna, ja Ruisrockin helmikuun lopulla. Onkohan Pendulum sielläkin?

Ja sitten huhu. En tiedä ovatko kaikki jo kuulleet tämän huhun, mutta KUULEMMA Pulpin paluukiertue ulottuisi myös Flow-festivaalille. SE olisi jotain, tai siis lähinnä kusisin hunajaa Pulpin näkemisestä. Tulevat myös Way Out Westiin Göteborgiin, joten eivätköhän tännekin.

En nyt halua typistää koko blogia niin, että tälläiselle hipsterille vain Flow'ssa olisi jotain hyvää. EI, en ole mikään Flow-henkilö (vaikka siellä yleensä parhaat bändit onkin). Haluan uskoa, että myös rockin ja muun yleismusan parista saadaan hyviä esiintyjiä edes JOLLEKIN Suomi-festarille. Tuska on kesän toinen pakollinen etappi, sieltä löytyy taatusti taas tukku mielenkiintoisia nimiä.

Otetaanpa ihan vertailun vuoksi loppuun, haluaisitko nähdä mielummin tämän:...vai tämän

This entry was posted in ,,,,,. Bookmark the permalink.

14 Responses to Olenko liian vanha vai onko Provinssin esiintyjälista karmea?

 1. Juhani says:

  Jopa mäkin oon kuullu ton Pulp-huhun, joka taitaa vahvistaa, et se on aika epätodennäköistä..:D

 2. - says:

  Pulp +9432665800

  Pendulumista en voisi olla enempää samaa mieltä (yäk), Avengediin en ole yhtään tutustunut (eipä sekään kovin ihmeelliseltä kuulosta) ja SOTD on tästä sarjasta ainoa jonka ehkä haluaisin nähdä (Toxicity on metallisinta, mihin hipsteri makuni sallii minun kurottautuvan). Tuskin siis lähden näihin karkeloihin tai yleensä minnekkään suomifestareille ehkä Flowta lukuunottamatta... :(

  Ja ai niin *nostaan käden ilmaan*

 3. Mikko says:

  No hyi aika kaameeta kyllä.. Kuulostaa jo melkein yhtä kaameelta kun viime vuoden kattaus ruisrockiin.. PULP SUOMEEN TODELLAKI!

 4. Anonyymi says:

  Ruisrockhan oli viime vuonna melko hyvä! B&S, Midlake... no, ehkei kyllä muuta erityisen siistiä mutta noi sytytti itseäni riittävästi.

  Tosta Provinssin tulevasta ohjelmasta täysin samaa mieltä. Pysyttelen kaukana. Silti noitten julkistaminen vähän ilahduttaa, sillä nyt joensuulainen suosikkifestarini ei tuhlanne eurojaan mihinkään helkutin Avenged Sevenfoldiin. Sunnuntaita ja ekoja Ilosaari-tietoja odotellessa.

 5. Lauri says:

  Eipä Provinssi suuria ilon kiljahduksia ole saanut aikaan viimeiseen kuuteen vuoteen kuin kerran. Sekin oli 2008. Muuten on ollut kyllä todella surkeaa. Todella riskitön ja tylsä ohjelmisto. The Qemists taitaa olla ainoa, joka ei ole aiemmin käynyt Suomessa.

  Aikamoinen veto olisi Flow'lta jos Pulpin nappaisivat. Taitaa silti olla vähän liian iso nimi niille, vaikka ovat laajentaneet vuosi vuodelta. Peukut pystyyn silti!

 6. Mikko says:
  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
 7. Mikko says:

  Joo, unohdin kokonaan Belle and the Sebastianin ja midlaken, vaikken kylläkään midlakesta niinkään välitä, mutta oli silti mielenkiintoinen kiinnitys. Ja Prince Of Assyria oli kans hyvä.. Noh, kun rupee enemmän miettimään, niin olihan siellä ruississakin ihan okei artistit.. Mulla on vaan jäänyt mieleen se, kun ekat satsit ilmoitettiin ja siellä oli nää perus The Sounds, Billy Talent, The Ark, Flogging Molly jne. Hohhoijaa.

 8. Anonyymi says:

  No olipa omaperäinen aihe postauksella, jokavuotinen aihe siinä missä koirienjätökset mielipidepalstoilla... ei sillä että itse lähtisin tuonne (mistään hinnasta), mutta eiköhän provinssi noilla tähän asti julkaistuilla bändeillä myy aikamoisen läjän lippuja. Kansan syvät rivit ovat melko lailla erilaiset kuin blogimaailmassa. Täytynee lähteä taas ulkomaille hyvien festareiden perään.

  ps. Pendulum meni uusimmallaan brittien albumilistan kärkeen, melko hyvin bändiltä, jonka markkina-alue on Australia ja Suomi. Musiikkityylin päälle en tosin itse ole koskaan ymmärtänyt.

