Pitkästä aikaa uusia tv-sarjoja

Olen katsellut tv:tä! Uusia sarjoja tv:ssä! Harvinaista, koska en juuri katso tv:tä, mutta nyt on mielenkiintoisia uutuuksia.

Ensin pitää huomauttaa, että jostain syystä tv:n katsomattomuus katsotaan sellaiseksi asiaksi, joka pitää ilmoittaa kaikille. Vähän niinkuin Applen tuotteen omistaminen (minulla on MacBook Pro). Jos ei katso televisiota, kuuluu naurahtaa mukamas pahoittelevasti "eimullootelkkarii, eiviiteenvuoteen, enkaipaa".

Totta, televisiosta tulee paljon paskaa eikä sitä kannata katsoa, mutta se omahyväisyys on vaan niin järkyttävää! En minäkään kierrä huutelemassa, etten lue sanomalehtiä (ei ole aikaa, Kuukausiliite on poikkeus). Ja mitä telkuttomuuden vastapainona sitten? Tällaisessa Oikeiden Asioiden Maailmassa illat käytetään varmaankin venäläisten klassikoiden lukemiseen. No, minä olen lukenut venäläisiä klassikoita mutta katson silti televisiota, jos sieltä tulee jotain hyvää! Siitäs saitte! Hä!

No joo, rutinat sikseen. Olen ryhtynyt seuraamaan Boardwalk Empireä ja yhden jakson perusteella myös Terra Novaa. Jälkimmäinen on "kaikkien aikojen kallein tv-sarja", Jurassic Park meets Stargåte meets Beverly Hills 90210. Vaikutti ekan jakson perusteella hyvältä viihteeltä, juuri sellaista mitä lauantai-iltana pitääkin katsoa (vaikka tallentava digiboksi nuo lähinnä hoitaa).Boardwalk Empire onkin raskaampaa sarjaa. Martin Scorsese tuottaa, ja ohjannut ainakin ekan jakson. Erittäin vaikuttava näyttelijäkaarti, mm. Wirestä tutut Bunk Moreland ja Omar sekä tietenkin loistavaa roolia vetävä Steve Buscemi.

Kolmen ekan jakson perusteella ei juonellisesti mikään tajunnanräjäyttäjä, mutta uskottavia hahmoja ja isoa tarinaa piisaa. Miljöö on tietenkin tehty viimeisen päälle. Pakko rakastaa. Ei uhkaa Wireä, Twin Peaksia jne, mutta lähiaikojen paras.

Game of Thronesia en ole jaksanut ruveta katsomaan, kun olen lukenut ne kirjat (tai en vielä kaikkia, mut tv-sarjan käsikirjoituksen pohjana olevat kyllä). Ehkä joskus.

Mites, mikä tv-sarja toimii? Californicationia ja Entouragea kuulen paljon hehkutettavan

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

14 Responses to Pitkästä aikaa uusia tv-sarjoja

 1. Aki Tykki says:

  Californicationin kaveriksi käy hyvin Nurse Jackie tai Weeds, joista jälkimmäinen ei tosin pyöri tällä hetkellä Suomen kanavilla.

 2. Antti H says:

  Ei oo muuten Bunk Boardwalk Empiressä! Ihan saatanan kova sarja anyway.

 3. Heba says:

  Boardwalk Empiren eka kausi oli kyllä kova. Bunk Morelandia ei kyl huomannu, mut Omar on kehissä loppukaudesta. Nyt pitää alkaa väijyä tokaa kautta.

  Game of Thronesia seuraan Yleltä ja ihan kiinnostavalta vaikuttaa. Tissit ja väkivalta toimii aina! Taitaa olla eka iso sarja mitä seuraan suomi tvstä enkä netistä ladattuna. Tosin toimis paremmin HD:na.

  Tänään tulee Subilta se köyhäilysarja mikä on ollu hipsteri vitseinee ajoittaan jopa hauska.

  Terra Novan mainokset oli niin huonoja ettei tee mieli edes ottaa selvää onko siitä mihinkään.

  Californication on kyllä laatusarja. Pari kautta vasta nähny mutta kyllä toimii. Hank Moody on kaikkien renttupelimiesten isä ja iso-isä.

