Vuoden levyt -tiiseri

Kohta on taas se aika vuodesta kun voin paljastaa, mitkä levyt ja biisit olivat mielestäni vuoden parhaita. Tai viime vuonna postasin pelkästään vuoden levyistä, mutta tänä vuonna ajattelin julkaista myös biisit. Yhteensä siis luvassa neljä postausta: Kotimaiset levyt, ulkomaiset levyt, kotimaiset biisit ja ulkomaiset biisit.

Olen nämä listat jo kertaalleen tehnyt, kun Rumba-lehden kriitikkoäänestyksen tulokset piti palauttaa tuossa pari viikkoa sitten. En kuitenkaan paljasta näitä julkisesti vielä - sitäpaitsi kun katson listat läpi, niin luultavasti sinne tulee myös muutoksia, nämä kun ovat aika lailla fiilispuolen juttuja.

Ehkäpä tuosta YleX-pestistä johtuen tämä listojen kokoaminen on ollut helpompaa kuin koskaan. Tai siis lähinnä kärsin runsauden pulasta, jota yleensä en kotimaisten levyjen kohdalla ole kohdannut.

Kuuntelen tässä lauantain kunniaksi parhaita Suomi-levyjä lävitse. Heräsin taas siihen tosiasiaan miten huikean levyn Rubik on tehnyt. Solar on ehdottomasti heidän uransa paras, ja todellinen runsaudensarvi. Sen äärellä ei voi kuin ihmetellä, että miten tällaista musiikkia tehdään. No, minä tiedän kun tein bändin kanssa Viikon albumi -haastattelun YleX:lle. Kaikki soittivat kaikkia soittimia. Soittajien roolit poistuivat, jäi jäljelle musiikki. Kliseistä, mutta tällä levyllä se kuuluu.

Vaan voittaako Solar, vai onko se joku muu? Chisun Kun valaistun? Reginan Soita mulle? Entä ulkkislevyt - onko Elbow tämän vuoden National?

Entä kiinnostavatko tällaiset listat yleensäkään teitä? Itsehän luen kuola valuen kaikki mahdolliset year end -listaukset, varsinkin jos mukana on perusteluja.

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

1 Response to Vuoden levyt -tiiseri

  1. June says:

    Listat on parhautta! Mutta voi sitä tuskaa, mikä niiden tekemisestä aiheutuu. Mulla on aina ongelmana runsaudenpula, ja karsiminen on todella vaikeaa.. Etenkin tänä vuonna noita kotimaisia upeuksia on ilmestynyt ihan tajuton liuta.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...