  Pulp olisi kyllä loistava. Tosin ei tunnu täysin Flow nimeltä, Flow kuitenkin pitänyt omaa tyyliään yllä. Esimerkiksi The National jäi viime vuonna hankkimatta, vaikka oli Way Out Westissä, koska ei kiinnostanut Flow:ta. Olisi varmasti usealle festariyleisöstä kuitenkin ollut mieluisa.

 9. Viime vuonna jäi pitkästä aikaa Provinssi väliin, sitä edellisinä vuosina olen edes JOTAIN sieltä löytänyt. Vaikka onhan toki aina niitä jotka vetävät jonkun "nomuistankunoliCultCureRedHotChiliPeppers"-kortin esiin.

  Se oli muuten hieno Ruis vuonna 2008 kun oli Interpol ja National. Ja Primal Scream (jota en tosin nähnyt). Kolme nimeä...

  Okei okei, Pendulumista tykätään muuallakin, Briteissä varmasti ennen Suomea. On se silti paskaa.

  Pulp-huhu toivottavasti vahvistetaan tai kumotaan pian. Ei se taida ihan Kaisaniemenpuistoa täyttää, ja Helsingin sisäkeikkapaikat ovat liian pieniä, mutta toivottavasti joku hyödyntää Pulpin Göteborgissa käymisen.

 10. sama anonyymi says:

  Viime vuosina Flow julkistanut ensimmäiset kiinnitykset huhtikuussa (uskomatonta mutta totta!), joten saa valitettavasti vielä odottaa aika kauan, jos jatkavat samalla linjalla.

 11. Aivan. Halusin tuoda tällästä huhukulttuuria omaan blogiini, ei tosiaan miltään asioiden kanssa oikeasti tekemisissä olevalta lähteeltä kuultu tämä, joten voi hyvin olla että jää Pulppi Göteborgiin. Way Out West -reissu vois olla varteenotettava vaihtoehto sekin.

 12. marsu says:

  Juu-u, eipä taida Provinssi yltää meikäläisen TO DO-listalle tänä vuonna. Social Distortion tuli nähtyä livenä parisen vuotta sitten ja DJ Shadow viime vuonna. Kumpikin jees, mut ei must.

  Pendulumista puhuttiin junkkapiireissä aikoinaan "kiksujunkkana" - juu, ei kiitos.

  Toivon, että joku suomalaisen festarijärjestäjä nappaisi (lue: onnistuisi saamaan) Pearl Jamin ohjelmistoonsa kun ilmeisesti on jotain 20-vuotisspektaakkelia luvassa. Niin ja vielä vanhemmista & paremmista myös Pixies keikkailee taas <3
  Entäs Deftones? Viime vuonna tuli uusi hyvä levy, mutta eipä ole bändiä näkyny näillä leveysasteilla vaikkakin Euroopassa ovat viihtyneet.

  Noista kahdesta vaihtiksesta tietysti PULP! Ei haittaa vaikka tulis Ruissiin, kivasti olisi toinen kerta Pulppia Ruissalossa <3

 13. Missä Primus? says:

  Olen blogistin kanssa melko pitkälle samaa mieltä Provinssin laimeudesta. Silti on hämmentävää, että hän kuvaa kattausta 'kammottavaksi' ja sen jälkeisessä analyysissä tulee kuitenkin ihan suhteellisen positiivisia näkemyksiä useista buukatuista bändeistä. Käyttäisin ehkä mieluummin ilmaisua 'tylsä', koska sitähän se ennen kaikkea on.

  Kammottavaan tarvittaisiin hieman enemmän nickelbackeja ja adamlambertteja. Tuota mainitsemaasi festariodotusta synnyttää aikamonelle kolmekymppisellekin jo System of a Down ja Dj Shadows.

 14. Se on se kärjistäminen, pitää mielen virkeänä :D

  Uudet esiintyjät ovat karmeita, muut no joo -tasoa.

  Marsu se heitteli kovia ehdotuksia. Olin jo ihan VARMA (huhuja taas) viime kesänä, että Pearl Jam tulis Suomeen. Olisi todella hienoa nähdä bändi nyt, kun Backspacer on niin järkyttävän kova levy - ovat varmasti hienossa vireessä. Deftonesin menisin katsomaan koska tahansa vaikka sen kahdesti olen Provinssissa nähnytkin.

  Pixies on kuulemma aika väsynyt nykyään, mutta kyllähän sekin olisi komea.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...