 4. Anonyymi says:

  Gilmoren tytöt. ;)

 5. Ville Kormilainen says:

  Jos komedia kiinnostaa, niin How I Met Your Mother on katsomisen arvoinen. Pyörii Suomessakin idioottimaisella nimellä Ensisilmäyksellä, joka ei kyllä anna sarjasta oikeanlaista kuvaa. Ja en malta olla mainitsematta myös Parks and Recreationia, joka on kuin Office sijoitettuna tuppukaupungin virkamiesmäiseen puisto-osastoon. Bonuksena Aziz Anzarin huikea hahmo Tom Havenford.

 6. Maj* says:

  Ameriikan Shamelessin toisen seasonin saapumista Suomeen odotetaan täällä kieli pitkällä. Eka season on näkynyt vasta maksukanavilta (kaikilla epäcooleilla tv-nörteillä on tietty Canal+), mut toivottavasti saapuu teeveekakkosenkin ohjelmistoon. Kaikin puolin hervoton sarja.

 7. Mulla on britti-Shameless-boksi mut en oo kerennyt korkata. Komedioista kaikki suositellut tsekattu, ja ihan hyviähän nuo on, mutta en oo Seinfeld-tavalla kilahtanut niihin.

  Miten mä muistan et Bunk vilahti poliisina Boardwalkissa? Eiku hitto, se olikin Terra Novassa! Ja myöskin poliisina.

 8. Eiku vittu, oon ihan sekaisin, katsoin viikonloppuna kahden ja puolen / kolmen tähden leffan nimeltään Horrible Bosses, ja SIINÄ Bunk oli poliisina. Sehän meni hienosti.

 9. Antti H says:

  Hehe! Mä selitin just yhdelle tutulle tohkeissani kuinka Downton Abbeyssä on yks ihan sen näkönen hahmo...tajutakseni seuraavana päivänä että se hahmo onkin Boardwalk Empiressä. Ihmettelinkin kun se ei oikein tajunnut mitä hahmoa tarkoitin, vaikka olikin Downton Abbeyn juuri katsonut kokonaan. Se on muuten hyvä sarja btw.

 10. Dalai says:

  Muutin vuodenvaihteessa uuteen asuntoon ja en ole vieläkään saanut laitettua antennipiuhaa seinään. Katselen siis Tv:stä ainoastaan dvd:itä ja mitä nyt tikulla tulee katsottua. Terra Novan ajattelin jättää sivuun ja rauhaan ehdottomasti vielä hetkeksi. Kovasti olen koukussa tuohon Homelandiin, joka jenkkilässä pyörii kovaa vauhtia. Samoin New Girl toimii vaikka onkin hiukan liian tasapaksu, jotta sitä jaksaisi useamman kauden katsoa. Toivottavasti siis osaa uudistaa konseptiaan tai jää hiukan one season wonderiksi. Kampus Greek on toiminut jo pidemmän aika. Lisäksi pakko mainita oma guilty pleasure, eli supernatural, joka välillä tunkeutuu ihan uniin asti

 11. Antti H says:

  http://www.imdb.com/title/tt1606375/

 12. DOwntown Abbey, kiitti vinkistä Antti. Pistän mieleen ton, pitää jossain vaiheessa tarkastaa.

 13. Piti vielä kommentoida sen verran, että toista jaksoa Terra Novasta en jaksanut kuin puoliväliin. Eka jakso vielä jotenkin menetteli, mutta toinen jakso oli kuin jotain Melrose Placen uusintaversion ja Tiedän mitä teit viime kesänä XV:n sekoitusta.

  Eli paskaa.

  Boardwalk Empire sen sijaan jatkaa vahvasti.

 14. Anonyymi says:

  Muista HBO:n sarjoista musta katsomisen arvoinen on ainakin Deadwood, mutta eihän se The Wireä millään voita. The Wiren luoja, David Simon on muuten tehnyt ennen ko. eeppistä sarjaa minisarjan nimeltä The Corner ja siinä on castingissa paljon tuttuja, mm. Proposition Joe kenkäkauppiaana ja Lester Freamon lain toisella puolella... Kylmä rinkikin on ihan viihdyttävä, vaikkakin siinä on hetkittäin aikamoista väkivallalla mässäilyä (tässäkin The Wiren tyyppejä vilahdellut).

  Boardwalk Empire on tosiaan iskenyt hiljalleen, mutta vuorenvarmasti - viime sunnuntain jaksossa erityisesti Chalky White lausahduksellaan: "I aint building no bookcase"...

  Pitää vielä mainita, että kotimaisista artisteista Minä ja Ville Ahonen on tutustumisen arvoinen: oudonkauniita sävyllyksiä vieläkin oudommilla lyriikoilla.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...