Levyarvio: Yournalist - Plays Jazz

Olen usein inhonnut sinua ja synkkiä päiviä Eikun siis olen pitänyt Yournalistista niin kauan kuin olen tiennyt Yournalistista. Olisiko ollut Nigerian Girl eka biisi jonka kuulin ja jota YleXin hienossa Uuden musiikin aamuvuorossa soitin.

Tuli Slippery and Infected -ep, jolla Pixies kohtasi Vampire Weekendin ja suomalaisen heleän indien. Tuli Horror and Terror -täyspitkä, joka oli epätasaisempi kuin ep, mutta joka silti vakuutti kaikki siitä, että Ruohosen veljekset ja Mikko osaavat tehdä biisejä.

Huomaan nyt, että bändiltä on ilmestynyt myös Colosseum-niminen ep, joka on mennyt minulta valitettavasti ohi. Mutta kakkoslevy Plays Jazz ei mennyt ohi.

Hyvät uutiset ensin: Plays Jazzilla Yournalist esittelee vielä debyyttiäkin hengästyttävämmän määrän ideoita ja loistavia melodioita. He heittäytyvät tunnelmasta toiseen rämäpäisesti ja ihailtavan itsevarmasti. Osumia tulee paljon! Eka sinkku Prepaid on helvetin hieno (katso video alta).

Sävellysten lisäksi bändi on soittanut ja laulanut levynsä helvetin hienosti. Kyllä taitavuudellekin on pakko olla edelleen sijaa! On! Pakko! Soundiltaan levy on... en minä tiedä, Yournalistia kai. En tiedä allekirjoittaako bändi Pixiesin, mutta helvetin lujaa - hiljaa -dynamiikassa on selvää Frank Blackia. Suvereenissa musikaalisuudessa on Flaming Lipsiä, ja ehkä sellaista turkulaista cooliutta jota bändissä ihailen.

Huonot uutiset ovat osin samat kuin debyytillä. Oltaisiin tarvittu tuottaja. Jossain kohtaa homma ryöstäytyy käsistä, raitoja on 16 ja vitsit eivät naurata. Esimerkiksi Rodhouse Blues. Miksi? Kuitenkin hyviä ja loistavia biisejä levyllä on enemmän, joten tuottajan (tai punaisen langan) puuttuminen estää lähinnä mestariteoksen syntymäksi. Paljon parempi tämä kuitenkin on kuin Horror and Terror.

Yournalist on vielä toistaiseksi melko piilossa pidetty pyssy. Jotenkin naiivisti toivon, että ihmiset tajuaisivat heidät isommin. Tässä on vastaanpanematonta musiikin ja olemassaolon riemua. POP-musiikissa sisällä olemista, heittäytymistä ja kumartelematonta asennetta.

Elämäsi muuttuu paremmaksi jos kuuntelet tämän levyn. Se taitaa tosin ilmestyä vasta parin viikon päästä, mutta consider yourself warned.
This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

2 Responses to Levyarvio: Yournalist - Plays Jazz

  1. Maisa says:

    Sulla on Jussi mahtava blogi, rakastan erityisesti näitä levyarvioita ja musiikkiin (sekä alaan) liittyviä pohdintoja ylipäätään. Ihmettelen, ettei tänne enempää kommentteja tai keskustelua synny näin mehukkaista aiheista! Ehkä pitää itse ryhdistäytyä :) Kiitos viikkojen piristyksestä!

  2. NO sinäpä sen sanoit Maisa! Kiitos erittäin paljon kommentista, ja muista kommentoida jatkossakin.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...