Lifehack: Juokseminen töihin

Juokseminen töihin on täydellinen "lifehack". Jos termi ei ole teille tuttu, suomentaisin sen vapaamuotoisesti tällaiseksi elämänlaatua parantavaksi tai elämää helpottavaksi kikaksi.

Kesäkuun alussa muutimme PERHEEN kanssa muutaman kilometrin lähemmäs työpaikkaani. Nyt matkaa tulee 10,7 kilometriä (tai oikeammin 10,4-11km vähän reitistä riippuen), ja tämä on juuri sopiva matka taitettavaksi aamulla.

Olen näin syksyn "saadessa" ottanut tavaksi juosta kerran viikossa töihin. Edellisenä päivänä vien repussa vaihtovaatteet, pyyhkeen ja toilettilaukun töihin, ja seuraavana aamuna syön sitten hyvin kevyen aamupalan lähden juoksemaan.

Syysaamu on pimeä, ja varsinkin Talin golfkentän ympäristön lehtimetsissä on pimeää, ehkä vähän pelottavaakin. Mutta aamuradion kuunteleminen rauhalliseen tahtiin tehdyllä lenkillä sumun leijuessa tyhjällä golfkentällä (kuvassa) voittaa helposti julkisen kulkuvälineen tai oman auton.Tämä kuulostaa nyt pätemiseltä, mutta sitten kun on tunnin juossut töihin, paistatellut työkavereiden ihmetyksessä ("ai sä JUOKSIT...") ja käynyt suihkussa, olo on aivan valtavan energinen. Varsinkin ajattelua vaativa työ saa todella tehokkaan ja lennokkaan startin siinä valtavan euforisessa tilassa jonka aamujuoksu antaa.

Kokeilkaa. Tämä ei ole pelkästään omaa pätemistäni, tämä on hyväksi kansantaloudellekin! Ajatustyöläiset puskevat aivot kuhisten hommia!

Okei, miinuspuolena on se, että lounaalla ruoantarve on valtava, ja iltapäivällä saattaa tulla pikkaisen hyytynyt olo, mutta se kuningasmielentila, SUPER-FLOW on ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Tältä näyttää kun mies on aamuhorkassa juossut 5:15min/km vauhtia ylös Meilahden mäen.


This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...