Parasta räppiä 2011

...ainakin tähän asti.

EIlen kuulin, ja tänään olen asiasta varma. Eminem ja Royce Da 5'9'' ovat kymmenen vuotta sitten tehneet muutamia biisejä nimellä Bad Meets Evil (Eminemin Slim Shady LP:n biisin mukaan, jossa Royce oli mukana), mutta nyt on suunnitteilla kokonainen levy.

Emppu ja Royce riitaantuivat, kun jälkimmäistä ei huolittu D12-porukkaan mukaan. Olisi kannattannut, sillä vaikka D12-levyillä muutamia ihan hauskoja raitoja onkin, ei niistä voi kovin maireaan sävyyn jutella.

Nyt ei puhuta mistään indieblogeissa kuhinaa aiheuttavasta "tässä on jännä altsu-gimmick" -räpistä (Tyler, The Creatorin levy oli löysä paska, vaikka Yonkers kova biisi onkin). EI, tämä on "otetaan kaksi mc:tä ja annetaan niiden räpätä sydämensä kyllyydestä jämäkän biitin päälle" -räppiä. PERUSRÄPPIÄ voisi kai sanoa.

Se Tyler, The Creatorin levy on kyllä oikeasti paska. Shokkiarvo on rapissa käytetty niin monta kertaa. Jos oikeasti haluatte kuulla loistavaa mieleltään sairaan kaverin räppiä, kuunnelkaa Blue Sky Black Death presents The Holocaust. Siinä on teille shokkiarvoa.

Eminem on mahtava räppäri. Kaikki eri mieltä olevat sulkekaa tämä sivu. Viiitsi viiitsi, älkää sulkeko, ei mulla oo varaa menettää niin montaa lukijaa. Mutta jos otetaan vaikka Eminemin säkeistö maailman parhaalla rap-levyllä (Jay-Z:n Blueprint), Renegade-biisissä. Vaan KAPPAS, tuo biisi oli alun perin Bad Meets Evilin, mutta välirikon jälkeen Emppu nauhoitti sen Jay-Z:n kanssa.

Eminemin uusimmat levyt olivat konseptitasolla hyviä, mutta vieroitusoireista paranoidisti sylkevän miehen ulosantia oli levymitassa raskasta kuunnella.

Nyt on palattu ydinosaamiseen. Järkyttävän kovat säkeistöt, jotka ovat järkyttävän monimerkityksiset ja teknisesti lähes kaikilla lattiaa pyyhkivät. Biitti on tanakka, kertosäe ei yritä päästä Beyoncén levylle. Royce Da 5'9'' ei ole Empun välirikon jälkeen menestyksellä juhlinut ("Me and Shady deaded the past, so that basically resurrected my cashflow"), mutta vanhan partnerin kanssa inspiraatio on herännyt. Detroitin hurjat pistävät HYRSKYN MYRSKYN.

Ei ole pitkään aikaan tullut näin mahtavaa fiilistä rap-biisistä. Sellanen "KUULITSÄ MITEN SE SANO??" tai "EI VOI OLLA TOLLASTA FLOW'TA". Tänä vuonna tulossa levy, turha kai sanoa, että ODOTAN.

Kuunnelkaa nyt tätä. Kuunnelkaa ja palvokaa.
PS. Munamiehen levy meni albumilistan kärkeen. Olisko nää musatoimittajan hommat tässä. NO EI VAAN, onnea Eggman, onnea Walrus!


EDIT!!!
Lisään tähän vielä (ruman) sanoitukset sisältävän videoversion, niin pysytte kärryillä tossa järjettömyydessä. Noissa sanoissa on tosin pari virhettä. Eminemin säkeistössä "roll"-sanan jälkeen huudetaan danish, koska danish roll on se leivonnainen.

This entry was posted in ,,,,,. Bookmark the permalink.

4 Responses to Parasta räppiä 2011

  1. Anonyymi says:

    Itse en oikein ymmärtänyt Eminemin hienoutta ennen kuin jouduin Introduction to Literary Studies tunneilla käymään 'Lose Yourself' kappaleen osia läpi tiheällä kammalla. Pelkästään se miten biitti ja riimit tukivat biisin tarinaa sai nostelemaan kulmakarvoja. Eihän tää ollutkaan mitään tyhjänpäiväistä uhoa eikä ne parit kirosanat siellä vain pahennuksen aiheuttamiseksi. Pitäis varmaan vaan ottaa itteään niskasta kiinni ja kuunnella paremmin muitakin, tosin ei ehkä tulostaa lyriikoita ja väkerrellä niihin kuvioita eri soundien käytöstä... ;)

  2. Timo says:

    Kahden ja puolen minsan kohdalla alkaa tosiaan kielenkannat irrota kiitettävästi. Tätä lisää.
    PS. Wikipedia väittää, että Munamies ei ole englanniksi Eggman, vaan Eggy. (?)

  3. Pahus, en tarkastanut Munamiehen lontoonkielistä nimeä :D Mutta jos sen kirjoittaa Eggy, menee Beatles-viittaus pilalle.

  4. Pistinpä tuohon vielä sanoitukset sisältävän videoversion.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...