Arvio: Miksi Sillan kolmas kausi on niin onnistunut



Joskus äidinkieli pettää, ei voi mitään. Nytkin mietin, voinko käyttää tuota otsikon lausetta toteavassa muodossa, eikä kysymyslauseena. Mielestäni voin. En #muuten oikeastaan koskaan oikolue näitä tekstejä, vaikka kirjoitankin tätä blogia osaksi ylläpitääkseni kirjoitustaitoa. Keskityn enemmän kirjoittamisen rytmiin ja rutiiniin. Joten pahoittelut kirjoitusvirheistä. Tuhahtelen niille muiden teksteissä, mutten korjaa niitä omistani. Hieno mies.

ENIHUU.

Kielletty ilmaisu. 

Kosmologisista muutoksista sen verran:

Älkää välittäkö tuosta. Vanha juttu. Tässä tekstissä ON JUONIPALJASTUKSIA, joten jos et ole katsonut kuutta jaksoa, saattaa olla riski että pilaan jotain. En mitään isoa juonenkäännettä, mutta joku yksityiskohta saattaa vahingossa livetä. Hahmojen muutokset kauden edetessä ovat myös käsittelyssä.

Piti tuosta Sillasta kirjoittaa. Tiedän, jaksoja kolmannelta kaudelta nähtynä vasta kuusi, MUTTA uskallan silti lähteä kehumaan. 

Lähtökohdat eivät suinkaan olleet itsestäänselvän kehuvat, sillä kuten Silta-fanit kauhuissaan lukivat, Martin Rohdea ei kolmannella kaudella nähdä, koska häntä esittävä näyttelijä pyysi liikaa massia (ehkä saman verran kuin Saga Norénin näyttelijä), mutta Martinin hahmo sai todeta, että Saga on tämän sarjan tähti, eikä kukaan muu.

Paitsi että nyt Martinin korvaaja Henrik on osoittautunut ehkä vielä Martiniakin kiinnostavammaksi hahmoksi. Tuntuu kamalalta sanoa näin, koska rakastin Martinia, mutta ehkä juuri siinä on syy. Henrikiä en todellakaan rakasta, mutta hänen haavaisuutensa ja herkkyytensä on paljastunut kauden edetessä upealla tavalla.

Eli käsikirjoittajilla ei jäänyt sormi suuhun, vaan Martinin tilalle tuotiin vielä upeampi hahmo. Pitää myös muistaa, että käiskirjoittajat leikittelivät ajatuksella Martinin korvaajasta, kun ekassa jaksossa hänen tilalleen kaavailtu (tylsä) eukko räjäytettiin taivaan tuuliin Varg Vikernesin näköisen ex-sotilaan kotitekoisella pommilla. 

Mutta siis, MIKSI tämä kolmas kausi on niin onnistunut?

Kaikki lähtee jälleen kerran käsikirjoituksesta. Kaavamaisessa sarjassa kolmas kausi saattaaisi vaikuttaa jo hyvinkin tyhjiinpumpatulta, mutta osin henkilömuutoksista, osin käsikirjoittajien yleisestä neroudesta johtuen kolmas kausi on jo piessyt kakkosen maanrakoon - ja rytmissä ollaan ohitettu jopa ensimmäinen kausi.

Hahmot ja näyttelijävalinnat ovat myös onnistuneita. Ilmeisesti sarjan näyttelijät eivät ole myöskään kotimaidensa suurimpia tähtiä, mutta varsinkin suomalaisena katsojana on mahtavaa miten heillä ei ole entisten rooliensa painolasteja. Minulle Saga on Saga, eikä kukaan muu.

Miettikääpä jos tämä tehtäisiin Suomessa, ja jollain ihmeen kaupalla onnistuttaisiin tekemään aidosti hyvä käsikirjoitus ja ohjaajakin osaisi hommansa. Sitten murhapaikalle hipsisi Hissu Hietalahti etsiväntakissaan. Jussi Vatanen näyttelisi epäiltyä. Ei se nyt vaan vittu toimisi, vaikka molemmat ovat erittäin lahjakkaita näyttelijöitä. 

Toisaalta - sivuasiana - jos miettii House of Cardsia, niin Kevin Spaceyn kyvyt kyllä ottivat sen roolin omakseen. En minä Keyser Sozea miettinyt, tai Spaceyn muitakaan rooleja.

