Lauantaina Hicksiä töllössä!

UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE
Jos luet tekstiä ekaa kertaa, aloita kursivoidun osuuden alta ja lue sitten tämä.
Kiitos Olli Sulopuistolle tästä. Ilmeisesti tuo Teeman näyttämä versio on karsittu alkuperäisestä 102 minuutin versiosta. TUottajien mukaan se saksittu versio on tietenkin ihan paska. Vedän siis vähän sanojani takaisin, en Hicksistä vaan Teemasta. Alkuperäisversio telkkariin ja heti! Live and uncut! Tämän foorumin perusteella elokuvakerhot saattavat näyttää oikean version.

Lainaus tuolta foorumilta:

YLE Teema näyttää lauantaina 7.5. tunnin mittaisen version filmistä (koko kesto 102 minuuttia ja rapiat) kello 21:05, jos kiinnostaa mulkaista. Versio on riisuttu, ja tuottajat/ohjaajat itse sanovat että eivät olisi lyhytversiota halunneet edes tehdä mutta levitysyhtiön "pyynnöstä" oli vähän pakko.
En enää tarkasti muista, milloin tutustuin Bill Hicksiin, mutta on turvallista sanoa sen olleen hänen kuolemansa jälkeen. Muistan kyllä, että esittelijä oli ystäväni Antti joka oli lainannut Hicksin keikkatallenteen internetin lainalaareista. Puhutaan ehkäpä vuodesta 2000 tai 2001.

Oli miten oli, ihastuin joka tapauksessa tyypin tyyliin, ajatuksiin ja asenteisiin. En ole teini-iän jälkeen idolisoinut julkkiksia, mutta Hicksiä pidän edelleen jonkinlaisena idolinani. En siksi, että olisin aivan kaikesta hänen kanssaan samaa mieltä, mutta asenne ja olemus ovat ehdottomasti ihailun arvoisia.

Hicksin stand up -komiikkaan tutustuttuani ei-yhteiskunnallinen stand up tuntui pitkään täysin turhalta. Pitäisikö kaiken stand upin sitten olla poliittista? No ei varmasti, mutta kyllä vaikkapa suomalaisten anoppi-vitsejä laukovien sössöttäjien keikkoja on aika vaikea katsoa, jos tuntee mestarin tuotantoa.

Ehkä Bill Hicks on myös hiukan sellaisessa maineessa, että tietyissä piireissä hänestä on "pakko" digata, onhan mies päässyt maininnoiksi muun muassa levynkansiin ja biiseihin (ainakin Super Furry Animals on jossain biisissä lainannut Hicksiä, ja tietty Tool).

Itselläni Hicks-fanitus eteni muutama vuosi sitten siihen pisteeseen, että tatuoin käteeni Hicksin lauseen "It's just a ride", vaikka olin nimenomaan aiemmin miettinyt, että tekstien tatuoiminen on tyhmää. Ehkä se onkin.


Jos pelkät livepätkät eivät riitä, kannattaa lukea Hicksin tekstejä ja keikkarutiineja kokoava Love All the People, jonka äärellä tulee herkistyttyä melko tavalla. Paitsi nyt se on kyllä ollut jollain lainassa jo pitkään, vielä kun muistais kenellä... 

Niin, siis alkuperäinen pointti, toden totta. Yle Teema käyttää lupamaksurahoja jumalaisesti näyttämällä ensi lauantaina klo 21 vuonna 2010 valmistuneen Bill Hicks -dokkarin Jumalaton rääväsuu. Digiboksini tulee laulamaan, vaikka tuo jää kyllä myös Areenaan kuukaudeksi katsottavaksi.

Ah, tulipa hyvä mieli kun kirjoitti Hicksistä.
Ja sitten vielä tuo pätkä josta otin It's just a ride -lainan. Kenties hipeintä tavaraa josta olen ikinä innostunut, ja edelleen loppu on LIIOITTELUA, mutta silti: <3

PS. Deftones tulee Suomeen elokuun 30. päivä, epäilyttävässä maineessa olevaan The Circukseen klubikeikalle! Deftones on vähän kuin bändien Bill Hicks meikäläiselle, eli todellakin olen menossa.

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

9 Responses to Lauantaina Hicksiä töllössä!

 1. Juhani says:

  Mua on myös valistettu tän miehen parhaudesta. Ton paasaus on kuitenkin edelleen hiton ajankohtaista. Goatboy!

 2. Lauri says:

  Näyttääpä olevan pätkitty tuo Hicks-dokumentti. IMDB:n mukaan kestäisi 100 minuuttia, mutta Teema näyttää vain tunnin version. Höh.

 3. Pirja says:

  miks sirkus on kyseenalaisessa maineessa, mitä oon taas missannu?

 4. No joillain hiphop-keikoilla Circuksessa kuulemma ollut huonot soundit, tosin olen myös kuullut, että jotkut jenkkiläiset hiphop-artistit eivät ole tehneet soundcheckiä, mistä johtuen soundipolitiikka "vähän" kärsinyt.

  Eiköhän Deftones siellä kuulosta hyvältä. Itse nähnyt ja kuullut siellä Amy MacDonaldin, joka ainakin toimi.

  Muutosvastarintaahan tässä on, ei se Tavastiakaan nyt NIIN hieno paikka ole, vaikka soundit kohdallaan ovatkin.

 5. Anonyymi says:

  Mistä vois katsoa Ylen version tosta Hicks dokkarista? eli Yle pätkä on 58 minuuttia alkuperäisen 1h40min juuri katsoin, joten olis mielenkiintoista verrata mitä on sensuroitu tai "tiivistetty viihtyvyyden vuoksi"

 6. Anonyymi says:

  eniten kiinnostaa tietään onko tattireferenssi yms huume ja alkoholireferenssit leikattu. Kommentoikaa kuka Yle Teeman version on katsonut.

 7. Ei tuo dokkari ollut kovinkaan laadukas lopulta. Kyllä siinä muistaakseni huumeistakin puhuttiin. Paljon parempi on lukea vaikka hehkuttamani Love All the People -kirja (tai juttukokoelma).

 8. Anonyymi says:

  yes, sen takia kysyinkin. Taustat on suht tuttuja ja discografiakin löytyy. Katsomassani alkuper. versionssa on kuitenkin 40 minuuttia enemmän sisältöä, joten todella mielenkiintoista olis nähdä näkökulma mitkä pätkät leikattiin tv-versioista. "Phuttiin huumeista" eikö kerro paljon. Mistä niistä puhuttiin: viinasta, haposta, tateista ja trippikuvauksista (animaatioineen) suoraan kuin psy foorumeilta? jos et muista tollasta se riittäs jo toteamaan lyhennetyn version esityspoliittisen "kulman".

 9. En muista tuollaista, joten luultavasti noita on saksittu. Dokumentti oli leikattu typerästi "MTV-tyyliin", paljon flash-animaatiolta näyttäviä siirtymiä ja ärsyttävän nopea tahti. Hiukan halpa maku siis jäi. Ei silti, nuo puuttuvat minuutit olisi mielenkiintoista nähdä.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...