David Fincherin Girl with the Dragon Tattoo vaikuttaa lupaavalta

Luin varmasti koko planeetan viimeisenä Stieg Larssonin Millennium-trilogian. En oikein jaksa dekkareita, mutta onneksi entisen työpaikan toimari sai patistettua lukemaan ne.

On nimittäin järkyttävän hieno kirjasarja! Voi vain ihailla Larssonia, rasisminvastaisen työn rahoittamiseksi kirjoitti öisin pari dekkaria...

Ruotsalaisia elokuvaversioita en ole nähnyt, ja kun ensimmäistä kertaa kuulin, että jenkitkin tekevät omat versionsa, en odottanut tai ajatellut oikeastaan mitään. En siis edes tiennyt, että David Fincher tulee ohjaamaan nuo elokuvat.

Eilen asiat muuttuivat, kun YouTubeen "vuosi" elokuvan teaser trailer. Kuten Mashable kirjoittaa, kyseessä on selvästi Sonyn suunnitelmallisesti viraaliksi tehty "red band" -kieltomerkillä varustettu traileri. Vai miten muka leffateatterissa salaa kuvatun trailerin äänet olisivat noin hyvät? Tai miten kuva on alun "leffateatteriympäristön" vilauttamisen jälkeen niin hyvä?
FIncherin tulkintaa joka tapauksessa odotan. Synkkyyttä ja likaa, painajaisia. Ja paras slogan: Feel bad movie of christmas.

Atticus Rossin kanssa saadun Oscarin jälkeen Trent Reznorin leffamusat ovat ilmeisesti entistä kysytympiä. Tuossa trailerissa kuultava versio  Led Zeppelinin Immigrant Songista on ainakin mahtava.

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

4 Responses to David Fincherin Girl with the Dragon Tattoo vaikuttaa lupaavalta

 1. Mä olen kovasti tykästynyt kirjasarjaan myös eivätkä ole elokuvatkaan (ne ruotsalaiset) huonoja. Aion toki katsoa nämä amerikkalaisetkin, mutta eniten odotan josko puheet neljännestä kirjasta pitävät paikkansa.

 2. Juu, oon kans kuullut kehuja noista ruotsalaisleffoista, mut ei ole tullut katsottua. Ehkä nyt katson ensin tämän jenkkiversion.

  Mitä tulee neljänteen kirjaan, se tarinahan tais loppua aika sopivasti siinä kolmannessa, mut eikös se Larsson ollut kirjoittanut sen neljännekin - ainakin jonkun version.

  Toivottavasti se avovaimo saa rahat neljännestä kirjasta.

 3. Aino says:

  Ei loppunut tarina sopivasti kolmanteen kirjaan! Jäi paaaaaljon aukkoja, esim. Lisbethin mystinen kaksoissisar, jota väläyteltiin aina välillä, mutta asiaa ei kunnolla kuitattu missään vaiheessa. Muitakin selvästi avoimia kysymyksiä jäi kyllä, mutta mä en muista niitä - itse kun luonnollisesti luin kirjat ihan painotuoreeltaan, hyvä kun olivat ehtineet vähän koneiden jäljiltä viiletä :) Eli neljättä osaa odotellessa. Ja se avovaivo olis kyllä niiiiin massinsa ansainnut.

 4. Okei okei, otan sanani takaisin :D Olihan se Larsson tietysti ajatellut neljättä kirjaa edellisiä kirjoittaessaan, niin että jää jotain kertomattakin.

  Varmaankin avovaimo oottelee että pöly laskeutuu ja julkaisee sen sit.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...