Aikuisten hymiöopas



Tämä on aikuisten ihmisten opas hymiöiden (emojit ja muut) käyttämiseen. Olen nimittäin huomannut, että moni aikuinen ei osaa käyttää hymiöitä.

Hymiötaitojen puutteesta kielii pari perustavanlaatuista seikkaa. Ensinnäkin: Mitä varten hymiöitä on? Menemättä sen syvemmälle historiaan (käymättä Wikipediassa arvaisin, että joku MIT:n nörtti lähetti toiselle :) -merkkiyhdistelmän ja lopun tiedätte) teen tässä karkean määritelmän: Ne kertovat kirjoittajan tunnetilasta.

Ja tämä on tärkeää, KOSKA liian moni aikuinen ihminen luulee, että niillä voi MUUTTAA tunnetilaa tai PEHMENTÄÄ ikävää tunnetta.

Mutta kun NIIN SE EI OLE!

No nyt joku neropatti kertoo, että isot kirjaimet kuuluvat lauseen ja erisnimien alkuun, EI KOKO SANOIHIN, mutta ehkä olen ansainnut sen. Tunteeni pääsivät hieman kuumenemaan.

Suurin aikuisten toimesta tehty hymiöiden väärinkäytös tapahtuu, kun luullaan, että kaikki viestit ja sähköpostit on PAKKO päättää :) -hymiöön.

Mutta kun NIIN SE EI OLE!

Jos et varsinaisesti naura tai reagoi vastaamaasi viestiin nauramalla, älä laita viestin loppuun hymiötä! Varsinkaan sitä perus-hymynaamaa.

Miksikö? Koska jos vastaanottaja selvästi huomaa viestiä lukiessaan ettei sinua naurata, sinun hymiösi on tulkittava ainoastaan passiivis-aggressiivisena hyökkäyksenä.

Tämä on siis ensimmäinen sääntö aikuiselle hymiönkäyttäjälle. Jokaisen viestin loppuun ei ole pakko laittaa hymiötä, VARSINKAAN JOS SINUA EI HYMYILYTÄ.

Esimerkiksi tällainen kuvitteellinen sähköposti:

Hei, raporttiasi pitää valitettavasti vielä täydentää :)

Tai toinen hyvin yleinen esimerkki on Facebookin tai Twitterin keskustelu, jossa vastakkaisen mielipiteen esittäjä täydentää viestinsä hymiöllä, VAIKKEI HÄNTÄ SELVÄSTIKÄÄN NAURATA, jolloin lopputuloksena kuvittelen päässäni sellaisen vittumaisen hymyn sanojan kasvoille.

Esimerkiksi tällainen kuvitteellinen Facebook-kommentti:

Eipä ollut Vihreiden varjobudjetissa tuollaista väitettä :)

EI, EI ja vielä kerran EI! Kirjoittajaa ei selvästikään HYMYILYTÄ korjatessaan jonkun idiootin lainausta, joten on turha kuvitella että tuo hymiö jotenkin "pehmentäisi" viestiä. Päinvastoin, se tekee siitä vittumaisen.

Onkohan tämä oire jostain laajemmasta? Pelottaako ihmisiä tässä ajassa myöntää, että he ovat eri mieltä jostain asiasta? Olemmeko taantuneet samanmielisyyteem, jossa ainoastaan tsemppaus ja positiivinen puristus on hyväksyttävää?

Hyvät ihmiset! Asioista voi olla eri mieltä, ei se tarkoita että ihmiset riitelevät. Jokaista viestiä ei ole pakko lopettaa hymiöön. Kirjoittaja varmasti sisäistää aikeesi sanasisällöstä. Älä aliarvioi vastaanottajaa.

Milloin hymiöitä sitten voi käyttää? 

Kuten alussa totesin, ne ovat mainioita reagoinnissa. Ne ilmaisevat tunnetilasi kun luet vastaanottajan viestin, tai jos reagoit omaan ajatukseesi.

Esimerkiksi:

Suvi wrote: No nyt se Holane kompastui
You wrote: :D :D:D:D:D:D:D:D.d Eikä! 

Näin helppoa se on! Koskaan ei ole liian myöhäistä opetella.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...