Nyt podcastataan!

Tämä blogikirjoitus mainostaa minun ja Jani Nivalan uutta podcastia, jonka nimi on Mäntysaari ja Nivala - Suomen paras populaarikulttuuri-podcast - tai tuttavallisemmin Mäntysaari ja Nivala.

En siis aio jokaisesta uudesta (kerran viikossa) podcastin jaksossa täällä "tekstiblogissani" tiedottaa, jonka päivitys jatkuu tietenkin ihan normaalisti, joten kannattaa ottaa mantysaarijanivala.blogspot.fi seurantaan, tai sitten minun Soundcloud-tilini.

 Jahka Soundcloud saa aktivoitua minulle podcasting-ominaisuutensa niin saan tämän hienouden myös ihan "viralliseksi" podcastiksi, kun saan sen RSS-feedin tulille ja iTunesiinkin tuon feedin.

Minä ja Nivala teimme 2009-2010 noin 30-40 jaksoa (ne ovat kadonneet) Mäntysaaren videoblogia Voicen nettisivuille. Tämä podcast jatkaa tuota perinnettä, mutta ilman kuvaa ja pidemmässä muodossa.

On tietysti vähän noloa, että olen päässyt podcasteihin sisälle vasta viimeisen vuoden - puolen vuoden sisällä, mutta joka tapauksessa haave minun ja Nivalan yhteisestä podcastista on elänyt jo pitkään. Aiemman alkamisen esti se, että emme kerta kaikkiaan ehdi nähdä viikon varrella toisiamme säännöllisesti. Aivan yhtäkkiä juoksulenkillä noin kuukausi sitten tajusin, että kyllähän näitä maailmalla on PAKKO tehdä ilman fyysistä kohtaamista. SKYPE ja USB-kytkentäiset mikrofonikuulokkeet ja Call Recorder -softa, niin yksinkertaista se oli. Olisin tietty aiemminkin voinut tajuta.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Podcastaaminen Nivalan kanssa on mahtavaa, eikä noita aktiivisia populaarikulttuuri-aiheisia podcasteja taida Suomessa juuri olla, sillä en laske radio-ohjelmien pätkimistä nettiin ollenkaan podcastiksi, vaikka niitä podcast-tekniikalla jaetaankin.

On myöskin mahtavan vapauttava tunne tehdä jotain, jonka kuunteleminen vaatii aikaa, ja jolle en aio asettaa mitään pituusrajoituksia. Kaikki on nykyään niin otsikkotasoista makupalaa, että podcastien "slow food" -maailma miellyttää. Onhan kirjoitetun sanankin puolella puhuttu viime aikoina paljon Longplay-palvelusta (ironisesti en ole vielä ehtinyt lukea sitä Himas-juttua). En siis toki ole vertaamassa niitä pitkiä huolella valmisteltuja journalistisia taidonnäytteitä meidän podcastiin, mutta molemmat vaativat aikaa.

Lataa siis tästä podcast ja lähde vaikka ulos nauttimaan siitä. Tai kuuntele sitä työnteon taustalla. Tai autossa. Tai pistä televisio kiinni ja kuuntele se, miten vain.This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

4 Responses to Nyt podcastataan!

  1. Anonyymi says:

    Jussi, sulla on hyvä ja rauhallinen ääni! Ja kyl Janinkin ääntä mielellään kuuntelee. Onnea tälle!

  2. Kiitos! Odotan et päästään kunnolla vauhtiin taas, olen tosi innoissani tästä.

  3. Ape says:

    Hyvä oli, kuunteluun jää!

  4. Mahtavaa kuulla Ape! Torstaina puccaa uutta!

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...