Henkilögalleriasta vielä: Neljännen jakson kohdalla tuntui, että käsikirjoittajat rullaavat itsetarkoituksellisesti mukaan lisää hahmoja, ja ehkä toivovat voivansa jossain vaiheessa yhdistää LANGAT, mutta kuudennen jälkeen olen jo aivan varma, ettei hahmomeri ole alkuunkaan liioiteltu. 

Ja miten hienoja ne hahmot ovat! Koska sarja on Skandinaviasta, ei Amerikasta, kaikki on paljon raadollisempaa, mutta toisaalta monitahoisempaa. Mitä pokeria pelaava nörtti vielä tekee? Entä nais-Persun hämärä aviomies? Mikä stalkkeri-hautausurakoitsijan lopullinen panos on? 

Puhumattakaan siis Henrikistä, Sagan parista, jonka perhekuvio on MAH TA VA! Ja murhat taideteoksina?? MITÄ MITTÄÄ! Oikeasti pitkästä aikaa katson tv-sarjaa jännityksestä jähmettyneenä, enkä vain "kahlatakseni tämänkin läpi", jotta voisin sitten kommentoida sitä Twitterissä.

Luin jo tokan jakson jälkeen Twitteristä moitteita, että hohhoijaa, on epäuskottava sarja. MUTTA minusta tässä kolmannessa kaudessa on hienoa juuri se, että siihen on tuotu sopivasti amerikkaa mukaan. Siis sellaista sopivasti sivuliirtoon lähtevää meininkiä, että kurveissa tulee ihan hitusen rumaa jälkeä. Olemme nähneet riittävästi ruotsalaisia wallandereja ja muita ankeita mököttäjiä, tässä sarjassa saa olla vähän jazzia!

Sivumennen sanoen olen todella kyllästynyt ajatukseen "scandinavian noirista" vai mitä hittoa ne sadat dekkarit nyt ovatkaan, mutta kuten sanoin, on Sillassa pimeisiin maisemiin ja sateiseen merenrantaan onnistuttu tuomaan mukavasti svengiä.

Ja Sagan perhe. Voi pojat. Olin hieman skeptinen siitä, kannattaako Sagan hahmoa yrittää syventää, mutta kansakoulunopettaja-main bitch-poliisipäällikön ja äidin puristuksessa Sagan mielipuolisuus rutistuu ihanasti pintaan. Ja hakeutui vielä Henrikin viekkuun! Vaikka sexy vaimo kummittelee vieressä yöpaidassaan!

AI AI!

JÄLKIKÄTEIS-EDIT: Piti vielä sanoa, että se lopullinen murhaaja on - jos ei nyt sivuasia niin ainakin ei ainut asia mitä lopuilta jaksoilta odottaa. Tavallaan juoni pyörisi eteenpäin ilman sitä näkymätöntä pahistakin, ihan vain katsellessa että miten jo esitellyille hahmoille käy. Toivotaan ettei syyllisen paljastuminen ole lopulta sellainen "äh"-lässähdys.


This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

201 Responses to Arvio: Miksi Sillan kolmas kausi on niin onnistunut

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 201 / 201   Uudempi›   Uusin»
  1. Aapo says:

    Kiitän aitoa ja voimakasta loitsuntekijä Voodo-lordia siitä, että hän toi rakastajani takaisin luokseni. Hän vain käski minun toimittaa tarvikkeita, joita hän tarvitsee, jotta loitsu olisi erittäin tehokas, ja minä toimitin tuotteet, hän kysyi joitain kysymyksiä ja minä vastasin. Kun hän oli vastaanottanut tavarat, hän kertoi minulle neljäkymmentäkahdeksan tunnin (48 tunnin) kuluttua, että alan nähdä hänen loitsun tuloksen, ja juuri niin tapahtui, kaikki hänen sanomansa tulivat täsmälleen niin kuin hän sanoi. olla. Voodoo lord on sanojensa todellinen mies. Ota yhteyttä häneen, jotta ongelmasi ratkaistaan ​​lopullisesti.
    Sähköposti: voodooconnect60@gmail.com
    WhatsApp: +234 8097014925

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 201 / 201   Uudempi› Uusin»

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...