Mikä Spotifyssä on vikana - eli What's New takaisin ja muita parannuskohteita!

Hei!

Blogin suunnittelematon kesäloma on ohi. Jos tämä olisi muoti/lifestyle-blogi, kertoisin nyt sadoin kuvin lomaeleganssistani Kyproksella ja pintaremontoinnin vaikutuksista espoolaisen paritalon ulkonäköön.

Mutta koska tämä ei ole, sanon vain, että pullea ylävartalo muuttuu viikossa valkeasta ruskeaksi auringossa, ja että pienillä maalaus-, pakkelointi- ja hiontatoimilla saa ihmeitä aikaan.

Olen vältellyt blogiin palaamista, koska minun pitäisi arvostella Kanye Westin Yeezus-levy. En vain vieläkään osaa sanoa lopullista tuomiota siitä.

Siksipä välipala Spotifyn mokista.

Eilen huomasin kauhukseni, että Spotifyn What's New -sivu on kadonnut. KADONNUT KOKONAAN. Sitä ei saa mistään takaisin, vaikka Twitter-avunpyyntöni jälkeen sainkin käyttäjä @Halmkrona:lta vinkin, että asetuksissa on ruksi "Hide What's New page". Otin ruksin pois, mutta ei sitä sivua näy silti.

What's New'n tilalle on tullut DISCOVER, joka on Spotifyn kuuntelualgoritmeihin perustuva suosittelusivu. Siis periaatteessa se kertoo minulle, että jos tykkään Metallicasta, niin saattaisin tykätä Megadethistäkin. Kiitos tiedosta. YMMÄRRÄN toki, että keskiverto-Pertsan ja Spotifyn välejä hiertää se, että Pertsa ei tiedä mitä hän kuuntelisi. Siksi Spotikan on yritettävä soittolistojen helppokäyttöisyyden lisäksi tarjota tälle Jormalle väylä löytää se long tail, miljoonien kuuntelemattomien biisien kirjasto.

Päätös korvata What's New Discover-sivulla on silti järjetön. Niiden rinnakkaiselon ymmärtäisin, mutta ainakin minulle on tärkeätä, mitä uutta Spotikassa on. Ja onhan se tärkeätä levy-yhtiöillekin, että heidän uudet julkaisunsa saavat huomiota. Levy-yhtiöt omistavat Spotikan, joten tästä ja runsaasta yleisöpalautteesta johtuen luulisin, että What's New -sivu palaa pian takaisin.

Hyvä niin. Samalla kun palautatte sen, niin antakaa minunlaisilleni maanikoille mahdollisuus nähdä KAIKKI uudet julkaisut, vaikka maittain tai "everywhere" - eikä vain sitä parinkymmenen valikoidun julkaisun listaa. Nostot ovat sitten tietysti erikseen.

Vielä yksi VÄLTTÄMÄTÖN parannuskohde, jotta minun ja Spotikan yhteiselo voi jatkua yhtä onnellisena kuin tähänkin asti: Artistinäkymässä on ÄÄRIMMÄISEN tärkeätä päästä erottelemaan varsinaiset studioalbumit kaikesta uudelleenjulkaisukuonasta. Eli kun menet vaikkapa Pink Floydin Spotikkasivulle, näet ensiksi aikajärjestyksessä studiolevyt, ja sitten vaikka omana välilehtenään kokoelmat ja uudelleenjulkaisut. Koittakaapa etsiä Bob Marleyn studiolevyjä. Tai Marvin Gayen. VITUIKSI MENEE.

Ymmärrän toki, että minä olen erilainen musiikinkuuntelija kuin se Spotifyn tarvitsema ja tavoittelema tavis, mutta kai meidänkin tarpeemme voivat edes tässä musiikkipalvelussa olla samanlaisia. Näistä ehdotuksista on hyötyä kaikille! Rakastan elämää!

Lopuksi vielä kevennyksenä esimerkki Discover-algoritmien TÄYDELLISESTÄ tietämättömyydestä, joka menee jopa loukkauksen astelle:


This entry was posted in ,,,,. Bookmark the permalink.

6 Responses to Mikä Spotifyssä on vikana - eli What's New takaisin ja muita parannuskohteita!

  1. SamppaK says:

    Eipä ole ensimmäinen kerta kun heikentävät palveluaan. Esimerkiksi mahdollisuus nähdä soittolistan seuraajat katosi aiemmassa päivityksessä ilman sen järkevämpää syytä.

  2. Jani says:

    Itselläni Spotifyn suosittelusivu vaikuttaisi toimivan todella hyvin, löytäen missaamaani obskuurimpaakin ihan hyvää tavaraa. Saattaa tietysti olla, että Discoverin algoritmit toimivat hipsterimäisen musiikkimakuni kanssa normaalia paremmin.

    Vanhaa What's New -sivua käytin hyvin satunnaisesti, mutta ottaisin sen toki mukisematta takaisin Discoverin rinnalle.

  3. Jani, HYVÄ että se Discover oikeasti toimii jonkun kohdalla. Minusta tuntui, että se suosittelee vain jotain ilmeistä, tai jotain ei-paikkaansapitävää. Vrt. Metallica->Megadeth ja Pantera->Dream Theater.

  4. Arto says:

    Veit sanat suustani. Olin järkyttynyt kun näin saman. Tämä uudistus ei ole pelkästään huono, vaan idioottimainen ja niin tätä päivää, sen kaikessa huonossa merkityksessä.

  5. Anonyymi says:

    Tää ei tietenkään oon sama asia, mutta uusia julkaisuja pystyy selailemaan myös kirjoittamalla hakukenttään: "tag:new". Tuo ehdottamasi maittain näkyvä uusien julkaisujen lista olisi mahtava uudistus ja miksei myös tulevat julkaisut siinä samalla.

  6. Kiitos vinkistä, on tuo parempi kuin ei mitään. VOisi muutenkin perehtyä tuohon hakuun paremmin. Käytän vain niitä artist: ja title: -parametrejä.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...