Levyarvio: Onko Elbow tämän vuoden National?

Uuuuu mikä johdatteleva ja äkkikatsomalta provosoiva - vaikkei todellisuudessa ollenkaan provosoiva - otsikko.

Elbow'n Build a Rocket Boys! se vaan taitaa olla tämän vuoden High Violet.

Brittiläinen setäindiebändi Elbow oli vielä ennen viime levyään (Seldom Seen Kid) saarivaltion "tarkoin varjeltu salaisuus", mikä tarkoittaa sitä, että vaikka kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että bändi on helvetin hyvä, ei se näy levymyynneissä. Kunnes tuli Seldom Seen Kid, jota kaupattiin satoja tuhansia kappaleita.

Itse olen pitänyt Elbow'ta ihan ok bändinä, mutten ole riemusta kiljahdellen noita edellisiä albumeja kuunnellut, varovaisen innostuneesti korkeintaan. Sellasta hyvää, mut ei mitenkään superkovaa musaa.

Nyt olen parin viikon ajan kuunnellut pikku hiljaa kasvavin annoksen Build a Rocket Boys! -levyä, ja tunne on hiukan samanlainen kuin alkutaipaleella High Violetin kanssa. Tajuaa koko ajan kirkkaammin, miten helvetin hienoa musiikkia levy sisältää. Huomaa vaihtavansa suosikkibiisiä. Olevansa rauhaton jos ei saa kuunneltua levyä edes parin biisin verran päivässä.



Kyllä niitä suosikkeja tosiaan tältä levyltä löytyy. Jesus is a Rochdale Girl on hölmö biisinnimi, mutta voi herra jeesus (pun intended) miten kaunis biisi se on!

Tai avausraita The Birds. Muhkeaa, eeppistä kamari-indietä. Tai kakkosbiisi Lippy Kids, kohoava kaunokki. Tai vääjäämätön, herkkä Night Will Always Win.

Minä rakastan tätä levyä.

Lisäksi Elbow'n laulaja Guy Garvey näyttää ihan Ricky Gervaisilta.

Build a Rocket Boys! saa kymmenen jackrussellinterrierinkuvaa.  Ns. VITUN KOWA.

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

2 Responses to Levyarvio: Onko Elbow tämän vuoden National?

  1. Laura says:

    Siis voi jeesus jussi! Kirjoitin tästä aiheesta kolumnin, joka ilmestyy perjantaina vasta, ja nyt vaikuttaa siltä, kuin olisin kopsannut koko tekstin tästä. Mainitsin Gervais-yhdennäköisyydenkin! SE ON MUN KEKSIMÄ! Nyt kuolen häpeästä. Toivottavasti KUKAAN ei lue tätä sun blogia!

  2. AHAHAHAHAHAHAHAHAH

    Tätä lukee n. 100-350 ihmistä päivässä. Onneks olit nopeasti kommentoimassa tätä.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...